avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:55, 17 Ianuarie 2021
Faceți o cerere pentru ca locuința copilului să fie stabilită la dvs. Este posibil ca Direcția pentru Protecția Copilului să se sesizeze și să ia asupra copilului o măsură de protecție (plasamentul în regim de urgență), iar apoi plasamentul la dvs, dacă vă exprimați acordul și aveți condițiile necesare (materiale și morale) pentru creșterea copilului.

Florentina-Dorina Daruiala a scris:

Bună seara,am și eu o întrebare, ce se întâmplă cu un minor (3 ani) dacă mama a plecat de acasă fără a lăsa o împuternicire cuiva și a luat și actele copilului cu ea doar ca sa intampinam greutăți și nici tatăl minorului nu este în țară. Menționez că eu sunt bunica și as dori să iau custodia copilului ca sa pot sai dau o educație și sa crească frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală Codicori Codicori Cum poți obține custodia totală a copilului (vezi toată discuția)
Custodie Catalin-Ioan Catalin-Ioan Ce drepturi si obligatii (responsabilitati) am eu,ca tata,asupra copilului daca ii cedez custodia mamei?sau daca custodia va fi comuna?si ce implica una si ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor nou-născut Monica Mintulescu Monica Mintulescu Buna ziua , Care este procedura dpdv legal care apara mama si copilul in cazul unui divort ? in ce situatie mama are drept la custodie- copilul este nou ... (vezi toată discuția)