avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au cumpărat un apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au cumpărat un apartament pe numele copilului, care acum face presiuni pentru vânzare. Au șanse să obțină anularea contractului dacă dovedesc că l-au plătit din banii lor?

va cer ajutorul/sfatul in situatia de mai jos:

2 soti hotarasc sa achizitioneze o proprietate. Pe actul de vanzare-cumparare, ca proprietar, decid sa il treaca pe unul din copii, necasatorit. La acea adresa locuiesc si investesc in continuare cei doi soti si cei doi copii pe care cuplul ii are. Nu peste mult timp copii pleaca sa locuiasca in alte localitati.
Copilul/proprietar are acum un partener de viata (intre cei doi nu exista act de casatorie) care deja se intereseaza si face presiuni de vanzare a proprietatii in care au ramas sa locuiasca parintii.

Ce sanse exista ca cei doi soti, parintii copiilor, sa devina proprietari de drept?

Ca neprofesionist ma gandesc ca se poate dovedi ca la momentul achizitionarii proprietatii copilul nu detinea nici o suma de bani..si deci cumpararea efectiva au facut-o cei doi soti, din banii comuni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ingratitudinea este un motiv de anulare donatie. Cautati in internet aceasta fraza si veti putea studia ce spune legea si altii de specialitate. Copilul vrea sa va dea afara din casa si banuiesc ca nu aveti unde altundeva sa va mutati. Deci studiati si apoi apelati la un avocat.
acest răspuns util

GermanAlex a scris:

Ingratitudinea este un motiv de anulare donatie. Cautati in internet aceasta fraza si veti putea studia ce spune legea si altii de specialitate. Copilul vrea sa va dea afara din casa si banuiesc ca nu aveti unde altundeva sa va mutati. Deci studiati si apoi apelati la un avocat.

Care donație?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația din speță nu-i simplă deloc.

Și văd că, de vreo câteva zile, de când utilizatorul a spus că se duce să verifice informația s-a lăsat o tăcere asurzitoare.

Mira-m-aș să găsească în contract vreun piron de siguranță (fiindcă asemenea clauze nu apar așa, din întâmplare). Mai ales în condițiile în care nu s-au consultat cu vreun avocat înainte de a decide singuri că e mai bine să procedeze cum au procedat.

Mai bine față de ce? Asemenea operațiuni au în spate variate motivații... De regulă, părinții care aleg să procedeze astfel, o fac din dorința de a ocoli ... altceva. (fiecare cu motivația lui).

Și o fac cum știu/cum cred ei că mai bine, luând în calcul doar momentul prezent.
Nu-și dau seama că-și asumă riscul de o nimeri în viitor ca într-o vorbă românească: aceea cu feritul de ucigă-l toaca spre a da de tac-su...

Stimați părinți, când vă gândiți la asemenea operațiuni, este bine să deschideți și ușa avocatului. Măcar așa, ca să vă mai povestească și din pățaniile altora.

De ce nu vă plombați singuri măselele? Românul și le-ar plomba si pe acestea fără stomatolog, dacă nu l-ar durea.
Vestea tristă este că și operațiunile juridice (făcute după ureche) pot să vă doară. Cu deosebirea că durerea nu apare pe loc, ci mai târziu.

Pentru a ști cineva de unde să apuce speța aceasta ar trebui să cunoască și motivațiile (reale) din spatele operațiunii juridice (pe lângă multe alte amănunte). Căci, mai există o vorbă românească: a cădea din lac în puț... (aveți grijă să nu o nimeriți pe aceasta încercând să dregeți operațiunea dintâi).
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
romascanu, moderator
acest răspuns util
Din nou si din nou aceleasi directii..... Nu se gandesc parintii ca dupa ce au muncit o viata pentru a agonisi ceva spre siguranta copiilor, vor ajunge pe drumuri....
Azi nu mai sunt oameni care se tin de cuvantul dat in sensul bun.
Cautati contractul si mergeti la un avocat sa vada ce e cu el, daca cumva gaseste o portita de scapare.
Va multumesc mult pentru informatie,
Nu este o donatie dar o sa verific si cele mentionate aici si o sa mai caut daca exista cumva solutii..
Problema e ca nu copilul vrea neaparat sa vanda dar e influentat de partenerul sau de viata care dealtfel si-a parasit propria familie cu care a rupt orice relatie si, neavand acum nici o sursa de venit sigur si, in general avand un caracter urat (sub aparenta celei mai blande si credincioase persoane), vede acum solutia la care nu visa. Evident, relatia dintre cei doi, nu mai stiu daca acum e bazata pe iubirea dintre ei sau pe cea a dobandirii lucrurilor pentru care nu au contribuit cu ceva.

Suntem o familie respectata in localitate, care cred ca nu a deranjat niciodata pe nimeni, care nu a spus o vorba rea cuiva si iata acum suntem in situatia asta din care incercam eu aici sa vad cum se poate iesi.

Numai bine!

GermanAlex a scris:

Alte discuții în legătură

Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot face, casatorie din interes!!!! ralup ralup Este vorba despre fratele meu casatorit de 6 ani,nu demult parintii mei i-au facut cadou un apartament trecindu-i ca proprietari pe el si sotia lui;dupa acest ... (vezi toată discuția)