avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au cumpărat un apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au cumpărat un apartament pe numele copilului, care acum face presiuni pentru vânzare. Au șanse să obțină anularea contractului dacă dovedesc că l-au plătit din banii lor?

va cer ajutorul/sfatul in situatia de mai jos:

2 soti hotarasc sa achizitioneze o proprietate. Pe actul de vanzare-cumparare, ca proprietar, decid sa il treaca pe unul din copii, necasatorit. La acea adresa locuiesc si investesc in continuare cei doi soti si cei doi copii pe care cuplul ii are. Nu peste mult timp copii pleaca sa locuiasca in alte localitati.
Copilul/proprietar are acum un partener de viata (intre cei doi nu exista act de casatorie) care deja se intereseaza si face presiuni de vanzare a proprietatii in care au ramas sa locuiasca parintii.

Ce sanse exista ca cei doi soti, parintii copiilor, sa devina proprietari de drept?

Ca neprofesionist ma gandesc ca se poate dovedi ca la momentul achizitionarii proprietatii copilul nu detinea nici o suma de bani..si deci cumpararea efectiva au facut-o cei doi soti, din banii comuni.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o donatie deghizata si, la prima vedere, pare o donatie de bani, nu de imobil... De ce o fi facut asa ceva familia aceea respectabila, nu stim. Cert este ca a facut gresit.
In opinia mea, este corect ca fiul sa isi administreze bunurile sale asa cum crede de cuviinta. Nu inteleg abordarea parintilor care considera ca ei au un cuvant de spus in privinta bunurilor copilului lor. Cred ca acest lucru trebuia sa il stie parintii de la bun inceput.
De asemenea, si copilul lor trebuie sa stie caa, in lipsa unui imobil in care sa locuiasca, daca parintii nu au resurse, pot cere intretinere copilului lor.
In mod clar trebuie mers la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot face, casatorie din interes!!!! ralup ralup Este vorba despre fratele meu casatorit de 6 ani,nu demult parintii mei i-au facut cadou un apartament trecindu-i ca proprietari pe el si sotia lui;dupa acest ... (vezi toată discuția)