Părinții au cumpărat un apartament pe numele copilului, care acum face presiuni pentru vânzare. Au șanse să obțină anularea contractului dacă dovedesc că l-au plătit din banii lor?
2 soti hotarasc sa achizitioneze o proprietate. Pe actul de vanzare-cumparare, ca proprietar, decid sa il treaca pe unul din copii, necasatorit. La acea adresa locuiesc si investesc in continuare cei doi soti si cei doi copii pe care cuplul ii are. Nu peste mult timp copii pleaca sa locuiasca in alte localitati.
Copilul/proprietar are acum un partener de viata (intre cei doi nu exista act de casatorie) care deja se intereseaza si face presiuni de vanzare a proprietatii in care au ramas sa locuiasca parintii.
Ce sanse exista ca cei doi soti, parintii copiilor, sa devina proprietari de drept?
Ca neprofesionist ma gandesc ca se poate dovedi ca la momentul achizitionarii proprietatii copilul nu detinea nici o suma de bani..si deci cumpararea efectiva au facut-o cei doi soti, din banii comuni.
Este o donatie deghizata si, la prima vedere, pare o donatie de bani, nu de imobil... De ce o fi facut asa ceva familia aceea respectabila, nu stim. Cert este ca a facut gresit.
In opinia mea, este corect ca fiul sa isi administreze bunurile sale asa cum crede de cuviinta. Nu inteleg abordarea parintilor care considera ca ei au un cuvant de spus in privinta bunurilor copilului lor. Cred ca acest lucru trebuia sa il stie parintii de la bun inceput.
De asemenea, si copilul lor trebuie sa stie caa, in lipsa unui imobil in care sa locuiasca, daca parintii nu au resurse, pot cere intretinere copilului lor.
In mod clar trebuie mers la un avocat.