avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au cumpărat un apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au cumpărat un apartament pe numele copilului, care acum face presiuni pentru vânzare. Au șanse să obțină anularea contractului dacă dovedesc că l-au plătit din banii lor?

va cer ajutorul/sfatul in situatia de mai jos:

2 soti hotarasc sa achizitioneze o proprietate. Pe actul de vanzare-cumparare, ca proprietar, decid sa il treaca pe unul din copii, necasatorit. La acea adresa locuiesc si investesc in continuare cei doi soti si cei doi copii pe care cuplul ii are. Nu peste mult timp copii pleaca sa locuiasca in alte localitati.
Copilul/proprietar are acum un partener de viata (intre cei doi nu exista act de casatorie) care deja se intereseaza si face presiuni de vanzare a proprietatii in care au ramas sa locuiasca parintii.

Ce sanse exista ca cei doi soti, parintii copiilor, sa devina proprietari de drept?

Ca neprofesionist ma gandesc ca se poate dovedi ca la momentul achizitionarii proprietatii copilul nu detinea nici o suma de bani..si deci cumpararea efectiva au facut-o cei doi soti, din banii comuni.
Da, situatia nu e simpla, aveti dreptate d-na avocat Romascanu.
Dar eu nu voiam sa mai judec acum pe cineva ci sa vad daca exista solutii.
De regula parintii au incredere in copii, mai ales ca ei stiu ce educatie le-au dat. Neprevazutul insa nu il iau in seama, nu-l accepta. Tot ce voiam sa fac acum era sa vad daca exista solutii pentru astfel de situatii ca apoi, desigur, sa discutam cu un avocat.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
melissta, utilizator
Da, asa trebuie procedat.

Multumesc.

andrey_f_c a scris:

Din nou si din nou aceleasi directii..... Nu se gandesc parintii ca dupa ce au muncit o viata pentru a agonisi ceva spre siguranta copiilor, vor ajunge pe drumuri....
Azi nu mai sunt oameni care se tin de cuvantul dat in sensul bun.
Cautati contractul si mergeti la un avocat sa vada ce e cu el, daca cumva gaseste o portita de scapare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un copil nu are bani sa isi cumpere nimic, pentru ca nu are venituri. Deci cumpararea unei case pe numele sau este o donatie deghizata, chiar daca pe hartie nu scrie cuvantul donatie. Avocatii de meserie trebuie sa gaseasca formularile legale pentru a putea deschide un proces pe aceasta tema.

GermanAlex a scris:

Un copil nu are bani sa isi cumpere nimic, pentru ca nu are venituri. Deci cumpararea unei case pe numele sau este o donatie deghizata, chiar daca pe hartie nu scrie cuvantul donatie. Avocatii de meserie trebuie sa gaseasca formularile legale pentru a putea deschide un proces pe aceasta tema.

Este termenul generic de "copil".
Copilul poate fi un adult in toata firea.
Apoi, daca pretul a fost achitat (nu conteaza provenienta banilor), de unde concluzia ca e donatie?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Peste tot in lume se incearca ascunderea banilor. Daca un copil primeste un cadou substantial iar alt copil primeste un sut in fund, la moartea parintilor copilul napastuit poate ataca cadoul (sau donatia sau orice ar fi) pentru ca i-a incalcat rezerva succesorala. Daca cineva nu are bani si dintr-o data are bani ceva nu e in ordine. Banii nu se castiga la loz, nici la nunta, nici la botez, poate doar "la Romanica". In orice tara normala toate aceste miscari de bani ar fi suspecte si ar fi cercetate. Cred ca toti am citit de curand de copilul minune de 11 luni care "si-a cumparat" o casa, de bunica care doneaza sute de mii de euro din pensie la stat, de nunta cu 800.000 euro cadou sau de botezul de 150.000 euro cadou si cate si mai cate alte "minuni" nationale. Absolut toate sunt cazuri clasice de frauda si coruptie. Revenind la oile noastre, ce as face eu: as cauta extrasele de cont prin care s-au virat banii parintilor, as inregistra discutiile dintre parinti si fiul cel "bun" si as cauta un avocat bun. Depinde ce varsta avea copilul, adica avea drept de semnatura, era sub 16 ani, peste 18 ... depinde de cat a trecut de atunci - adica daca nu au trecut 3 ani poti cere banii inapoi ca pe un imprumut ... totul trebuie analizat in detaliu de cineva cu experienta la gasit chichițe.

Alte discuții în legătură

Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot face, casatorie din interes!!!! ralup ralup Este vorba despre fratele meu casatorit de 6 ani,nu demult parintii mei i-au facut cadou un apartament trecindu-i ca proprietari pe el si sotia lui;dupa acest ... (vezi toată discuția)