avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza extrajudiciara

Va rog sa-mi spuneti daca o expertiza extrajudiciara topo-cadastrala e valabila in instanta,in cadrul unui proces de uzucapiune.As dori sa fac expertiza pentru a castiga timp{in instanta pana se intrunesc partile,pana se numeste expertul,pana....}dureaza si nu prea mai am timp.

Cu multumirile de rigoare.
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 03:15, 1 Ianuarie 2010
Stimate Domn,

Nick name-ul dvs mi-a jucat festa confundarii genului. Scuzele de rigoare.

As observa ca un expert este un expert. Sintagma ''expert judiciar'' exprima o calitate ce îi este conferita de agreerea fata de institutia Justitiei.

Procedural Judecatorul a admis expertiza ce am depus-o la dosar tinand cont de principiile contradictorialitatii si opozabilitatii si hotarand citarea partilor intimate in dosar tocmai zic eu in onoarea acestor principii.

Evident ca de s-ar fi prezentat intimatii ar fi fost in situatia exprimarii pozitiei lor.

Dar cum nu s-a solicitat una judiciara si pentru ca de la data accidentului nu prea mai era ce e de expertizat ce sens mai avea odata ce motivarea anularii contraventiei se referea doar la nerespectareza procedurii de constatare, la prezumptia de nevinovatie si lipsa oricareei probe sau inceput de proba in sprijinul declararii de politist a vinovatiei mele. Era clar ca voi avea castig de cauza.

Repet pe de alta parte ca expertiza extrajudiciara ce am atasat-o in dosar a fost mentionata doar preambul si nicicum in motivare, necum in dispozitiv.

Deci sper ca v-ati lamurit.

Eu am simtit nevoia ca un expert sa prezinte detaliile si circumstantele intr-un act de expertiza tocmai pentru ca judecatorul sa inteleaga evenimentul in urma caruia am fost dedus vinovat. Judecatorul a admis actul la dosar dar nu face referire la dansul pentru ca ...nici nu avea nevoie !!! Elementele de nulitate au reiesit din modul nelegal in care s-a facut actul de constatare al contraventiei ce o contestam.

Cred ca suntem intr-o falsa controversa caci eu sunt total de acord cu proncipiile la care va referiti.

Cu multumiri pt atentie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta victoriada victoriada Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot fi despagubit de asigurator, ce e de facut? vladam vladam In septembrie 2009, autoturismul meu a fost avariat de un sofer imprudent. Societatea de asigurari a vinovatului, nu ma poate despagubi prin asigurarea ... (vezi toată discuția)