avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum interpretați acest text din hotărârea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum interpretați acest text din hotărârea judecătorească: preluarea minorului ,,din'', nu ,,de la'' domiciliul mamei? Ar trebui ca mama să permită accesul în domiciliu în vederea preluării?

Cum cititi acest text dintr-o hotarare judecatoreasca ce stabileste preluarea minorului din domiciliul mamei si nu de la domiciliul mamei. Fac mentiunea ca mama a refuzat accesul tatalui in domiciliul dansei si de multe ori copilul spunea din casa ca nu vine. Ar fi trebuit ca mama sa permita accesul in domiciliu in vederea preluarii? Intentionat tatal este tinut pe hol pentru a i se transmite copilului ca tatal este un strain ce nici pragul casei nu are voie sa-l treaca.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ claudiu, desi persoana in cauza nu va fi capabila sa respecte niciun fel de program. Ideea in cazul unei alinari grave si obsesive este sa fii acolo prezent cat poti. Pentru ca stiti cum e, cand esti dezechilibrata si frustrata (cum e cazul unora), cand mai creste copilul nu il vei mai juca pe degete ca o marioneta. Nu mai exista speranta unei legaturi normale nici de la autoritatile din Romania, nici de la CEDO. Ci doar incercarea de a face ce tine de tine ca acel copil sa stie ca nu l-ai abandonat si ca esti acolo pentru el.
@ps "a river cuts through rock not because of its power, but because of its persistence" si inca ceva, nu era ca cineva se muta in alta tara ? Sa fie 100% viata privata?
incercarea de a face ce tine de tine ca acel copil sa stie ca nu l-ai abandonat si ca esti acolo pentru el.

sau,mai pe scurt: a bate capul si a deranja constant viata copilului pana cand acesta va ajunge la o lehamite din rarunchi, despre care isi va aminti clar ca este si a fost a lui personala!
ps: plecarea din tara ramane o optiune deschisa pentru orice parinte hartuit de celalalt, fie si in baza unui contract de munca pentru o perioada determinata, cat sa mai ia omul o pauza de la incurca lume.
Cat priveste "persistence", ar fi de apreciat daca ar fi condus la constructia unei cariere, alta decat cea de statator la usi, hahaha. Altfel, mult "persistence" in a sta pe coada cuiva se numeste "stalker". Sau,mult "persistence" cand ti se spune: nu te vreau,se numeste psihopatie. Ma rog intre stalker si psihopat e un adevarat melanj, ambii can't take no for an answer, ambii simtindu-se bine cand sunt dati afara sau ignorati (pentru multi e o retraire a copilariei si a sentimentului ca n-au fost doriti).
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
proastasatului, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
deci inteleg ca recomandati abandonul? Imi este mila de restul mamicilor care au de a face cu toti dezinteresatii si imbecili sa stea sa citeasca cum cineva nu isi doreste prezenta celuilalt parinte in viata copilului - probabil pentru ca nu are cariera? Habar nu au unii de valori si habar nu au ce inseamna fericirea unui copil alaturi de parintele sau. Mult mai mult decat cariera, banii si imaginea.
Tatal in viata unui copil nu are cum sa-si "deranjeze" devina nici stalker, nici psihopat. Ca este in mintea celuilalt parinte (cel adevarat bolnav) asta e alta poveste. Nici nu-si imagineaza unii ce cutia a pandorei au deschis. Am convingerea ca anumite intamplari din viata unora vor demonstra cat de gresit este sa-si mutileze emotional copiii. La cum ganditi doamna ps si din cata rautate va hraniti, nici nu merita sa va doresc nimic. Veti primi exact ce meritati si exact de ce va e mai frica nu veti scapa. Dar toate la timpul lor.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt de parere ca trebuie facut ceva cât mai eficient si sa duca la sanse efective.

Prin deplasarea minorului în altă parte se înlătură problema cu proprietatea si domiciliul.
Însă...nici instanțele nu prea percep clar aceste cazuri.

Eu am incercat ceva cu luarea de la scoala in excursie direct dar instanța a dat obligativitate de a se lua minorii de la domiciliu.Complet gresit.Nu a fost însă un caz la București.
A fost un esec total cu luarea de la usa...desi minorii au ieșit ca sa zică nu merg in excursie de Crăciun...in Laponia...si ca ei preferă să stea în casă...
S-au făcut si pașapoarte urgent si tot dar...degeaba...
Nici clientul nu a vrut sa sesizeze CEDO.
Dacă nimeni nu sesizează CEDO greu se va rezolva.

Nu scrie nicăieri ca trebuie să iei copilul de la domiciliu.
Practic, se creează o situație discriminatorie deoarece devine iluzoriu...
Trebuie să fie pe un teren neutru daca exista probleme.
Instanțele se iau unele dupa altele intr-un formalism excesiv care eu zic ca ar fi sancționată de CEDO.
Atâta timp cât dovedești clar situatia arătată în acțiune este complet aberant sa păstrezi ceva ce nu duce nicăieri...pentru ca apoi tot instanța sa aplice penalitati...
Este ilogic si absurd...
CEDO nu de aceea a obligat statul.roman sa isi faca treaba in aceasta materie.
Dar se pare ca aici statul rămâne la fel de nefunctional precum este el în toate domeniile de vreo 20 de ani...
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu citez decat o parte din fraza din care, cel mult, poti deduce ce ar vrea sa scrie utilizatorul:
Tatal in viata unui copil nu are cum sa-si "deranjeze"

Am citat insa pentru a pune intrebarea:
Ati sesizat din ceva contrariul sau doar va automintiti ca daca ar fi nu s-ar mai povesti si copilul ar vrea si ar trai fericiti pana la adanci batraneti etc
La obiect: A dat copilul vreun semn ca ar fi bucuros si doritor sau il haituiti just in case, sa nu se zica ca nu i-ati frecat creierii?

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)