avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obținut modificarea programului de vizită a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obținut modificarea programului de vizită a minorului într-unul care îmi permite să-l pot lua la mine în weekend-uri, dar mama a făcut apel. Ce pot face să mă bucur de măcar 2 ore doar eu cu el?

Am un băiat de 6 ani jumătate din prima căsătorie. El locuiește cu mama lui în Drăgășani, eu în Slatina. Am drept de vizita 2 sâmbete pe luna, de la 3 la 7 seara doar la domiciliu sau în prezenta mamei. Țin sa spun ca avem custodie comuna și am obținut modificarea programului de vizita sa îl pot lua la mine în weekend doar ca nu e definitiv și mama a făcut apel.
Mama refuza sa plece din fata blocului sau din casa uneori și sunt obligat sa stau păzit de ea și de concubinul ei, plus părinții ei la fiecare program. Se vede clar ca băiatul are o reținere în prezenta lor și deși el vrea sa meargă cu mine la o pizza sau în parc mama se opune și nu pot face nimic.
Pot sa iau copilul de mana sa ne plimbam prin parc sau la un suc dacă mama refuza acest lucru in timpul programului?
Pot sa atac cumva prezenta concubinului care efectiv cauta sa ii distragă atenția copilului meu sa nu interacționeze atât cu mine?(i-am făcut plângere penala dar a fost respinsa pe motiv ca e pe domeniul public și face ce vrea).
Pot sa merg cu el la un magazin fără sa fiu "păzit"?
Ce drepturi am eu în afara de a-l vizita acasă și în prezenta celorlalți. Ce pot face sa ma bucur și eu măcar 2 ore exclusiv doar eu și el?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Totusi, daca nu e cu suparare, de ce a fost nevoie sa se dea o sentinta ca numai in prezenta mamei sa fie facuta vizita?
De ce este prezent si concubinul acolo? El nu are ce cauta acolo cand vii la copil.
Ori e un abuz, ori e o masura abuziva.
Sesizati Directia Generala pentru Protectia Copilului.
Neaparat luati-va avocat sa va reprezinte la apel.
Succes
Si mie imi pare ca puteti executa hotărârea.
Are dreptul să fie orice persoana acolo.

Dacă aveți probleme mergeți la executor si angajați avocat.

cris0811 a scris:

nu cred ca e problema actualei sotii unde face scoala un copil care nu e al ei, ca sa isi dea cu parerea! concentrati-va pe problema programului de vizita si a relatiei cu copilul si lasati chestiunile colaterale in pace. Copiii de la step by step urmeaza fix aceeasi programa si acumuleaza aceleasi cunostinte. Diferenta e ca toate “temele” sunt lucrate la scoala, cu invatatoarea. Fix ca la after, doar ca acolo altcineva lucreaza cu ei..

Când spuneți actuala soție spuneți familia mea din care fac parte soția care m-a sprijinit în relația cu fiul meu. Într-o familie se discuta și se iau deciziile pe care la comun le consideram bune. Exact aceeași atitudine are și fosta soție. Un om cu care nu pot comunica. Nu va mai grăbiți sa trageți concluzii. Plus ca aici postez pentru sfaturi nu pentru a fi judecat de alții. Ma judec destul prin tribunale. Programul de vizita include momentan prezenta mea și a mamei. Atât timp cât ea nu respecta acest lucru și mereu sunt șicanat de concubin și foștii socrii nu vad care e vina mea aici. Copilul acesta a plecat din casa mea când avea 2 luni. Face 7 ani și eu nu am lipsit decât o zi din programul de vizita și atunci cu un motiv bun. Dacă eram un tata căruia nu-i pasa de nimic renunțăm ca mulți alții. Mai ales ca mai am un copil de 4 ani jumătate. Pentru mine familia înseamnă totul. Copii mei cresc cu diferențe majore și ma doare ca fosta soție efectiv ar face orice numai sa nu iau copilul de la ei. A ajuns sa vânda jucăriile și bunurile pe care i le duc copilului în condițiile în care eu plătesc lunar pensia alimentara. Din 2 în 2 sapt merg cu el și cu ea la magazin și ii cumpăr tot ce are nevoie, nu am ținut niciodată cont. Ii iau ce își dorește și după câteva luni ma trezesc ca le vinde. Nu renunț la ideea de școală. Pentru ca nu sunt de acord cu sistemul și îmi mențin parerea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca plecat cu el de când avea 2 luni. La divorț am fost de acord în fata notarului sa nu facem program ca pot sa merg oricând. Apoi s-a răzgândit și timp de 10 luni nu m-a lăsat sa îl vad. Am intentat proces pentru program de vizita dar avea 3 ani atunci și instanta a hotărât ca a stat pre mult timp fără mine și e posibil sa nu ma recunoască. Conform expertizei psihologice, făcută pentru ca ea a insistat ca băiatul e traumatizat și se ascunde sub pat când ma vede, copilul suferă din lipsa mea. Se simțea abandonat și scrie clar ca are nevoie de tata în viata lui. Programul s-a dat cu mențiunea ca se poate schimba după ce copilul se acomodează și conștientizează rolul meu. Au trecut 3 ani jumătate de atunci. Repet. Am obținut în fond dreptul sa îl iau dar nu e nici definitiva nici executorie și deja apelul e pe rol. Luni depun întâmpinarea la cererea ei care spune același lucru. Ca nu ma cunoaște copilul și ca fuge de mine. Ca e traumatizat ca eu ma duc beat și ma scot cu politia din casa. Lucru pe care la fond nu avea cum sa demonstreze ca nu este adevărat. Plus ca are probleme grave și dacă îl iau de lângă ea ca avea probleme psihiatrice pe viata.
Am un avocat.

andrey_f_c a scris:

Totusi, daca nu e cu suparare, de ce a fost nevoie sa se dea o sentinta ca numai in prezenta mamei sa fie facuta vizita?
De ce este prezent si concubinul acolo? El nu are ce cauta acolo cand vii la copil.
Ori e un abuz, ori e o masura abuziva.
Sesizati Directia Generala pentru Protectia Copilului.
Neaparat luati-va avocat sa va reprezinte la apel.
Succes

Le incurcati.
Sentinta cu programul extins nu e definitiva dar este executorie.Deci pana se judeca apelul sentinta este cea valabila ultima.
Adica va puteti lua copilul oricand cf ultimei sentinte.
Toate sentintele cu privire la minori sunt executorii pana raman definitive.daca se intoarce ceva in apel e altceva, pana atunci sentinta este executorie,provizorie dar executorie.
Aveti motivarea luati copilul plecati la program.copie dupa sentinta si cand nu va lasa sa plecati cu copilul sunati la sectie sau 112 aratati sentinta ca este executorie si la revedere.
Aduceti copilul la finalul programului si cu asta basta.Bucurati va de timpul si asa limitat pe care il aveti sa fiti langa copil dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Sobolan de tomberoane, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)
Care este rolul asistenței sociale în cazul divorțului cu minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro, Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat ... (vezi toată discuția)