avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocatul a neglijat să ceară micșorarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. S-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă?

Buna ziua,
Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in apel si la recurs.
Avocatul a omis sa solicite micsorarea cheltuielilor de judecata, solicitate in fiecare etapa, astfel incat dupa recurs s-a strans o suma semnificativa. Recursul a fost pronuntat in aprilie, nu am primit inca sentinta acasa.
Ce se poate face in aceasta etapa pentru micsorarea sumelor reprezentand cheltuieli de judecata? Sa incerc o mediere cu banca?

De asemenea, care este responsabilitatea avocatului in acest caz? Bineinteles, acesta a incasat onorariul pentru fiecare etapa a procesului.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
CU RISCUL DE A SUPARA PE DOMNII AVOCATI ...
Verificati fiecare dovada a platii si daca la dosar nu se gasesc dovezi certe (chitante explicite , iar instanta le incuviinteaza cu usurinta si nepasare , poate fi vorba de Grava Neglijenta ce poate fi cercetata....
De asemenea exista lege si pentru avocati si chiar in Codul penal

lolita45 a scris:

Inteleg acest lucru. Insa clientul nu are nici un fel de protectie in acest caz.

Cine pierde procesul plateste avocatul.celuilalt.
Daca castigati dvs. nu mai aveati aceste obiectii.
Insa...daca reducea onorariul avocatului dvs. v-ati fi suparat.
Nu ar fi fost exclus sa se fi intamplat asa daca ati fi castigat si atunci ati fi fost nemultumit din acest motiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs discutați doar ca sa va aflati in treaba.Ce judecător credeti ca incuvinta sumele respective daca nu erau depuse dovezi și doi credeti ca făcea banca înțelegere cu avocatul sa o ciupeasca pe dna cu 2-3000 de lei .Cum va puteti imagina ca o bancă făcea un contract fictiv cu un av.Daca dna care a deschis acest subiect va constata că nu există la dosar dovada achitării onorariului o rog sa ne spuna.In fond si în recurs onorariul mi se pare chiar decent spre mic iar în apel e ceva mai mare dar greu de spus de ce.Poate a fost o altă firmă cu onorarii mai mari,Poate au fost alocate mai multe ore .Avocatul său societatea care a reprezentat banca nu si-a calculat onorariul după puterea financiară a doamnei ci după a clientului,0 banca.Daca nici un astfel de client nu poate sa plateasca 1000 și ceva de euro unui av pt un proces atunci cine sa plateasca.

DenisRif a scris:

CU RISCUL DE A SUPARA PE DOMNII AVOCATI ...
Verificati fiecare dovada a platii si daca la dosar nu se gasesc dovezi certe (chitante explicite , iar instanta le incuviinteaza cu usurinta si nepasare , poate fi vorba de Grava Neglijenta ce poate fi cercetata....
De asemenea exista lege si pentru avocati si chiar in Codul penal

lolita45 a scris:

Inteleg acest lucru. Insa clientul nu are nici un fel de protectie in acest caz.

tocmai pentru ca acest onorariu a fost calculat in functie de clientul banca, nu era normal ca avocatul meu sa conteste sumele si sa ceara o diminuare?
Nu.
Eu zic altceva.
Onorariul nu se calculeaza in functie de client ci in raport de munca concreta depusa de avocat.
La voi sumele au fost cam la fel.
O diferenta de 2000 lei este insignifianta dupa parerea mea.
Sunt insa instante care reduc onorariul din oficiu.De pilda, in loc sa dea 10 000 lei, dau 2000 lei ca asa considera ele...
Deci, putea face o reducere instanta si fara ca avocatul dvs. sa fi cerut.
Un alt aspect relevant este si acela ca daca avocatul dvs. solicita reducere de onorariu acelasi lucru ii putea fi facut si lui pentru ca erati tot pe acolo daca ati fi castigat.
Adica instanta sa va fi dat 2000 lei ca asa aprecia ea...( daca ati fi castigat pentru ca asa a solicitat chiar avocatul dvs.)
Ati inteles?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)