avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocatul a neglijat să ceară micșorarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. S-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă?

Buna ziua,
Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in apel si la recurs.
Avocatul a omis sa solicite micsorarea cheltuielilor de judecata, solicitate in fiecare etapa, astfel incat dupa recurs s-a strans o suma semnificativa. Recursul a fost pronuntat in aprilie, nu am primit inca sentinta acasa.
Ce se poate face in aceasta etapa pentru micsorarea sumelor reprezentand cheltuieli de judecata? Sa incerc o mediere cu banca?

De asemenea, care este responsabilitatea avocatului in acest caz? Bineinteles, acesta a incasat onorariul pentru fiecare etapa a procesului.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
ok, in ce consta un astfel de studiu? Eu am pierdut insa pe o speta similara, cu aceeasi banca, altii au castigat in procesul de clauze abuzive.
aveti dreptate
Probabil ca a existat o mica diferenta...
Detaliile fac adesea diferenta si la studiul aprofundat se analizeaza toate amanuntele dinainte de a se deschide procesul cu informarea clientului.

Oricum, vroiati sa va judecati si sa mergeti inainte si din acest motiv este posibil ca studiul sa fi avut loc si in timpul procesului in ceea ce priveste cele mai mici detalii.
Depinde si cum se redacteaza actiunea si ce cai se lasa deschise deoarece unele clarificari se pot face si ulterior chiar daca avocatul stie exact apararea partii adverse.

Din pacate, pot exista si solutii judecatoresti date cu dedicatie...
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)