avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul a mărit chiria și mi-a spus să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul a mărit chiria și mi-a spus să părăsesc locuința dacă nu vreau să plătesc cât cere. Are dreptul să facă asta?

Am închiriat un apartament pe o perioada de 10 ani, contractul fiind înregistrat la ANAF cu o sumă mai mică decât cea reala. După câteva luni, propietarul mi-a impus o scumpire a chiriei ori să părăsesc locuința. Are acest drept să mărească chiria când poftește, să mă dea afară cu termenul lui de 60 de zile?
Doresc un răspuns cert nu o parere. Mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 16:57, 28 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clar 10 ani acest contract e valabil cu suma inscrisa la chirie si poate fi reziliat numai in instanta. Semnand asemenea contract, proprietarul "si-a taiat singur craca de sub picioare"... La cum e facut contractul, proprietarulului nici nu i se da dreptul de a-l rezilia la cereea sa, in afara motivelor mentionate, iar de modificat chiria nici atat. Deci chiriasul poate locui bine mersi cei 10 ani, respectandu-si obligatiile si platind doar chiria inscrisa in contract, cu care proprietarul a fost de acord, sub semnatura privata. Sa vedem sub ce motiv va cere proprietarul rezilierea in instanta si apoi ce pretentii ridica chiriasul, care respectand contractul, e scos inainte de termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate reziliere contract inchiriere Lipi Lipi Am dat peste un contract de inchiriere care contine o clauza cel putin bizara... Chiriasul nu poate rezilia contractul inainte de termenul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)