Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
latka
Utilizator 3din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
@Adam Grecu
Daca ati citit și penultima postare a mea cred ca înțelegeți mai bine sensul de părtaș, adică proprietarul nu utilizează același furnizor de servicii bancare, în momentul plății, fata de persoana juridica Asociația.
Odată cu "descoperirea" de către mine a Oug 113/2009 mi-e clar ca cei ce păstoresc asociațiile sunt pasibili de amenzi colosale, dacă mai continuă cu practica asta ilegala.
Adam Grecu
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu zic sa lasati grijile acestea in seama celor de la asociatie.
Ca idee, din 500 proprietari de la noi, doar 3-4 folosesc platile prin banca, un proprietar trimite valuta pe care banca o converteste la cursul zilei, ceilalti prefera plata prin casierie. Mentionez ca peste 90-95% dintre cei 500, sunt persoane in varsta, pensionari. Nu stiu daca are vre-o importanta informatia.
Sanatate!
w_v_w_v
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
mrays99 si Latka
Vad ca sunteti in stare sa spuneti orice numai sa va dea lumea dreptate.
Parca ati descoperit apa calda.
Ordonanța de urgență a Guvernului Nr. 113 din 12 octombrie 2009 pe care orice angajat la banca o stie este o transpunere a unei ordonante de la UE si se aplica doar
Scrie la ART. 2 Prezenta ordonanţă de urgenţă se aplică serviciilor de plată prestate de către următoarele
categorii de prestatori de servicii de plată:
a) instituţii de credit în sensul art. 7 alin. (1) pct. 10 lit. a) din....
b) instituţii emitente de monedă electronică în sensul art. 7....
c) furnizori de servicii poştale ....
d) instituţii de plată în sensul prezentei ordonanţe de urgenţă;
e) Banca Centrală Europeană şi băncile centrale naţionale, atunci când acestea nu acţionează
în calitate de autorităţi monetare sau in altă calitate ce implică exerciţiul autorităţii publice;
f) statele membre sau autorităţile lor regionale ori locale, atunci când acestea nu acţionează
în calitatea lor de autorităţi publice.
latka
Utilizator 2din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce răspuns doriți la o așa gogomănie, care oricum :
1. E o minciuna.
2. E o excepție.
3. Se poate negocia cu banca, contractual, sa nu accepte decât un număr limitat de plăti de acest gen.
A generaliza o practica ilegala, cea a repartizării cheltuielii legate de comision cf. Art 87, de povestea drobului de sare inexistent mi se pare o impertinenta.
Mai bine comentați de ce nu respectați legea, pe care v-am pus-o în fata, adică 196 plus codul civil.