avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:11, 17 Noiembrie 2019
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nici o problema dacă nu știți, sa citiți o lege. O amenda nominala pe persoana fizica o sa va indemne la studiu. Va nimeri și cineva din parohia dvs. peste astfel de informații.

In rest, spor la treaba. Nu va încurcați cu chestii de astea gen cod civil, răspunderea contractuală, etc.

E grele lucrurile astea.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai pteti sesiza unde doriti ca suntem singura asociatie din Poiana Brasov.

Legea zice clar.

Vrei un extras sau 100 de extrase platesti conform contractului de cont curent!

Ca fapt divers am observat ca sumele venite din conturi straine nu au comision de incasare.
Prin urmare daca se foloseste REVOLUT si se plateste asociatiei de proprietari dispare comisionul de incasare.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
w_v_w_v, utilizator
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ că citiți doar ce vă convine. Pentru ce nu că convine, cereți repetare. Hmmm! Drăguț!
Să vă mai spun o dată, deși informația e mai sus, iar ce nu este scris mai sus, e LOGIC și la îndemâna oricui VREA să se informeze:
1. Am mutat de la CEC la Unicredit, care nu cere escrocheria asta de comision la încasarea online a cotelor de intretinere.
2. Evident că pt operațiuni la ghișeu aveți comisioane: un “ghișeu” presupune costuri pt bănci. Tocmai de aceea, în multe bănci din Europa nici nu mai există “ghișeu”, pt că ORICE operațiune se poate face fără să ai nevoie de un angajat al băncii în fața ta. Dar, nah, pe la noi lumea ține neapărat să se simtă “dusă la bancă”, și refuză să-și ia un dispozitiv de efectuat plăți, sau un card ca să poată extrage un numerar în cazuri absolut necesare. Iar unele bănci mențin “ghișeul” tocmai pt cei ca domnia-voastră, care dacă nu aveți “ghișeu”, aveți impresia că nu puteți face nimic. Ba da, puteți face orice și dacă banca e la 200 de kilometri! Doar să vreți.

Și încă ceva, treminați cu plățile în numerar și cu lucrul cu casierii dacă vreți să vă degrevați de griji și de un cost în plus cu salariul unui casier, cu deconturile de dus și întors “de la bancă”...

Dar, ce să vezi, pentru foarte mulți, operând cu numerar, nu reprezintă o grijă și un cost, cât reprezintă o formă de.... avantaj al manevrării numerarului fără un control strict. Eh, atunci, fiecare are ce își dorește!

Măcar nu vă mai rățoiți doct pe-aici, cu atâta înfoiere în pene, pt că suntem sătui de superficialitate și autosuficiență.
Acceptați că soluții EXISTĂ pt ORICE. Cum ziceam, condiția e SĂ VREI.

De ce nu vor dumnezeii și sfinții din Asociații să renunțe la operațiunile cu numerar și se agață cu ghearele să aibă cât mai mult “cash in hand”? Am convingerea,și e convingerea mea, că unii au cel puțin un motiv de ordin personal. Restul motivelor le întrețin ca să-l justifice pe primul.

Lămurit?

ricadinas a scris:

V-am spus daca eu fac 100 de transferuri eu generez 100 costuri (suma x procent din suma minim 4 lei).

Daca intelegeti asta e perfect. Art 85 si 1350 nu au legatura cu subiectul.

Dumneavoastra vorbiti de pe margine. Nu mai faceti referiri la ADAM GRECU ca alaturi de ELGA si ADRIANTOT sunt oameni cu state vechi si foarte multa experienta;

Daca ajungeti presedinte sau administrator sau cenzor anunati-ne ca va sfatuim atunci!

@
von_wonderland

Ce banca aveati si ce banca aveti acum??? Ca noi nu stim nici una fara ambele comisioane adica la incasare sau la ghiseu. Stim doar unele care aplica ori ala ori ala nu te scuteste de amandoua decat cum a explicat w_v_w_v
Ia luminati-ne pe noi astia mai ......
Asta asa ca sa ne dovediti ca nu vorbiti aiurea in vant.!

von_wonderland, utilizator
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ w_v_w_v
E o varza legislativa de Bru...pardon Poiana Brasov aici !

Nu m-am prins si pace ce treaba au extrasele de cont curent ale asociatiei, in problema comisionului bancar la incasare ; cine ? de ce ? si in ce scop ? sa le ceara, Si de ce 100 de copii !? Ce sa faci cu ele ?

Ce amestec are aici partea subliniata de la art. 89 ???!! Ce legatura e intre "proprietarii care beneficiaza de anumite servicii de utilitati si determina consumuri suplimentare" si contul bancar al asociatiei !?

Ma las pagubas, nu stiu ce doriti sa spuneti, poate intelege altcineva sa va raspunda.
latka, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara tuturor !Va multumesc mult pt acesta dezbatere ,care a fost pro si contra !Nu am decat sa-mi fac timp de a merge la giseul CEC pt. a ma lamuri cu acest comision lunar de 5 lei ,care in conditiile date la banca Unicredit unde am cardul am comision 0 ! I-am solicitat sa ma de-a in judecata ca sa isi recupereze bani ,Tin sa precizez ca asociatia este defectoasa ,abia am scos codul IBAN al asociatiei !!! Va multumesc mult tuturor pt acet topic ,domnului latka si celorlalti !
codrutz2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Comision tranzactie cu cardul pasata de la comerciant la platitor Asthazar Asthazar Buna ziua. Fiecare tranzactie bancara este comisionata, iar acest comision il suporta comerciantul, din cate stiu eu, Comerciantul cu care am eu de-a ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)