Multumesc de aprecieri. Puteti merge la CEC, insa n-o sa aflati nimic nou, intr-adevar comisionul bancar la incasare pentru persoane juridice (asociatia) este de 5 RON.
Vinovata nu e banca, ci asociatia dvs. care aplica ilegal repartizarea cheltuielii legate de comisionul bancar.
Nu trebuie sa ajungeti la judecata, trebuie sa depuneti o reclamatie la ANPC, sau DGAF (directia anti frauda de la ANAF). Se aplica art.180 din OUG 113/2009:
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 181 se fac de către reprezentanţii împuterniciţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, respectiv de către Garda Financiară, la sesizarea consumatorilor, a asociaţiilor de consumatori, a utilizatorilor persoane juridice ori din oficiu, în cazul în care, prin încălcarea prevederilor legale, sunt sau pot fi afectate interesele acestora.
Detalii:
[ link extern ]
Art.181
(1) Constituie contravenții încălcarea dispozițiilor din cadrul titlului III referitoare la transparența pentru condiții și cerințe de informare,
precum și încălcarea dispozițiilor art. 115 - art. 122 alin. (2) și (3),[...], care se sancționează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei.
Se incalca art. 116 si 117 din prezenta ordonanta:
Art. 116.
În cazul în care o operațiune de plată nu implică nicio conversie monetară, beneficiarul plății suportă prețul perceput de prestatorul său de servicii de plată, iar plătitorul suportă prețul perceput de prestatorul său de servicii de plată.
Art. 117. -
Beneficiarul plății nu poate solicita plătitorului un preț suplimentar pentru utilizarea unui anumit instrument de plată.
Beneficiarul este persoana juridica Asociatia dvs. si va taxeaza suplimentar cu suma de 5 RON, valoarea comisionului bancar la incasare, care face parte doar din contractul sau cu banca sa, respectiv CEC Bank.
Dvs. trebuie sa suportati doar costurile bancii dvs., Unicredit, cu care aveti contract astfel incit suma care pleaca din contul dvs. sa fie egala cu suma de plata lunara a intretinerii afisate lunar la avizier.
Puteti sa le prezentati organelor dvs. reprezentative din asociatie mai intai , ce prevede aceasta ordonanta.
codrutz2007 a scris:
Buna seara tuturor !Va multumesc mult pt acesta dezbatere ,care a fost pro si contra !Nu am decat sa-mi fac timp de a merge la giseul CEC pt. a ma lamuri cu acest comision lunar de 5 lei ,care in conditiile date la banca Unicredit unde am cardul am comision 0 ! I-am solicitat sa ma de-a in judecata ca sa isi recupereze bani ,Tin sa precizez ca asociatia este defectoasa ,abia am scos codul IBAN al asociatiei !!! Va multumesc mult tuturor pt acet topic ,domnului latka si celorlalti !