Buna ziua.
O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema.
Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou construit, iar acesta are la subsol, un spatiu destinat de constructor si amenajat cu locuri de parcare. Locurile de parcare subterane, sunt in numar de 30, iar tot imobilul are 60 de apartamente.
Locurile de parcare subterane sunt cumparate de o parte din proprietari, adica de un numar de 30. Ceilalti proprietari au locuri de parcare in parcarea exterioara amenajata in jurul blocului.
Intrebarea care se pune este: cum se va trece la regie acest spatiu de parcari de la subsol, care este de marime considerabila, raportat la dimensiunile imobilului?
Cine si cum va suporta cheltuielile pt aceasta suprafata utila mare?
Va multumesc.
Stima.
Cand am inchis cu termopan baconul meu, niciun vecin nu a contribuit la cheltuieli deoarece doar eu beneficiez de izolatia suplimentara si nici proiectul constuctiei nu prevede asa ceva.
In garajul cu pricina daca se va izola acel tavan vor beneficia doar locatarii de la parter. Acestia sa isi asume cheltuielile.
Eu vreau acum sa izolez peretele holului de la intrare care este comun cu casa scarii. Sa-i rog pe vecini sa contribuie si ei la cheltuiala? Doar intreb ...
Pe aceasta logica, de repararea acoperisului beneficiaza doar cei de la ultimul etaj si ar trebui sa-i lasam doar pe ei sa plateasca reparatia, ceea ce nu e nici corect si nici legal.
Realitatea e ca izolarea unui perete al cladirii fata de un subsol neincalzit reprezinta un mijloc de a pastra caldura in interiorul cladirii si de acest lucru beneficiaza toti proprietarii, nu numai cei de la parter.
Eu asa as zice,
In Romania, ce imbunatatiri se fac in interiorul locuintei sunt problema proprietarului. (In alte tari, nici masina de spalat nu o muti prin casa fara autorizatie de la primarie).
Intrebarea lui CLbru era despre imbunatatiri aduse in exteriorul locuintei, ceea ce e ialtceva decat inchisul unui balcon propriu sau izolarea unui perete in interiorul locuintei,
Faza este ca m-am lovit de refuzul presedintelui de asociatie, acesta invocand faptul ca parcarile fiind proprietate privata, zona respectiva din acoperisul lor nu mai este considerata comuna. Doar zonele din parcare unde nu sunt locuri atribuite, de genul zona de rulare a masinilor. Acolo considera el ca ar fi spatiu comun. Mie mi se pare incorect si as avea nevoie de o baza legala care sa specifice clar.
in primul rand trebuieste sa studiati documentatia de construire a blocului ,DTAC, pe care o gasiti in cartea tehnica a blocului. acolo sigur o sa gasiti ca de fapt in subsol aveti un parcaj auto a carui functionare este reglementata de catre Normativul de securitate la incendiu NP 127 din 2009. De asemenea si in memoriul tehnic al blocului o sa gasiti date despre acest parcaj. obligatoriu o sa gasiti in cartea tehnica a blocului avizul si autorizatia ISU pentru acest parcaj. din toate aceste documente rezulta clar ca in acel subsol se gaseste un parcaj auto subteran nu un subsol tehnic ca la alte blocuri din trecut. deci este clar ca tot ce apartine de acel parcaj cade in sarcina celor care au cumparat acele locuri de parcare.
Calcul cota parte
bamaad
Am un apartament parter cu SU 80mp cu [b]grădină[/b] de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, ... (vezi toată discuția)