avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparații al blocului nu mai există de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparații al blocului nu mai există de foarte mult timp, dar abia acum ne-am dat seama. Mai are rost să dăm în judecată pe cineva sau fapta s-a prescris?

După cît timp se prescrie furtul din (sau mare parte din) fondul de reparatii de către admistrator la un bloc de locuințe? Mai precis, de către administrator, dar sub semnătura președintelui, bineînțeles; se presupune. Cert este că reparatii nu s-au văzut, dar FR nu mai exista. Asta se petrece de 10-15 ani. Nimeni nu s-a interesat dintre proprietari, dar acum toți își dau seama că s-a furat. Mai are rost sa dam in judecata pe cineva, sau s-a prescris? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gabriela constantinescu a scris:

Chiar nu înțelegeți că situația e complexa? Am vrut sa incep cu primăria, dar am auzit din prea multe părți că nu le face nimic, și nici nu au specialiști, experti. Se mai zice, deci nu afirm eu, dar ce sa fac daca aud, că se duc numai după șpagă. Nu ma refer direct la primărie, dar în general la autoritati. Apoi, există riscul să fiu acuzată de calomnie. In plus, vedeți și Dvs că cei pățiți nu găsesc un avocat competent....care sa fie penalist dar și cu experiență în AP. Mai reiese din acest forum că nici măcar un Expert Contabil autorizat, înregistrat CECCAR nu face altceva decât să ia facturile existente, fara a demonstra, analiza daca sint false sau reale.
Pai cum sa mă decid pe ce scale să o apuc in aceasta maree de lipsa de profesionalism și incompetenta?
Credeți că nu am ce face? Doresc să mă lămuresc și intru tot mai rău în ceată. Poate apărea o singura părere aici, a unui cititor, care să facă lumină. Eu inca mai sper. Dar va asigur că în scurt timp voi lua o decizie spre ce varianta sa optez. Dacă ar fi așa de simplu, și clar, nu ar mai fura atîtia hoți în țară asta. In orice caz va mulțumesc pentru opinie.

latka a scris:

D-na Gabriela, sigur doriți sa întreprindeți ceva în sensul reclamațiilor dvs. sau nu aveați cui sa va plângeți și ați găsit de cuviință sa va vărsați amarul aici?

Cred ca ați primit arhi-suficiente lămuriri.

Singura soluție viabilă este să faceți o Petiție către șefii Asociației de Proprietari în care să cereți să studiați și să foto-copiați ORICE DOCUMENT AL ASOCIAȚIEI, drept asigurat de Legea nr. 196/2018, art. 28 și 29.
Citiți textul celor două articole și vedeți că aveți dreptul de a cere orice act sau informații.
Dacă refuză, urmați calea Primăriei, invocând cele două articole, plus articolul 10, alineatul 4, să se facă un control la această Asociație - ESTE O OBLIGAȚIE A PRIMĂRIEI, ALTFEL E CONTRAVENȚIE ȘI SE AMENDEAZĂ.
Dacă nici Primăria nu poate forța conducerea Asociației să vă dea acces la actele acesteia, mergeți la Judecătorie să depuneți o cerere de chemare în judecată cu obiectul „obligație de a face” și, în sfârșit, veți avea acele documente cerute inițial, bine-înțeles, dacă ele mai există !
Domnule Latka, de ce va pierdeți răbdarea? Înțeleg că există acest forum tocmai pentru schimb de opinii, sfaturi, pareri...chiar și contraziceri, de multe ori constructive.
Nu cred că intră nimeni pe acest forum pt că se plictisește și nu are ceva mai bun de făcut.
latka a scris:

Dacă așteptați pe-aici sa apară cititorul Făt Frumos cu paloșul gros, sa știți ca așteptați degeaba. Vi s-au prezentat toate căile legale posibile, știu ca dați crezare mai mult unor opinii inocente, dar dați crezare degeaba, așa că și eu am sa încalec pe o sea și-o sa las povestea asa. Daca vreți mai mult, apelați la consultanța, garanții de reușită oricum nu vă dă nimeni.

Nu cred ca s.a suparat cineva dar de 4 zile va tot sfătuim ce sa faceti si nu ati facut nimic.
Mai mult, în tot acest timp, acele persoane...au avut destul timp sa acopere...cat mai bine problemele...
Personal nu stiu ca sa va mai spun, sa fac demersurile in locul dvs. nu pot...
In asemenea situatii fie pui piciorul in prag "cu tupeu" si iti ceri drepturile, cu legea in mana, în fața autorităților( primarie, instanta...) singur, fie angajezi pe cineva ( avocat)daca nu ai tăria, " tupeul" de a face tu asta, fie te complaci si nu faci nimic.
Dvs. ati facut un mic pas cerând informatii...dar sa toci' un subiect 4 zile fara nici un rezultat...
Noi nu avem cum să va reprezentăm, sa facem demersurile in locul dvs. , daca va place sa platiti in continuare cat va hotărâți ce sa faceti...treaba dvs.
Eu aici ma retrag, nu mai am ce spune.
Seara buna si succes in continuare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am citit comentariile de pana acum. Doar acuzatii dar nu am vazut o analiza economica cat de cat. As fi curios ce program se utilizeaza? Sa vad un bilant (acea situatie activ/pasiv). Raspunderea pentru utilizarea fondului de reparatii o are comitetul, nu administratorul. Sunt curios din ce localitate sunteti?
Vă mulțumesc. Nu am putut sa scriu aici chiar tot, eu am mai făcut cite ceva, am cerut in scris AP niste copii după citeva acte, și imediat și-au dat demisia toti, in afara de adm. care se pare că preferă să moară cu actele în brațe. Acum sunt alții noi, care au spus imediat că nu au timp sa dea acte, și dacă le cer ceva, își dau demisia și ei și mă acuza de hărțuire și că din cauza mea va rămîne blocul fara cond. AP și in consecinta farà utilitati, etc...adica smecheri toti, unii mai smecheri ca altii. Deci totul ca sa nu dea acte. Deci se ascunde ceva, și ceva gros de tot! Așa se înțelege. Și au reușit să îi aburească pe proprietari că eu nu îi las sa lucreze, că îi deranjez. De 7 luni nu le-am mai cerut nimic. Acum m-am decis sa incerc iar să obțin ceva sau sa ii dau in judecata. Deci cum v-am spus, lucrurile nu sunt cum par, așa simple, fiecare situație are complicațiile ei. Că sa nu mai zic că am apt. distrus de o inundație din terasa blocului care a fost ținut în reabilitare timp de 10 ani!!!!!! și nici acum nu au semnat recepția!!!! cu primăria. Și nu e totul,,!!!!! Așa ca nu mai judecați după aparențe. Dacă răspundeți e bine și va mulțumesc, dacă nu mai doriți, va abtineti, că nu știți ce se ascunde în spatele unei întrebări, poate cineva suferă pagube materiale și morale. Și se afla aici pe forum că sa își clarifice niste idei, probleme. Mulțumesc pentru înțelegere.

Ionut.ion a scris:

Nu cred ca s.a suparat cineva dar de 4 zile va tot sfătuim ce sa faceti si nu ati facut nimic.
Mai mult, în tot acest timp, acele persoane...au avut destul timp sa acopere...cat mai bine problemele...
Personal nu stiu ca sa va mai spun, sa fac demersurile in locul dvs. nu pot...
In asemenea situatii fie pui piciorul in prag "cu tupeu" si iti ceri drepturile, cu legea in mana, în fața autorităților( primarie, instanta...) singur, fie angajezi pe cineva ( avocat)daca nu ai tăria, " tupeul" de a face tu asta, fie te complaci si nu faci nimic.
Dvs. ati facut un mic pas cerând informatii...dar sa toci' un subiect 4 zile fara nici un rezultat...
Noi nu avem cum să va reprezentăm, sa facem demersurile in locul dvs. , daca va place sa platiti in continuare cat va hotărâți ce sa faceti...treaba dvs.
Eu aici ma retrag, nu mai am ce spune.
Seara buna si succes in continuare.

Alte discuții în legătură

Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin ... ComN ComN In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin banca. La afisarea urmatoarei liste am fost trecuta cu restanta si penalizare. Administratora ... (vezi toată discuția)