avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după actele de proprietate. Sunt legale aceste pretenții?

In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol?
Da e firesc sa ii arat actul de proprietate daca vreau sa ma inscriu in asociatia de proprietari. In rest e treaba mea si nu vad de ce sa ii dau lui o copie.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

corcodel62 a scris:


Da e firesc sa ii arat actul de proprietate daca vreau sa ma inscriu in asociatia de proprietari....

Nu.
Este obligatoriu conf. legii sa ii aratati presedintelui actul de proprietate si cartea de identitate a proprietarului ptr. ca acesta sa poata completa datele necesare in cartea de imobil.
Daca dvs. nu doriti sa va inscrieti in asociatia proprietarilor este o alta discutie. Este dreptul dvs. sa refuzati aceasta inscriere.
Dar anumite date din actul de proprietate este musai sa le comunicati. Presedintele nu poate face inscrisuri in cartea de imobil dupa vorbe ci neaparat dupa actele pe care dvs. le prezentati.
Imediat ce a notat presedintele acele date va puteti recupera actele prezentate daca nu doriti sa lasati acolo niste copii ptr. ca legea nu va oblige in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
gigiz, utilizator
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi acum trebuie sa depunem statutul Asociatiei (bloc vechi, dar dupa legea noua de anul trecut daca nu avem legal depus statutul suntem pasibili de amenda) iar pt asta trebuie ca presedintele sa depuna alaturi de statut si semnaturile tuturor proprietarilor, si copii dupa buletine si acte de proprietate! Asa zice legea, deci ce ar trebui sa facem? Daca nu depunem statut luam amenda....Si nu prea inteleg cum poti refuza sa faci parte din Asociatie daca esti proprietar, automat ai niste drepturu dar si obligatii in acel codominiu. Ca nu vrei sa fii presedinte, sau alta functie e una dar ca simplu proprietar tot ai obligatii. Daca vrei sa fii de unul singur stai la casa.... Dar chiar si acolo sunt actiuni comune.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din asociatie fac parte proprietarii care au semnat. Daca din 50, 5 au refuzat,asociatia este formata din 45 proprietari.Asa depuneti statutul.
Daca un proprietar nu este membru al asociatiei, are aceleasi obligatii ca si ceilalti,dar mai putine drepturi.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari e un soi ONG, iar ca sa devii membru trebuie sa o faci printr-o adeziune. Eu nu doresc si nu ma poate obliga nimeni sa fac parte din Asociatie. In plus eu nu voi tine garsoniera mai mult de 6 luni maxim 1 an asa ca nu vad utilitatea de a intra in asociatie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "corcodel62".

Simplu.

Inmanati AP o copie dupa un extras CF.
Este suficient.

Acest document dovedeste calitatea de proprietar si nu contine date confidentiale.

Nu sunteti obligat sa aderati la acea AP.

Succes !!!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare Ciprian Melinte Ciprian Melinte Buna ziua, Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare pentru arhivare desi in noua lege nr.196/2018 nu se specifica asa ceva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ... MARIUC MARIUC Buna ziua, Sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ca sunt proprietari in acte? Daca este sau nu obligatoriu aceasta actiune, scrisorile ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata la asociatia de proprietari? kau kau Buna ziua, Presedintele asociatiei imi solicita copie legalizata a contractului de v-c. a imobilului pe care il detin, asta dupa ce i-am transmis o copie ... (vezi toată discuția)