avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după actele de proprietate. Sunt legale aceste pretenții?

In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol?
Da e firesc sa ii arat actul de proprietate daca vreau sa ma inscriu in asociatia de proprietari. In rest e treaba mea si nu vad de ce sa ii dau lui o copie.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Adrian Sulea a scris:

Inmanati AP o copie dupa un extras CF.

Totusi nu este suficient.
Este buna idea cu extrasul de CF dar mai trebuie seria si numarul cartii de identitate necesare inscrierii in Cartea de imobil. Acolo exista rubrica speciala ptr. asta.
Deci puteti lasa copie dupa CF si prezentati cartea de identitate ptr. a verifica numele propritarului deoarece in extrasul CF pot fi scrise din greseala numele si prenumele incorect sau incomplet. Se mai intampla si asa.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
gigiz, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Adam Grecu Se poate printa un fluturas informativ cu datele care va sunt necesare, comunica, de ex. prin afisare la avizier, prin inmanare, punere in cutie postala (caz in care poate fi returnat si folosit de mai multi locatari). Va poate completa/nota pe o hartie, daca doreste, locatarul respectiv datele necesare, iar dvs. verif. conformitatea si atat. De ce este atat de necesar sa indosariati copia cu totul si nu doar fisa cu datele necesare asociatiei?
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Marga G., utilizator
@ Cristina 256. Ai obligatia ca propr. de a respecta hotararile ac. Asoc., ca propr. Dar cred ca libertatea de asociere inseamna si ca nu poti fi obligat sa faci parte dintr-o asoc.
Doamna,
Eu nu pot sa folosesc metoda propusa de catre dvs. din mai multe motive, pe care nu as vrea sa la dezvolt acum, aici. Practic nu vrem sa ne jucam cu informatiile oamenilor care, unii dintre ei, chiar ar vrea sa de-a informatii exacte (ceea ce este de dorit), dar altii pot gresi de-a dreptul - desigur, fara intentie. As vrea ca si dvs. sa va uitati cu atentie ce date trebuie copiate in documentele care vor forma dosarul de constituire al as. prop.
Pentru inceput ne-am prezentat la OCPI si am solicitat eliberarea unei copii de Extras de carte funciara pentru informare, dar pentru acest simplu lucru ne trebuie nr. cartii funciare si a nr. cadastral.
Este adevarat ca aceste informatii le-am "gasit" in documentul de proprietate a unui proprietar care nu s-a deranjat atat de tare incat sa lase o copie la asociatie.

Ei, discutia a pornit de la faptul ca sunt unii dintre proprietari care chiar nu doresc sa predea aceste documente la asociatie. Legislatia trecuta il obliga pe proprietar sa faca acest lucru, legislatia actuiala zice sa o prezinte... Asta este. Pana la urma, chiar l-am inteles (partial) pe autorul topicului. L-am inteles ca nu doreste sa se asociaze, sa devina membru al asociatiei respective, adica, chiar nu este nicio problema in acest sens.
Va doresc mult succes!
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu
Dragă domnule nu înțeleg de ce o Asociație trebuie să aibă copia actelor de proprietate a proprietarilor. Am fost președinte și stiu ce presupune si cartea de imobil si fișa si tot. In 5 minute îi pot dicta datele, vede actul de proprietate si ăsta e. Asociația nu este autoritate deci nu vad de ce ar deține o copie a actului meu de proprietate.
De aia se.numeate act de proprietate ca este al proprietarului. Peste tot vor copii după actele noastre și nu e ok.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare Ciprian Melinte Ciprian Melinte Buna ziua, Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare pentru arhivare desi in noua lege nr.196/2018 nu se specifica asa ceva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ... MARIUC MARIUC Buna ziua, Sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ca sunt proprietari in acte? Daca este sau nu obligatoriu aceasta actiune, scrisorile ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata la asociatia de proprietari? kau kau Buna ziua, Presedintele asociatiei imi solicita copie legalizata a contractului de v-c. a imobilului pe care il detin, asta dupa ce i-am transmis o copie ... (vezi toată discuția)