Buna ziua!
In acest moment lucrez full time la o firma, doresc sa ma extind putin, sa inchei contracte part time pe 2 ore si cu alte firme deoarece am mai multe calificari(detin curs de SSM, curs de PSI etc).
Intrebarea mea este, cu cate firme pot incheia aceste colaborari din punct de vedere legal(exista o limita?)
Multumesc anticipat pentru raspuns!!
Stimate domn, după părerea Dvs. ce urmează a fi în locul acelor »........... (ore zi/ore noapte/inegal)....«. Oare nu este înţeleasă REPARTIZAREA PROGRAMULUI ORAR DE LUCRU SĂPTĂMÂNAL pe ore şi zile, când şi câte ziuna, când ţi câte noaptea sau pe zile ore inegal? Ceea ce cam trebuie să se pupe cu PONTAJUL, document de bază în calculaţia salariului cuvenit.
Pentru cine e interesat, am un răspuns scris de la Inspecția Muncii prin care se confirmă că ei și, implicit, ITM-urile, interpretează limitarea de 48 de h/săptămână ca fiind aplicabilă unui singur CIM, neexistând nicio limitare pentru cumul de contracte la mai mulți angajatori.
Astfel, răspunsul la întrebare, conform celor spuse de autoritatea sub umbrela căreia se află Codul Muncii, este că puteți încheia câte contracte de 2 ore pe zi doriți.