avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu mai vrea să stea cu tatăl biologic și a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu mai vrea să stea cu tatăl biologic și a plecat la mama mea, iar el face mult scandal din acest motiv. Ce șanse sunt să rămână la bunici?

În primul rând buna seara tuturor,vin și eu cu o problema un pic mai delicată.cu multi ani in urma eram cu fostul soț și într-o perioadă proastă am avut o relație cu cu cineva din care a rezultat un copil.copilul a fost trecut pe numele fostului soț,dar cand fetiță avea aproape 3 ani eu am plecat ea rămânând cu fostul soț.dupa o perioada el a dat-o tatălui.acum fata are 14 ani și de ceva vreme tot îmi scrie nu mai poate nu mai vrea sa stea acolo că vrea ori cu mine ori cu fostul soț lucru care devine imposibil.fata a fugit de acasă la mama mea și nu mai vroia sa plece de acolo.tatal fetei amenință in toate direcțiile că omoară ,că cheamă poliție,și multe altele.in cazul asta va rog ce șanse sunt că fata sa plece de acolo.ea a spus că o să i spună dirigintei sa cheme protectia copilului.ajutati-ma va rog sa găsesc o soluție.mutumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Meryy , utilizator 08:00, 12 Noiembrie 2019
Tatăl biologic a mers după ea și a luat-o acasă spunând,,dacă îți dau o palmă te gâlgâie sângele,, copilului
Da vorbesc un fiecare zi ,nu mai vrea se simte că un sac de cartofi în casa lui.vrea la mine,și când a zis că vrea la mine a început scandalurile


Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
vreti sa o luati n Germania sau nu ?
Da bineînțeles

gi-jane2 a scris:

vreti sa o luati n Germania sau nu ?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cereti in instanta sa se stabileasca locuina copilului la dvs in Germania si ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt a-i face copilului pasaport si sa iasa din tara.
cereti pe calea ordonantei presedintiale ca fata sa locuiasca la bunica pana cand veti avea o hotarare.
Tatal biologic in prezent nu are niciun drept asupra copilului, Copilul se poate duce la bunica si daca il amenta chemati politia si protectia copilului la fata locului.
tatal biologic nu are nici un drept legal asupracopilului decat daca a demonstrat paternitatea in tribunal. S-a pronuntat divort de tatal legal, copilul mai este pe numele lui?
In acest caz tatal biologic este legal un strain , orice intentie de a o obliga sa mearga cu el este rapire, sechestrare si bunica poate cere interventia politiei. Si daca apare la scoala , copilul poate cere protectia politiei.Intelegeti ca asta inseamna ruperea legaturilor si nu veti mai putea avea pretentii de la el vreodata.
Nu scrieti daca sunteti divortata legal si cum s-a stabilit de catre tribunal custodia copilului.
Rezulta ca nu ati manifestat custodia copilului de 13 ani? Si nici acum nu o vreti?
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Drajneanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului dalina chira dalina chira BUNA ZIUA AM O FETITA IN VARSTA DE 5 ANI CU BARBATUL CU CARE NU AM FOST CASATORITA NICIODATA FETITA ESTE PE NUMELE MEU CU LINIE IN CERTIFICATUL DE NASTERE LA ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor. refuzul fetitei de a mai merge in vizita la tata AndreeaDsk AndreeaDsk Buna ziua, Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija ... (vezi toată discuția)
Adoptie fara acordul tatalui biologic dvbercu dvbercu Buna! Am un baiat de 12 ani, care sta in Romania la bunici. Eu sunt in strainatate. Sunt casatorita si am o fetita aici :justcuz: . Venim in vacante sa il ... (vezi toată discuția)