avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu fractiune de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu fractiune de norma

Buna ziua. Firma x angajeaza o persoana care se ocupa de consultanta intr-un domeniu anume. In mod normal nu trebuie sa vina la birou in fiecare zi. Prin urmare Angajatorul intocmeste un cim cu o ora/saptamna, zi de prezenta sambata. Este in regula? Daca este gresit va rog sa-mi spuneti care este solutia pentru o astfel de situatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 1 Decembrie 2009
Ati dorit sa faceti o gluma cu cele 12 min/zi?:D

Mentionati la durata muncii doar o ora/ saptamana cu un program de lucru repartizat in ziua de sambata intre orele x si y

In caz de concediere durata preavizului este de 20 zile lucratoare si in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice
De regulă, stabilirea unei perioade de probă este facultativă pentru angajator. Prin urmare, nu este obligatoriu sa treceti perioada de proba.
1. Scrieti asa:
2. O fracţiune de normă de -/zi, 1 ore/săptămână.
a) Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează: 1 ora in fiecare sambata.
b) Programul de lucru se poate modifica în condiţiile regulamentului intern...

2. Perioada de proba nu este obligatorie de mentionat. daca vreti, totusi, sa o mentionati ziceti "30 de zile, de la data... la data..."
3. La preaviz v-a raspuns colegul meu.
Multumesc pentru raspunsurile dvs.
Pentru domnul Tudor Valeriu
Da, propunerea dvs este la obiect. Din pacate, in momentul de fata ma lovesc de o problema de ordin tehnic. Programul de salarii nu stie sa lucreze cu un astfel de program (1 ora/saptamana) si cred ca nici raportarile de sanatate, cas, somaj nu merg. In concluzie aleg urmatoarea varianta: 1 ora/zi, 5 ore /saptamana, repartizare inegala, sambata de la ora 8 la ora 13. Este corecta formularea? Daca da, inseamna ca rezolv toate aspectele.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale pentru contract part time Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua.Am si eu o intrebare privind salarizarea unui lucrator comercial.Societatea desfasoara activitate de comert cu amanuntul cu program de luni-sambata, ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru absență nemotivată. bună ziua. am lipsit ... Cami90 Cami90 Concediere pentru absență nemotivată. Bună ziua. Am lipsit de la serviciu sâmbătă, pe 31 decembrie, iar acum angajatorul vrea să mă dea afară. Este ... (vezi toată discuția)
Sambata lucrata = ore suplimentare ? Andreia08 Andreia08 Buna ziua. Sunt angajata unui unui call center cu jumatate de norma -4 ore. In luna iulie am semnat un act aditional pt.marire de salar. Acest act adit. ... (vezi toată discuția)