avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul mă obligă să-mi dau demisia fără ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul mă obligă să-mi dau demisia fără preaviz, din cauza unei sesizări neîntemeiate. Cum mă pot apăra?

O colega cu care nu am avut relatie de prietenie si care se simte lezata de acest lucru, a sesizat conducerii faptul ca eu o deranjez cu glumele mele si ca ea vrea sa plece din cauza mea. Angajatorul nu a dorit sa ne asculte fața in fata,aducandu- i eu argumente ca ea este o persoana conflictuala desi, colegii, au sustinut ca n -am nicio vina in afara unui schimb de replici de bun simț.
Maine angajatorul doreste sa plec din firma fara preaviz, acuzandu-ma ca mint,

Eu vreau doar sa-mi dovedesc nevinovatia..si sa stiu care sunt pasii pentru a nu ma face de rusine ,mi se pare nedrept sa nu pot aduce argumente,sa nu am dreptul la replica.
Angajatorul,mi-a spus ca asa nu putem colabora,chiar daca sunt unul dintre cei mai buni oameni din firma si rezultatele mele demonstreaza asta,deja totul este trecut la alt rang,personal chiar si mi se pare discriminare!
Multumesc mult ,am mare nevoie de un sfat!!
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 23 Noiembrie 2019
Deci,dvs. ma sfatuiti sa merg la serviciu si sa-mi indeplinesc actiunile ,fara sa inisist in a mi se face dreptate? Daca stau sa vorbesc despre discriminare si tratamentul aplicat de catre angajator,acesta din urma( o doamna ) acum doua luni de fața cu toti cei din birou mi-a spus ca mă uit la partea sa dorsala ( va rog din suflet sa ma iertati ca trebuie sa dau un exemplu din cele multe) eu,am ramas pe moment socata,m-a chemat apoi la dansa in birou si mi- a spus ca isi cere scuze ca a spus- o de fata cu ceilalti angajati,dar a simtit din totdeauna,ca sunt singura persoana care o masoara din cap pana in picioare,simt ca acum,deja,ma depaseste situatia!
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2019
Alina1914, utilizator
Dna sau aveti psihicul tare și nu cedati presiunilor așteptând ca angajatorul sa faca demersurile mentionate anterior de dl consilier și poate erori în procedura prevăzută de lege sau va dati demisia și gata cale de mijloc nu exista.Depinde doar de dvs.Succes.
Multumesc mult pentru raspuns,am inteles faptul ca sunt doar doua solutii,eu imi doresc doar,sa nu fiu data un exemplu prost,in fata celor dragi mie de acolo ,vreau sa merg pana la capat,cu ajutorul unei persoane avizate,ca dvs. Vreau sa nu mai treaca nimeni din firma prin asa ceva,sunt si asa multe situatii foarte greu de suportat acolo,imi doresc asa cum am spus ,nu doar adevarul meu,imi doresc drepatea,nu as fi vrut sa apelez la institutiile statului,dar,se pare ca nu am alta solutie.
Va multumesc din tot sufletul pentru ajutor!
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2019
Alina1914, utilizator
Chiar daca aveti "dreptate", sunteti in "curtea" angajatorului. Credeti ca merita sa ramaneti?
Este o iluzie ca am merita sa ni se dea dreptate sau ca dreptatea ni se cuvine si daca avem dreptate sa ni se recunoasca argumentele. E o lupta de orgolii din care nu iese nimeni victorios, o lupta de acuzatii si argumente. Fiecare din noi interpretam realitatea prin prisma filtrelor personale (conform NLP). Un angajator nu este interesat de disputele angajatilor, nu poate sa se bage in aceste dispute si sa dea sa nu dreptate. Cel care nu va primi dreptatea se va simti nedreptatit. Ca si angajator vrei liniste si cauti sa elimini galagia. Sa va dea dreptate poate fi un antecedent in a accepta ca de cate ori aveti o problema aveti si dreptate. Iertare de aceste lucruri care le-am spus, nu am vrut sa va ranesc ci doar sa va fac sa vedeti si alta parere. Ca idee am intalnit situatii in care angajatorul e interesat sa aiba angajati care sunt echilibrati emotional, persoane cu inteligenta emotionala,Succes in dezvltarea personala. Ca idee orice persoana va iese in cale si aveti cu ea o probema de lamurit ea va infatiseaza la ce trebuie sa lucrati ca sa fiti fericita, poate toleranta, poate iertarea ..... Nu va veni niciodata cineva sa va dea dreptate, din pacate asta e adevarul. Dupa ce ati avut dreptul de a va apara si a spune ce aveati de spus, incheiati si va continuati viata invatand ceva din ce s-a intamplat. Am fost acuzata pe nedrept in repetate randuri, Nu am castigat niciodata luptele pe care le-am dus pentru dreptate, de fiecare data au aparut alte nedreptati. Care e solutia?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
route, utilizator

Alte discuții în legătură

Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dragosmusat dragosmusat Buna ziua , sotiei mele i-a fost ieri desfacut contractul de munca fara preaviz ,fara suspendare .I s-a desfacut pentru \"indisciplina\" in conceptia ... (vezi toată discuția)
Cercetare angajat ssiimm ssiimm Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta urgent cu o opinie ref la situatia mea. Sunt angajata in functie de conducere intr-o companie. De la un timp s-au facut ... (vezi toată discuția)