Buna ziua! Unde gasesc o lege pentru plata sau zile libere pentru ore suplimentare. Am fost intr-o tabara cu elevii scolii la care lucrez, am stat 4 zile. Mi-au fost platite 8 ore x 4 si mi s-au dat liber doar 24 ore. Cum ar fi corect? Multumesc.
Pai, pontajul e cel dupa care suntem platiti, nu putem trece orele suplimentare, ci doar orele platite. Orele suplimentare sunt trecute in condica de prezenta, dar in perioada de tabara se specifica la fiecare insotitor doar "TABARA ".
Buna ziua! din nou, cer ajutor in privinta orelor suplimentare neplatite.
Lucrez, in aceeasi unitate scolara mai sus mentionata, din luna octombrie 2021 una din colegele de serviciu a fost operata de hernie de disc, motiv pentru care a fost nevoieta sa-si ia concediu medical timp de 6 luni. In aceste 6 luni, noi, celelalte asistente medicale am incercat si chiar reusit sa acoperim peste 80% din ture dandu-ne acordul pentru a efectua ore suplimentare pe care sa le putem transforma in zile libere. Luna aceasta am facut cerere pt a mi se acorda aceste recuperari deoarece trebuie sa incep si eu un program de recuperare medicala. Nu mi s-a aprobat pe motiv ca...nu este legal sa am atat de multe zile libere. Mentionez ca programul de lucru nu ar fi fost perturbat mai mult ca in lunile trecute. (am zilele libere neefectuate de mai mult de 6 luni, zile pe care nu am avut posibilitatea sa le iau).
Va rog sa-mi spuneti daca este ilegal sa-mi iau zilele libere,care ar fi motivl sa-mi fie refuzate aceste recuperari de zile lucrate? Daca nu -mi vor fi aprobate, vor expira si iar raman cu munca prestata, neplatita si fara liber. Multumesc!
.
Ore suplimentare
tory_bei
Am avut control de la I.T.M. si amendat in urmatoarea speta: Mi-a gasit salariati cu ore suplimentare efectuate fara o solicitare din partea unitatii iar ei ... (vezi toată discuția)