avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio?

Buna ziua,

Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa platim apometre cu unda radio. Costul a fost adaugat la intretinere. Noi nu suntem de acord, si in acest sens eu am depus o petitie si un tabel de la mai multi proprietari de la scara mea (9 din 20 in total). Care este cadrul legal pentru ceea ce ei spun ca este obligatoriu? Exista vreo norma in acest sens? Ce putem face daca in continuare suntem obligati, iar noi nu dorim acest lucru? Cui sa ne adresam?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Art. 48 din legea nouă a asociațiilor de proprietari nu vi se pare temei legal? În baza acestei legi se iau hotărâri care devin legi acolo în asociație. Necunoaşterea sau ignorarea lor nu te scutesc de aplicarea şi respectarea acestora, ca urmare asociația respectivă a montat apometrele noi, cei care nu au vrut să se conformeze au plătit. Dar sunt unii care pricep mai greu şi aici chiar nu mai e nimic de comentat...
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunt cateva aspecte care trebuie spuse si anume:
1- daca se stabileste sa se faca citirea de catre o persoana din comitet atunci unii vor spune ca se violeaza proprietatea
2- cei care se opun montarii acewstor apometre se poate spune ca nu doresc acest lucru pt ca nu fac citirile corect (citesc mai putin) diferenta fiind suportata de ceilalti proprietari
3- sunt si proprietari care citesc cu difilcutate apometrele si de aici iarasi apar erori
deci parerea mea este ca ar trebui obligatoriu sa se monteze aceste tip de apometre, mai ales ca apanova a inceput montarea lor la intrarea in bloc
mai bine v-ati separa total consumul de apa prin mutarea coloanelor pe casa scarii si cu apometre la fiecare usa de apartament. asa ati scapa de toate, pt totdeauna. singura problema este ca prin tara a inceput sa miste dar bucurestiul bate pasul pe loc.
[ link extern ] /

Dacă tot insistați cu art. 48 măcar citiți-l până la ultimul aliniat - 5, în care spune ca obligativitatea se refera la înlocuirea părților comune, apometrul nefiind parte comuna, ci o parte a proprietății individuale rezulta atunci ca nu este obligatoriu a fi înlocuit.

Sau, în alta ordine de idei, nu ați raspuns dacă hotărâre AGP privind perdelele roșii este obligatorie sau nu, asa cum am exemplificat în mesajul anterior.
eugenoctavian1968 a scris:

Art. 48 din legea nouă a asociațiilor de proprietari nu vi se pare temei legal? În baza acestei legi se iau hotărâri care devin legi acolo în asociație. Necunoaşterea sau ignorarea lor nu te scutesc de aplicarea şi respectarea acestora, ca urmare asociația respectivă a montat apometrele noi, cei care nu au vrut să se conformeze au plătit. Dar sunt unii care pricep mai greu şi aici chiar nu mai e nimic de comentat...

@filip01, nici în țară nu se face nimic deoarece nu se mai poate fura dacă se face contract individual. Oricum slabe șanse de branşament individual la bloc pentru apă, cheltuieli mari, deranj prin apartament, etc. Gândiți-vă la pozarea conductei prin apartament şi la condensul care se face pe ea.

Alte discuții în legătură

Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)