avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio?

Buna ziua,

Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa platim apometre cu unda radio. Costul a fost adaugat la intretinere. Noi nu suntem de acord, si in acest sens eu am depus o petitie si un tabel de la mai multi proprietari de la scara mea (9 din 20 in total). Care este cadrul legal pentru ceea ce ei spun ca este obligatoriu? Exista vreo norma in acest sens? Ce putem face daca in continuare suntem obligati, iar noi nu dorim acest lucru? Cui sa ne adresam?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Hotărârea instanței este pe legea veche. La acest subiect s-a făcut întotdeauna referire la legea 196. In legea noua este scris explicit ca este obligatoriu sa ai apometru, nu apometru cu transmisie radio și nu există acel termen de 45 de zile.

"Pronunțată astăzi, 06.11.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței"
Cât de veche vi se pare hotărârea?
Nu ați citit atent, instanta a judecat după vechea lege, 230. Nu am ce sa mai comentez.
Nici măcar că litigiul e din 2017 nu merită comentat? A. G. P a hotărât în 2017 după legea din 2017.

latka a scris:

Nu ați citit atent, instanta a judecat după vechea lege, 230. Nu am ce sa mai comentez.

În legea nouă nu e tot la fel în partea cu Hotărârile A. G. P?
A. G. P ia hotărâri, cui nu-i convin sau cine consideră că sunt nelegale merge în instanță.
Asta cum o comentați?
Încercați să comentați art. 48 pct. (4) din noua lege cu modificările la zi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator
V-am spus ca nu mai am ce comenta, utilizatorul ce a deschis acest topic a dorit sa stie daca exista vreo norma legala care sa-l oblige la montarea apometrelor cu transmisie radio. Asta in contextul acual al legii 196/2018.
Nu ati adus nici un argument ca exista vreun temei legal pentru o astfel de hotarire AGP, ci doar mentionati ca e obligatorie si poate fi contestata in instanta, lucru ce deja s-a lamurit si comentat.

Bineinteles ca si o hotarire AGP care obliga proprietarii sa-si puna numai perdele rosii la geam este obligatorie, pina la contestarea ei in instanta.

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)
Hotarare ilegala adunare generala asoc prop Vulturudac Vulturudac o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie ... (vezi toată discuția)
Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)