avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio?

Buna ziua,

Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa platim apometre cu unda radio. Costul a fost adaugat la intretinere. Noi nu suntem de acord, si in acest sens eu am depus o petitie si un tabel de la mai multi proprietari de la scara mea (9 din 20 in total). Care este cadrul legal pentru ceea ce ei spun ca este obligatoriu? Exista vreo norma in acest sens? Ce putem face daca in continuare suntem obligati, iar noi nu dorim acest lucru? Cui sa ne adresam?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

eugenoctavian1968. Vă rog, îmi puteți indica, spre a mă convinge că nu sunt serios, un articol de lege, ceva? Dincolo de statut.... Mulțumesc frumos!
Nu e nevoie să se stipuleze în statutul AP, e stipulat în alte legi mai presus de orice statut.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
mira55, utilizator


ausfahrt a scris:

Doar coloanele verticale fac parte din instalatia comuna. Racordurile orizontale sunt private.Inclusiv apometrul.

Ia de aici "prietene" şi citeşte:
Regulamentul cadru de organizare și funcționare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare din 18.12.2002
Caută în link-ul de jos, art. 32, al. f, pct. 3.
Prin public se înțelege de utilitate publică, folosit de mai mulți oameni în comun. Adică exact instalația de distribuție a apei într-un condominiu.

[ link extern ]

[ link extern ]
mira55 a scris:


eugenoctavian1968. Vă rog, îmi puteți indica, spre a mă convinge că nu sunt serios, un articol de lege, ceva? Dincolo de statut.... Mulțumesc frumos!
Nu e nevoie să se stipuleze în statutul AP, e stipulat în alte legi mai presus de orice statut.

Ordin 343/2010
”Art.3/6. branşament - partea din reţeaua de distribuţie, care asigurã legãtura dintre reţeaua publicã de distribuţie şi reţeaua interioarã a unei incinte sau a unei clãdiri”.
Avem; 1-rețeaua publică, 2-rețeaua părți comune și 3-rețeaua privată, din apartament. M-am referit la distribuția pentru consumatorii de la bloc.
Art. 32, al. f, pct. 3, menționat mai sus, nu se referă la rețeaua din apartamente care este contorizată prin repartitoare de costuri și nu prin contoare de branșament.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
mira55, utilizator
Se asimilează unei rețele publice. Este folosită de mai mulți oameni şi mijloacele de măsurare sunt sigilate. La fel e şi la gaz și la energia electricâ.
Dumneavoastră puteți crede/interpreta ce doriți. Vedeți definiția cuvântului public sub aspect lingvistic şi juridic.
La fel şi cu apometrele. Acolo le spune contoare de branşament, dumneata le spui repartitoare de costuri. Dumneata nu te branşezi la țeava comună a blocului la care sunt branşați toți proprietarii de pe tronsonul respectiv?
E aceeaşi chestie, legal vorbind.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)
Hotarare ilegala adunare generala asoc prop Vulturudac Vulturudac o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie ... (vezi toată discuția)
Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)