avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate face transferul școlar fără ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate face transferul școlar fără consimțământul tatălui?

Buna dimineata.Am o dilema din care nu pot iesi singur. Nu sunt implicat direct insa incerc sa imi ajut o buna prietena. Este vorba de o familie(sotii sunt casatoriti legal) cu doi copii scolari in gimnaziu. Lucrurile in familie au degenerat ajungand pana la violenta domestica.
Sotia a parasit domiciliul si s.a mutat la mama acesteia undeva la circa 30 km distanta fata de vechiul domiciliu unde a dobandit si viza de resedinta.

Acum intentioneaza sa transfere si copii la o scoala mai apropiata de domiciliul actual insa sotul se opune.nici unul din ei nu au intentat inca divort. A gasit o scoala apropiata unde a demarat deja procedura de transfer a copiilor doar ca i sa solicitat consimtamantul sotului in scris dat in fata unui notar. Sotia a dat o declaratie pe propria raspundere ca il va aduce iar scoala unde urmeaza sa fie transferati copii au eliberat actele de transfer insa cei de la scoala de unde trebuie sa fie transferati au refuzat categoric sa dea curs transferului.

Ce este de facut in situatia asta? Copiii sunt in imposibilitate de a mai face naveta la vechea scoala. Pot fi copii privati de dreptul la invatatura doar pentru ca unul din parinti ingradeste acest drept. Ce cale poate fi de urmat fara consimtamantul tatului daca exista vreuna desigur. Multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CataAlex , utilizator 20:54, 14 Noiembrie 2019
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti in afara subiectului @when.. femeia a fost agresata si-a luat copiii si a plecat, doar nu era sa ii lase in casa si sa plece fara ei, in conditiile in care scrie prietenul ca tatal prefera alcoolul si nu copiii.
Ma departe, in momentul asta, nu e prioritar divortul sau casnicia ei, ci scoala copiilor pe care nu ii poate transporta zilnic 60 de km.
Ca se cearta parintii, ca se muta, ca au alte prioritati, e treaba lor.. copiii nu merg la scoala, asta trebuie retinut si aici asteapta omul sfaturi. Nu a venit pe forum sa va citeasca dvs atacurile la adresa mamei.

Mama. decat sa mearga la politie, sa mearga la avocat sa se sfatuiasca pe ce cale o apuca.
In opinia mea ce poate face imediat e sa se adreseze instantei sa ceara stabilirea locuintei copiilor la ea, pensie.. divort daca isi da seama ca nu mai au viitor ca soti..
Pe calea ordonantei presedintiale sa ceara suplinirea acordului tatalui pt transfer.

Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Ajungem la ce am sfătuit eu, ordonanța președențiala. Deci nu sunt în afara subiectului.
Mama pretinde ca a fost agresata, dacă e adevărat sau nu, nu avem de unde sa știm.
E plecata de o săptămână, de ce nu a luat legătura cu nici un avocat? Chiar și aici pe forum e un prieten, nu ea.
Astfel încât atâta timp cât situația e cel puțin dubioasa, ar prima binele copiilor. În plus, faptul ca mama a mințit deja în declarația către teoretic noua școală îmi da mie un indiciu despre caracterul ei.
A plecat de o săptămână. Știți ca și mine de altfel ca pana acum avea termen la ordonanță.
Și nu judec mama ci situația prezentata aici pe forum de către un user. Faptul ca timpul curge și copiilor le este îngrădit un drept nu e în favoarea ei. Dacă tatăl anunță primul Protecția Copilului nu va fi în favoarea ei. In fata legii e un părinte care încalcă drepturile copiilor ei. Dacă nu cumva are raport medico-legal, tot ce am menționat eu mai sus reprezinta mare minus pentru ea și poate pierde copii.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
și poate pierde copii.

in ce sens, credeti ca ii vrea tatal ?
O saptamana a trecut si pt tata, daca ii voia, ii lua inapoi.
Cum, pe sus din apartamentul bunicii care probabil e proprietate personala?
În plus, nu avem de unde sa știm dacă tatăl nu a anunțat deja Protecția Copilului sau nu a făcut deja ordonanță. Nu de alta însă citațiile ar veni mamei la adresa din buletin, care presupun ca e acolo unde locuia cu tatăl copiilor.
Cred ca e posibil sa ii vrea tatal. Dacă ar face asta din dragoste sau din dorinta de a sicana nu avem de unde sa știm. Însă cei care își agresează soțiile nu se dau înapoi de la nimic dacă asta e cazul.

Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa incerc sa va mai dau niste detali pentru a fi mai usor de explicat.Este vorba de o familie relativ normala, destul de modesta ce isi duc viata intr.un loc mai retras.Mama nu face de capul ei si nu intentioneaza sa priveze copii de nici un drept.In lipsa de informatii si cunostinte legislative este predispusa la greseli sau incalcari ale legi.De acea eu incerc sa strang sugesti si ideii pentru a evita astfel de situatii.Oricum va multumesc pentru timpul acordat si orice idee sau informare legislativa e bine venita.

Alte discuții în legătură

Mutarea de catre mama a copilelor de la scoala Gabi 72 Gabi 72 Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)