avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... un student poate beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

un student poate beneficia de somaj?

O mica intrebare:D! Eu sunt studenta an terminal..in perioada aceasta timp de 2 ani am lucrat la o firma,insa ghinionul este ca firma "c'e fini"fiind o concediere colectiva..!Intrebarea mea este daca eu am dreptul la somaj ,TINAND SEAMA CA INCA SUNT STUDENTA? (mentionez ca pe aceasta durata am lucrat cu carte de munca) .Va rog sa-mi raspundeti fiindca am tot intrebat in stanga si-n dreapta iar raspunsurile au fost diverse..SI conteaza mult mai mult parerea unui specialist
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:07, 6 Decembrie 2009
Dar daca firma nu stiu ca sunt studenta:D?fiindca firma m-a trm in somaj ...de fapt pe toti..si tin sa mentionez ca la firma unde am lucrat majoritatea sunt studenti bine ca la Spiru eu fac diferenta=))!Si de exemplu daca eu mi-as baga formalitatile pt somaj chiar daca sunt studenta (oricum v-am spus firma nu stie acest lucru,si in nici un act nu este specificat ca sunt studenta..actele ed la munca bineinteles) cum se poate afla ca eu sunt studenta??Iar in aceste circumstante as putea lua somajul nu:D?
In momentul in care intocmiti dosarul de somaj si va prezentati la depunerea acestuia la AJOFM, cei de acolo va studiaza situatia,verifica actele, iar daca figurati ca fiind inscrisa drept studenta in vre-o baza de date , situatia nu ar fi tocmai placuta pentru dvs. Cei de la AJOFM au dreptul de a va refuza dosarul in cazul unor neconcordante in actele prezentate de dvs si cele din baza acestora de date.
Cel mai bine este sa mergeti la sediul AJOFM din cadrul orasului in care locuiti si sa adresati o intrebare, dansii va pot lamurii pe loc. Si un telefon la AJOFM cred ca ar rezolva problema, asta in cazul in care o sa aveti noroc sa va raspunda un functionar amabil.
am sunat la AJOFM din sectorul in care locuiesc si mi-au raspuns ca da beneficiez de somaj chiar daca sunt studenta numai cu conditia sa fi lucrat cel putin un an cu carte de munca :))=))
Tinaya a scris:

am sunat la AJOFM din sectorul in care locuiesc si mi-au raspuns ca da beneficiez de somaj chiar daca sunt studenta numai cu conditia sa fi lucrat cel putin un an cu carte de munca :))=))


Atunci este "de bine", apucati-va de intocmirea dosarului!
Inseamna ca la Cta regulile stau altfel , cunosc 3 cazuri de studenti la zi, care, desi au indeplinit stagiul minim de cotizare de 12 luni nu au beneficiat de acordarea indemnizatiei de somaj.
Succes!
Oricum va multumesc din tot sufletul pentru raspunsurile primite:).Da eu sunt din Bucuresti..desi in mod normal legile ar trb sa se puna in practica pe tot teritoriul Romaniei..Sa speram ca incepand cu 6 dec sa se intample un miracol si pentru noi romanii de rand ...si sa avem acces la toate drepturile care ni se cuvin.O zi buna va urez

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj lalar lalar Buna seara O persoana care a fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, urmeaza in prezent si cursurile unei facultati la zi, cu taxa ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj Surub Surub Pot beneficia de ajutor de somaj, daca firma la care lucrez ma disponibilizeaza? Mentionez faptul ca urmez si cursurile unei facultati forma de invatamant ID, ... (vezi toată discuția)
Somaj cristeacorina cristeacorina vreau si eu un raspuns clar....daca sunt studenta in anul 3 la o fac de stat , am lucrat 2 ani la o firma si m au dat afara din cauza ca s a restructurat ... (vezi toată discuția)