avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație

Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere,
Dacă am avut 1 luna întrerupere între ultimul. Loc de munca si actualul ,pot beneficia de indemnizație pt creșterea copilului ?Sau trebuie sa am 12 luni fara întrerupere la ultimul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 7 Ianuarie 2020
Buna ziua am si eu o intrebare
Sunt însărcinată am 2 saptamani de sarcina
Si vreau sa stiu daca beneficiez de indemnizație pt creșterea copilului
Am lucrat 9luni la o firmă si acum lucrez la alta firma la această firma lucrez de 7 luni.intre ultimul loc de munca si actualul am avut o lună întrerupere
Ma afectează acea luna? Sau trebuie sa am lucrate 12 luni la actualul loc de munca? Si de exemplu daca raman in concediu medical se ia in calcul?astept raspunsul dvs
Va multumesc
Nu inteleg de ce puneti aceeasi intrebare si a doua oara daca deja ati primit raspunsul?!?

Se iau in considerare si acele 9 luni daca sunt cuprinse in cele 24 de luni anterioare nasterii.
Care este data posibilă a nașterii?
@ MONICA ROXANA

Dacă ati avut 1 luna întrerupere între ultimul loc de munca si actualul ,puteti beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului .
Daca acum.sunt însărcinată in 2 săptămâni si doresc sa raman in concediu medical peste o luna se poate? Sau este prea repede ? Ma refer la diferenta intre termen ca acum am 2 saptamani si daca raman de acum in concediu este prea repede
Nu am inteles răspunsul dvs.eu ar trenuie sa nasc cam pe la sfârșitul luni lui septembrie. Si daca trebuie 24 luni, dupa calculul meu ar trebui să mai lucrez 8 luni ? Ca am avut 9 luni lucrate la ultimul loc de munca si 7 la actualul
Bineinteles la actualul loc de munca lucrez si acum doar ca nu stiu cate luni imi mai trebuie sa pot intra in concediu medical sau postnatal

Ionut.ion a scris:

Nu inteleg de ce puneti aceeasi intrebare si a doua oara daca deja ati primit raspunsul?!?

Se iau in considerare si acele 9 luni daca sunt cuprinse in cele 24 de luni anterioare nasterii.
Care este data posibilă a nașterii?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie creștere copil bună seara, am lucrat la o firma ... Raysa94 Raysa94 Indemnizatie creștere copil Bună seara, Am lucrat la o firma 13 luni,mi-am dat demisia pe 28.07.2020,am avut pauza 2 luni și 15 zile ,la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate- indemnizatie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Momentan sunt angajata la locul actual de munca de doi ani jumatate, dar in octombrie as dorii sa ma angajez altundeva, iar anul urmator as dori ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danieladam danieladam Buna ziua! Am si eu nelamurire. Daca sotia mea are o vechime de 7 ani pe cartea de munca, iar la actualul loc de munca are aproape 4 luni de munca pana la ... (vezi toată discuția)