avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si economice

Majoritatea populatiei asteapta solutii de la viitorul guvern. Toti vrem sa traim mai bine, tocmai de aceea e timpul sa constientizam importanta contributiei noastre.
Aici puteti posta posibilele idei si sugestii referitoare la combaterea crizei.

In urmatoarele zile o sa lansez si o invitatie catre consilierii presedintelui de a participa la acest topic.
Ma bucur ca Mihai Grigore mi-a dat dreptate si a inteles ca disponibilizarea masiva a bugetarilor va aduce la mult mai multa eficienta in sectorul public .

Daca salariatii bugetari sunt asa de buni , o sa-si gaseasca un alt loc de munca , poate chiar mai bine platit .

In mediul privat salariile mai si scad , nu este obligatoriu sa creasca .

Impozitul forfetar nu cred ca ar trebui eliminat , deoarece PFA nu platesc impozit forfetar .

@Romania_Inedit- Daca ai fi fost mai atent la ceea ce spun eu de cateva saptamani incoace ai fi constatat ca eu am sustinut foarte clar ca in Romania sunt mai multi bugetari decat in Germania(care are o populatie de 80 de milioane de oameni)! Deci am fost primul pe acest forum care a spus ca minim 4-500.000 bugetari trebuie sa dispara in urmatorii 2 ani! Volens-nolens! Si trebuie sa inteleaga ca nu poti sa impingi o hartie de la un om la altul pana ajunge la sef! Trebuie eficientizat sistemul informatizat in fiecare institutie, trebuie investiti banii in programe informatice performante si in sisteme hard care sa poata implementa aceste programe iar oamenii care impingeau acele hartii sa constientizeze ca nu fac decat sa dezechilibreze balanta bugetara prin salariile care cumulate cantaresc enorm intr-o economie care este intr-o panta descendenta! Fara suparare, dar asta este realitatea!Stiu ca suna dur , dar asta este capitalismul! Nu putem sustine aceste salarii care efectiv nu se justifica si nu neaparat ca si cuantum in sine , ci raportat la munca, fisa postului si sarcinile fiecarui angajat la stat!
Si eu sunt deacord cu o analiza serioasa si masuri de eficientizare a activitatii persomalului bugetar.
Dar cred ca unii, cand discuta de bugetari cu salarii mari care stau in spatele ghiseelor, uita ca sunt sectoare bugetare unde este lipsa de personal, unde nu poti sa disponibilizezi si inca mai trebuie angajati oameni.
Si permiteti-mi sa va amintesc:
- miile de copii care nu mai incap in gradinite unde o educatoare care ar trebui sa aiba maxim 18 copii are 35-40 in grupa;
- multe spitale sunt pline si nu mai au paturi libere pentru bolnavi iar acolo este o lipsa acuta de medici si cadre sanitare medii;
- solicitati o salvare (nu va doresc) si o sa constatati cat de ocupati sunt acei oameni si cat de putini sunt;
- mergeti la o judecatorie intr-o zi si vedeti ca un judecator are peste 100 de dosare pe rol in acea; datoriata numarului mic de judecatori;
- mergeti si vedeti cozile la schimbarea cartilor de identitate, datorita numarului mic al personalului;
- cozile de la ITM sper ca le stiti toti cei care ajungeti lunar pe acolo cu declaratiile, ca si la celelalte institutii.

E posibil sa fie personal numeros pe la alte institutii pe care nu le cunosc si nu ma pot pronunta (prefecturi, primarii, agentii, etc).

Dar sa nu-i bagam pe cei din sanatate si educatie in aceeasi oala, mai ales ca poate vrem totusi sa avem macar in viitor generatii mai sanatoase si mai educate.
Eu propun solutia "prin furt mai putin". Un alt fel de imputatie.
Ce-ar fi sa nu mai fure conducatorii acestei tari atat de mult? Sa nu-si mai achizitioneze direct servicii, ci prin licitatii publice, la care licitatii sa nu mai castige numai capusele lor. Sa nu se mai intocmeasca de catre (sau sub atenta indrumare) viitorul castigator al licitatiei caietul de sarcini dupa chipul si asemanarea produsului al carui singur importator este.
Sa nu-si mai angajeze neamurile si acolitii, sa mai aiba loc si profesionisti adevarati a caror vina este doar ca nu sunt rude cu nimeni important.
Sa se foloseasca fondurile europene, nu sa zaca in conturi pentru ca nu pot fi ciordite, ci doar acordate legal pe proiecte care ar putea dezvolta sectoarele respective.


Va urma.
Cozile sunt asa de mari la diverse institutii deoarece se lucreaza abobota si birocratia este omniprezenta .

Solutia pentru iesirea din criza este "infometarea fiarei ", adica sa nu se mai achizitioneze licente de windows si Microsoft ffice , si sa se foloseasca solutiile software open source , pentru ca se poate .

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)