avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare adresa domiciliu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare adresa domiciliu copil minor

Buna seara,
Sunt divortata de fostul sot, custodia e comuna, domiciliul copilului e la mine. Am vandut apartamentul in care stau si ma mut la o alta adresa unde sunt proprietar. Cum modific domiciliul copilului? Copilul are 4 ani. Am nevoie de acordul fostului sot pt a schimba domiciliul minorului(va fi in acelasi oras, adresa diferita), avand in vedere ca am vandut deja imobilul de la acea adresa? Unde ar trebui anuntat? Pot face cu fostul sot o hartie la notar in acest sens?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:21, 4 Februarie 2020
Gi-jane, va rog sa postați care anume este legea care prevede ca în caz de autoritate părintească comuna schimbarea domiciliului copilului se face fără a consulta celalalt părinte.
Dacă copilul e luat din fata scării cum ar putea tatăl sa vadă condițiile în care locuiește?

art 497 (1) Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau al unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului, împreună cu părintele la care locuieşte, nu poate avea loc decât cu acordul prealabil al celuilalt părinte.

Sa consulti pe celalalat parinte e una si sa iti fie necesar acordul celuilalt, alta.

Dacă copilul e luat din fata scării

Cine v-a zis ca e luat din fata scarii ?

Mama a vandut casa in care locuieste si se va muta in alta casa in care e proprietar, poate tatal cunoaste deja cealalta acsa.
art 400, locuinta copilului dupa divort
(2) Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior.
Exista jurisprudenta bogata ca locuinta, NU domiciliul, inseamna la unul dintre parinti, NU la o adresa, chiar daca aceasta e mentionata in C.I
Nu sunteti arestata la domiciliu, va mutati cu copilul unde si cand doriti!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 272,articol 36 alin 3
In situația în care ambii parinti exercita autoritate părintească comuna,dar nu locuiesc împreună, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului învățăturii sau pregătirii profesionale, tratamente medicale complexe sau intervenții chirurgicale, reședință copilului sau administrarea bunurilor se iau NUMAI CU ACORDUL AMBILOR PARINTI.

Înțeleg ca instanta nu a stabilit domiciliul la mama în general ci a precizat clar o adresa. Aveați nevoie de acordul tatălui.
Notificați tatăl prin executor judecătoresc acum. Altceva nu e nevoie sa mai faceți din moment ce deja mutați copilul. Doar sa păstrați foaia cu confirmarea de primire a notificării. Cine știe ce se poate întâmpla pe viitor.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
When, utilizator
Notificați tatăl prin executor judecătoresc acum

De ce prin executor ? ca sa ce ? Cine il plateste ?

Alte discuții în legătură

Deplasare copil minor mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna ziua, as dori un raspuns corect pentru urmatoarea intrebare.... Copilul minor de 14 ani isi desfasoara studiile in Germania unde locuieste impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)