Buna seara,
Sunt divortata de fostul sot, custodia e comuna, domiciliul copilului e la mine. Am vandut apartamentul in care stau si ma mut la o alta adresa unde sunt proprietar. Cum modific domiciliul copilului? Copilul are 4 ani. Am nevoie de acordul fostului sot pt a schimba domiciliul minorului(va fi in acelasi oras, adresa diferita), avand in vedere ca am vandut deja imobilul de la acea adresa? Unde ar trebui anuntat? Pot face cu fostul sot o hartie la notar in acest sens?
Va multumesc!
Domiciliul este clar la mine! Doar ca am vandut imobilul si m-am mutat in altul, tot proprietate personala, in acelasi sector dar adresa diferita! Trebuie sa il notific altfel decat prin sms?
Da, cel mai bine îl notificați prin notificare trimisa prin executor cu confirmare de primire.
Nu știm relațiile cu fostul partener, poate sa zică ca nu a primit sau nu a văzut mesajul și ca nu a putut lua copilul pentru ca i-ați schimbat adresa și l-ați ascuns.
Faptul ca trimiteți prin executor e scump, peste 100 RON însă va pune la adăpost de viitoare plângeri sau probleme.
Gi-jane, au fost n probleme cu firmele de curierat, posta. De multe ori durează săptămâni. Asa prin executor, cum de altfel trimit și cabinetele de avocatura notificările doamna arata fără dubiu ca imediat a luat toate masurile sa informeze tatăl și s-a asigurat ca acesta e informat la timp.
Acum, dacă tatăl e normal la cap poate notifica și prin sms sau prin trimitere postala cu confirmare de primire.
Ba exista. Se încearcă dezinformarea dumneavoastră. Repet, pe baza acestor informații greșite s-au pierdut copii. Pot trimite jurisprudența căcălău.
Sunt sfaturi menite sa bage clienții în probleme ca să aibă nevoie de avocat,sa plătească bani.
Intimidare sa ce? Eu nu am nimic de obținut spre deosebire de cei care încasează onorarii.
Precum observați vi s-au transmis doar legile care sugerează ca nu aveți nevoie de acord, sărind intenționat peste cea care reglementează totul.
Acum ca nu se mai poate da la întors după ce am postat vi se transmite ca nu exista sancțiuni, ca puteți încalca legea liniștită.
Nu exista asa ceva și pentru toate mamele care citesc va rog sa nu riscați. Vorbim de un simplu mail. Cereți acordul, informați. Ce face celalalt e treaba lui însă acoperiți-va mereu.
@user
cel mai bun sfat este sa aveti o atitudine normala si civilizata: nu exista sanctiune pentru neinformare cu privire la domiciliu, dar pe de alta parte e normal sa ii spui tatalui ca de maine veti sta in alta parte. nu are de ce sa obiecteze, sa fim seriosi. La fel nu exista o sanctiunea pemtru obligatia de a sprijini legaturile cu celalalt parinte: insa mamele normale o fac si fara sa existe o obligatie, altele desi nu au neaparat chef sa o faca totusi se gandesc la copil si inteleg ca e bine pentru el, iar altele, se bat cu pumnii in piept ca nu exista sanctiune, ca nu poti pune in executare obligatia de incurajare si au impresia ca totul se invarte in jurul lor, in jurul unor sfaturi "binevoitoare" cum sa-l mai pacalesti pe prost, cum sa mai duci in eroare autoritatile, cum sa te mai prefaci ca tu vrei, doar ca in final nu e chiar toata lumea proasta si imbecila. Mare atentie la sfaturi si pastrati-va normalitatea, ii datorati asta copilului.