avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea din invatamant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea din invatamant

Va salut cu tot respectul avocat.net

Revin iar la dvs. pentru a-mi clarifica situația în care se afla fetita mea, cu o întrebare aparent banala pentru perspectivele educationale ale societatii în care trăim.

Se întâmplă ca fetita mea care este în grija mamei, în urma divorțului din 2018 04. În vârstă de 3 ani 8 luni acum, sa nu fie dusa la grădiniță. A fost înscrisă la începutul luni mai 2019, fără a fi anunțat sau cu acordul meu, având custodie comuna, și putând fi înscrisă la o grădiniță mai buna decât cea care este la 50 metri de domiciliul mamei, asta în măsura în care mama ei, era/este deschisa comunicării. Mama susține ca fetita nu vrea sa meargă și nu o poate obliga sa facă ceva ce copilul nu vrea in plus susține ca nici legea nu o obliga ca la vărsta de 3 copilul sa meargă la grădiniță. Eu am încercat sa vorbesc cu fosta soție sa îmi lase în zilele de marți și joi fetita câte 30 minute sa merg la grădiniță, pentru ca micuța îmi spunea mereu ca vrea la copii și vrea la joaca, dar nu am fost înțeles ci respins cu vehementa. În paralel cu aceasta afirmație susținută de mama ei, eu în luna noiembrie la numai doua luni după ce au început anul la gradinita, am înscris fetita la o grădiniță cu profil de dans, unde sa adaptat perfect din prima zi, și unde și acum în fiecare sâmbătă dimineață de la ora 10 la ora 11, merge și se recreaza fiind spre binele minorei întregarea în colectivitate, și bineînțeles scoaterea ei din casa pentru ca 6 zile din 7 le petrece numai în casa.. Singurul ei refugiu de joaca fiind un magazin profi de unde mama ei își face cumpărăturile.

Întrebarea este? : ce prevede legea cu privire la înscrierea la grădiniță a copiilor?

1-te obliga sa o înscrii la vârsta de 3 ani?
2-nu te obliga sa o duci la grădiniță, dar te obliga sa o înscrii?
3-daca ai înscris copilul la grădiniță, nici frecventarea grădiniței nu este obligatorie? (subliniind ca se poate adapta mai greu etc)

Ce anume prevede legea cu aceasta înscriere obligatorie a copilului la grădiniță? Pentru ca la mine fetita a fost dusa decât la deschidere unde am participat și eu, deși nu am fost anunțat deloc ca a fost inscrisa? Iar de la deschidere fetita nu a mai văzut grădinița! Subliniez ca și la deschidere sa simțit foarte bine între copii!

Va mulțumesc din suflet anticipat, aștept ajutorul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
liviu333, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviu333 , utilizator 23:02, 14 Februarie 2020
Copilul meu a mers primele trei zile la grădiniță, era vesel, integrat, nu avea probleme, am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. A 4-a zi a început coșmarul și plângea groaznic mereu când îl lăsăm. Apoi s-a îmbolnăvit. Mergea câteva zile apoi restul prin spitale. Ne-am chinuit asa câteva luni apoi l-am retras, am găsit o bona sa stea cu el și am reincercat după un an. A fost exact ca prima oara exceptând îmbolnăvirile care au fost mai rare.
Abia după doua săptămâni liniare puteți spune ca un copil s-a acomodat și integrat. Faptul ca mergeți cu el o ora și cauta compania copiilor nu înseamnă că cel mic s-a acomodat sau ca după ce v-a realiza ca o sa îl duceți acolo zi de zi va mai fi dornic sa meargă.
Va salut when!

Problema difera de la un copil la altul, ambient în casa, educație etc.

La noi situația este altfel, o iau în programul de vizita lunar o data racita. Este copil cei drept nu?? Dar nu oare microbii și răcelile se dezvolta și incinta domiciliului? Nu devin ei oare copii mai imuni, și mai ales ținând cont ca în cazul de fata în grupa fetitei mele sunt doar 7 copii.. Din care surpriza: vin cu răceli și bolnavi de acasă? Vorbesc lunar cu educatoarea grădiniței la care ne cunoaște copilul, și mia spus ca nu are de ce sa ne îngrijoram cu privire la sănătatea din incinta grădiniței, cum de altfel o cunoaște pe fetita și mia spus ca este un copil care este de grădiniță. Atitudini vorbire joaca etc.

Eu nu am știut ca la grădiniță este un focar, și nici de faptul ca un copil spune părintelui lui,,vai da ce greu a fost azi la grădiniță" sau ca educatoarele ii accepta bolnavi în incinta grădiniței... Poate ca se strecoară un strănut niște simptome, de colegi dar se imunizeaza. În cazul de fata e mai racita când o iau in programul de vizita, decât sar îmbolnăvi de la grădiniță. Cum am înțeles ca se îmbolnăvesc ceilalți colegi, sa zicem de acasă sau,, unii de altii"
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
liviu333, utilizator
După toate astea fiind vorba?

De ce se înscrie un copil la grădiniță la 3 ani? Dacă nu este obligatoriu sa se înscrie un copil la grădiniță la 3 ani? Și bineînțeles dacă nu te ocupi sa îl si duci la grădiniță?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
liviu333, utilizator
Dacă acasă se îmbolnăvește atât de des la grădiniță ar fi mult mai rău. Va zic ca un părinte care s-a încăpățânat. Aveam copilul la privat deci tot putini în grupa și chipurile triati.
Ajunsesem sa internez mereu soția cu copilul. Antibiotic, pneumonii foarte urate. A ajutat ca am ținut copilul acasă mai multe luni. A răcit și acasă dar nu dezastrul care era când îl duceam la grădiniță.
Am încercat n doctori și tratamente de imunizare însă doar timpul a ajutat și faptul ca duceam mereu copilul refăcut complet la grădiniță a doua oara când a mers. Sunt mulți părinți care nu au cu cine sa lase copilul, nu au zile de concediu și atunci a doua zi după ce a trecut febra duc copilul la grădiniță. E prea devreme.
Acum am un băiat perfect sănătos, merge la o școală mare cu mulți copii și a fost răcit o singura data în ultimul an.
Imunitatea copiilor se clădește în timp. Mai e puțin pana în vara. Dispar virozele, adaptarea se va face mai ușor și copilul va fi fizic mult mai pregătit decât este în momentul de fata.
Aveți putina încredere în fosta partenera, comunicați cu ea. E foarte bine ca aveți opinii diferite însă atâta timp cât știți sa gestionați situația în interesul copilului.
Nu va este inamic. Pe lumea asta doar dumneavoastră și cu ea iubiți copilul cel mai mult. Ca aveți modalități diferite de a o face asta e altceva.
Puteți duce copila la diferite ateliere pentru copii în weekend când e la dumneavoastră.
Domnule when

Vreți sa vorbim despre copii diferiți și felul cum trăiesc în anumite circumstanțe diferite bineinteles? Încercând sa par un încăpățânat?

Sau vreți sa ma faceți sa înțeleg ca copii în general nu au ce cauta în colectivitate?

Sau grădiniță este făcută doar pentru cei bolnavi și neîngrijiti indiferent de calitatea ei privat sau la stat.??

Credeți ca sunteți în stare sa cântăriți calitatea imunității oricărui copil? Sau de dragul îmbolnăvirilor orice copil ar trebui sa stea acasă?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Gradinita ale2012 ale2012 buna seara daca miam dus fetita la gradi si am platit pana i data de 20 luna aceasta si mai mult a stst acasa ca la fiecare sapt sa racit daca ma duc sa o scot ... (vezi toată discuția)
Educatoare bagareata Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Am mai scris pe forum , este vorba de fetita viitorului meu sot. Avea niste probleme si in urma unui consult psihologic s-a stabilit ca are mare ... (vezi toată discuția)
Respectare autoritate parinteasca in comun - posibilitate reglementare de catre instanta CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa un succes \"rasunator\" in instanta, am primit: [quot]- \"majorarea pensiei de intretinere de la suma de 750 lei lunar, la cota de 1/4 ... (vezi toată discuția)