avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicarea legii 330 si contractele/acordurile colective
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicarea legii 330 si contractele/acordurile colective

Ce se intampla cu drepturile banesti castigate prin contractele sau acordurile colective de munca, incepand cu 01.01.2010, avand in vedere prevederile art.40 din legea 330/2009?
Avand in vedere ca se abroga cu ian.2010 acordarea salariilor de merit, asta inseamna ca persoanele care l-au avut la dec.2009 o sa il aiba in 2010 cuprins in salariul de baza?
Ce se intampla cu sporurile acordate auditorilor, persoanelor care efectueaza viza de control financiar preventiv si a managerilo de proiect, avand in vedere OUG 35/2009 care prevede limitele acestor sporuri, act normativ nemodificat de legea 330??? Raman valabile, dar cu limitare la 30%, sau ajungem iar la art.40 avand in vedere ca legea nu le mentioneaza? :wassat:
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:19, 21 Ianuarie 2010
Mda, l-am vazut si io... parerea mea c-o sa se lase cu procese in masa. :)
" NOTÃ:
Pentru fiecare dintre sporurile acordate în luna decembrie 2009 se vor prezenta temeiul legal, precum şi avizele acordate în baza legii.
Pentru anul 2010 nu vor fi luate în considerare drepturi salariale stabilite prin contracte colective de muncă sau alte acte, decât legi sau hotărâri ale Guvernului."
Practic, se vor reduce drastic salariile....nicidecum sa ramana la nivelul celor din decembrie 2009. :)
Din pacate asa se pare ca o sa fie... X-(
In institutia noastra mai avem o problema: nu s-a pus in plata sporul de dispozitiv chiar daca a fost castigat in instanta. Credeti ca se poate face acum un stat de plata rectificativ la luna decembrie pentru acordarea lui? Si inca o problema: hotararea judecatoreasca este doar pentru o parte de personal, deoarece actiunea a fost inaintata de sindicat in numele membrilor de sindicat de la acea data, nominalizati in lista anexata cererii catre tribunal. Deci.... chiar daca se poate face rectificativ... se face pentru cine? Ideea e sa se faca pentru toti, dar nu prea vad cum :(
Sper sa imi puteti da niste sugestii
Eu totusi sper sa apara o H.G. care sa reglementeze aplicarea legii 330/2009, altfel, se va lasa cu procese grele....
Sugestia mea, este sa contestati dispozitia/decizia cu reincadrarea personalului, si ulterior, sa mergeti la instanta. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)
Manager public mirela teodora mirela teodora Cum se stabileste/care este salariul de bază pentru manager public asistent? (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)