Deci, veti avea avocat din oficiu NUMAI daca il solicitati dvs.
In general reclamantii au avocati pe care i-au platit sa-i reprezinte (adica au incheiat contracte de reprezentare) sau se reprezinta singuri.
Numai la solicitare expresa a dvs veti avea avocat din oficiu.
Nu existe liste de onorarii ptr avocati.
Luati legatura cu avocati specializati in dreptul muncii si vedeti cat va cost.
Daca castigati procesul onorariul platit de dvs avocatului poate fi solicitat de la angajator ca o cheltuiala de judecata. Iar aceasta solicitare va fi aprobata de instanta cu siguranta.
Avocat din oficiu se pune doar in cauzele penale in care , datorita periculozitatii sociale a faptei asistarea e obligatorie.Dvs. puteti solicita asistenta gratuita de la Baroul din orasul in care domiciliati, dar conditiile sunt extrem de limitative, deoarece avocatura este o profesie liberala privata si nu un serviciu public.Cheltuielile de judecat cuprind si onorariu avocatului.Litigille de munca sust scutite de taxa judiciara de timbru si stimbru judicar, nu de onorariu de avocat.
Daca nu va permiteti angajarea unui avocat puteti solicita macar o consultatie(sa stiti ce sa faceti) care nu cred ca a falimentat pe nimeni.
Asistenta gratuita in litigiile civile se obtine numai dupa ce este indeplinita o anumita procedura ...:)
Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute de lege, persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
Drepturi salariale
larisaa
Am lucrat la o societae, timp de 5 ani, iar in ultimele 8 luni nu mi-am primit salariu. Am facut plangere la itm, care au venit au dat amenda si mi-au dat o ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata
lucian75
buna ziua.acum o luna am facut cerere de chemare in judecata,azi am primit 2 citatii cu 2 termene...una este ptr luna aceasta cu mentiunea de a depune la dosar ... (vezi toată discuția)