avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... România ar avea potențial sa produca testele pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus?

Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat.
Am văzut că medicii merg pe presupuneri si nu prea imi par deloc bune estimările.lor făcute asa aiurea fără teste concrete...

Fără a se testa în mod masiv populația vom bate pasul pe loc.

Cum ar fi nevoie de cel puțin 60 de milioane de teste PCR si de celelalte teste câteva milioane, ma gandesc ca ar fi si rentabil sa producem chiar noi aceste teste.

Am putea sa si exportăm astfel.de teste si ar fi ceva economic.

Nu cred ca avem o altă variantă mai bună si daca Romania ar putea produce asa ceva ar fi de mare utilitate.
Nu cred ca ar fi o activitate care să meargă în pagubă si chiar ar putea sa fie si ceva economic.

Stie cineva care ar fi impedimentele daca acestea ar exista?

Sau, daca ar fi mai avantajos sa importam decat sa producem...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:19, 25 Mai 2020
Cred ca v-am mentionat despre acest lucru anterior. Sau poate a fost doar o aluzie la cel care a realizat studiul. In orice caz, cititi ce studiu a facut in Germania HendriK StreecK:
[ link extern ] /

Trebuie sa intelegeti, ca fiind un virus de tip ARN, SARS-Cov-2 are nevoie de ADN de la celula gazda pentru a se inmulti (ARN este un mecanism de "traducere" care ajuta la sintetizarea noului virus) , prin urmare, a spune ca virusul rezista pe suprafete este adevarat doar in sensul ca poate fi detectat pe suprafete, dar nu si ca in starea de degradare in care ajunge dupa un timp, mai poate sa se reproduca.

O descriere simpla a acestui tip de virus gasiti aici:
[ link extern ] /

Cit priveste rezistenta sa in mediul extern, sincer, nu mai gasesc acum linkul la informatia respectiva, dar am vazut un tabel sintetic facut de americani, care evidentiaza ca nu atit temperatura, cit combinatia dintre temperatura si umiditate il omoara rapid, adica citeva zeci de minute. O astfel de situatie se intilneste vara, adica el moare destul de repede si pe la 23-24 de grade Celsius, cind umiditatea relativa a aerului se duce peste 70%. Si bineinteles nu-i priesc ultravioletele.

Asa ca profitati de vremea ce e in continua incalzire si circulati cit puteti de mult in aer liber. Face bine si pentru conditia fizica. :)

La toamna mai vedem, poate apar solutii de combatut mai numeroase si usor de procurat.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
latka, utilizator
Aveti aici ceva interesant si de ajutor pentru starea de alerta:

[ link extern ]

Citez special pentru relaxare si starea de alerta:

,,Un studiu publicat recent a arătat că riscul transmiterii virusului într-un mediu închis creşte substanţial prin simplul fapt că o persoană vorbeşte tare. Dacă oamenii petrec mult timp împreună, tocmai pentru că vorbesc şi respiră  aproape unii de alţii sau strigă gradul de expunere directă creşte corespunzător şi odată cu el şi riscul contaminării.

O persoană infectată transmite virusul în funcţie de faza infecţiei şi de încărcătura virală din organismul său; în plus, virusul se multiplică într-un grad diferit în funcţie de persoană.

Persoanele asimptomatice pot transmite cu uşurinţă virusul fără să-şi dea seama - simpla lor respiraţie poate expune oamenii apropiaţi, nemavorbind de vorbit, cântat sau strigat."

 Din punctul meu de vedere cea mai mare problema este aceea ca orice persoana poate fi o bomba biologica.
Fara testare totala pe zone nu ajungem nicaieri.
Insa, se pare ca niciun stat din lume nu poate face fata singur la o testare totala pe zone.
In clipa de fata cred ca nu mai este functionala unirea de care vorbeam eu ca sa se mearga in mod progresiv pe testare totala.

Starea de alerta si starea de urgenta nu va putea decat sa incetinineasca numarul deceselor si nimic mai mult in opinia mea.
Nicaieri in lume nu au reustit sa izoleze virusul si acum nu cred ca mai poate fi izolat.

Era recomandabil ca in Bucuresti sa existe autobuze speciale pentru transportul persoanelor varstnice dar nici acest lucru nu l-au facut autoritatile locale.
Ei se bazeaza pe faptul ca daca toti poarta masti nu se va transmite virusul.Sa fie oare asa?
Poate ca vor folosi totusi pana la urma autobuze speciale pentru transportul pensionarilor.
Cred ca este sub 1% numarul pensionarilor asimptomatici infectati cu COVID 19 si daca orice pensionar bolnav ar ajunge la spital nu ar mai avea cine sa infecteze alti pensionari daca nu ar fi nicio persoana infectata in autobuzul pensionarilor.
Este logic ca fara sursa de infectie acestia nu se pot infecta.
Insa, probabil aceasta este destul.de greu de inteles desi este o logica...simpla...
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu deja m-am relaxat.
O parte din China intra din nou in carantina daca informatia este corecta:

[ link extern ]

RATB nu va putea asigura corespunzator distantarea fizica.
Daca nu fac autobuz special pentru pensionari cred ca se vor alege cu procese.In opinia mea, neluarea unor masuri de protectie adecvate atrage raspunderea juridica, penala sau/si civila, dupa caz.Daca ar exista autobuz pentru pensionari, RATB si statul ar avea castig de cauza la procese.
La tineri nu se va vedea clar transmiterea virusului dar la pensionari se va vedea rapid daca exista infectare.

La metrou, in tren, distanta intre oameni este de sub 1,5 metri.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Care-i treaba cu autobuzul de pensionari ? Daca vine unul singur acolo infectat si (inca) asimptomatic, cei de acolo vor fi categoria cu cel mai mare risc de a se imbolnavi si muri.

Nu exista o regula clara ca cei in virsta sunt simptomatici exact din primele zile.

Inca nu stim foarte multe:
[ link extern ]

Rugati-va sa apara pastila "minune", nu autobuzul de pensionari.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
latka, utilizator
E interesant articolul din link.
Ar fi paradoxal ca tocmai copiii sa nu transmita noul coronavirus cand tocmai ei sunt principala sursa de transmisie...in mod normal...

Autobuzul de pensionari are rolul de a evita contaminarea lor.
Aceasta era ideea.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)