Aveti aici ceva interesant si de ajutor pentru starea de alerta:
[ link extern ]
Citez special pentru relaxare si starea de alerta:
,,Un studiu publicat recent a arătat că riscul transmiterii virusului într-un mediu închis creşte substanţial prin simplul fapt că o persoană vorbeşte tare. Dacă oamenii petrec mult timp împreună, tocmai pentru că vorbesc şi respiră aproape unii de alţii sau strigă gradul de expunere directă creşte corespunzător şi odată cu el şi riscul contaminării.
O persoană infectată transmite virusul în funcţie de faza infecţiei şi de încărcătura virală din organismul său; în plus, virusul se multiplică într-un grad diferit în funcţie de persoană.
Persoanele asimptomatice pot transmite cu uşurinţă virusul fără să-şi dea seama - simpla lor respiraţie poate expune oamenii apropiaţi, nemavorbind de vorbit, cântat sau strigat."
Din punctul meu de vedere cea mai mare problema este aceea ca orice persoana poate fi o bomba biologica.
Fara testare totala pe zone nu ajungem nicaieri.
Insa, se pare ca niciun stat din lume nu poate face fata singur la o testare totala pe zone.
In clipa de fata cred ca nu mai este functionala unirea de care vorbeam eu ca sa se mearga in mod progresiv pe testare totala.
Starea de alerta si starea de urgenta nu va putea decat sa incetinineasca numarul deceselor si nimic mai mult in opinia mea.
Nicaieri in lume nu au reustit sa izoleze virusul si acum nu cred ca mai poate fi izolat.
Era recomandabil ca in Bucuresti sa existe autobuze speciale pentru transportul persoanelor varstnice dar nici acest lucru nu l-au facut autoritatile locale.
Ei se bazeaza pe faptul ca daca toti poarta masti nu se va transmite virusul.Sa fie oare asa?
Poate ca vor folosi totusi pana la urma autobuze speciale pentru transportul pensionarilor.
Cred ca este sub 1% numarul pensionarilor asimptomatici infectati cu COVID 19 si daca orice pensionar bolnav ar ajunge la spital nu ar mai avea cine sa infecteze alti pensionari daca nu ar fi nicio persoana infectata in autobuzul pensionarilor.
Este logic ca fara sursa de infectie acestia nu se pot infecta.
Insa, probabil aceasta este destul.de greu de inteles desi este o logica...simpla...