avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... România ar avea potențial sa produca testele pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus?

Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat.
Am văzut că medicii merg pe presupuneri si nu prea imi par deloc bune estimările.lor făcute asa aiurea fără teste concrete...

Fără a se testa în mod masiv populația vom bate pasul pe loc.

Cum ar fi nevoie de cel puțin 60 de milioane de teste PCR si de celelalte teste câteva milioane, ma gandesc ca ar fi si rentabil sa producem chiar noi aceste teste.

Am putea sa si exportăm astfel.de teste si ar fi ceva economic.

Nu cred ca avem o altă variantă mai bună si daca Romania ar putea produce asa ceva ar fi de mare utilitate.
Nu cred ca ar fi o activitate care să meargă în pagubă si chiar ar putea sa fie si ceva economic.

Stie cineva care ar fi impedimentele daca acestea ar exista?

Sau, daca ar fi mai avantajos sa importam decat sa producem...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:19, 25 Mai 2020
Schema cu imunitatea este destul de relativa.
Nu vor.fi imunizati 80% din populație, ci din călători.
Eu nu călătoresc cu metroul pe magistrala 2 decat la cca 4 luni pe an, de trei ori pe an ca regula.

Nu cred ca ar fi un calcul.corect sa se ia în seama metroul pentru a se calcula o cota.

Sunt atât de.multe strategii încât este greu sa le analizez pe toate fără a avea absolut toate informatiile.
Ca avocat asa lucrez si asa se lucreaza peste tot, pe baza pe informații exacte.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Va trebui sa va obisnuiti cu incertitudinea din stiinta.
Puteti fi sigur de doua lucruri:
1. Nu va testa nimeni toata populatia din Bucuresti, astfel incit sa aveti dvs. o harta exacta a situatiei.
2. Nu va poate prezice nimeni cum va evolua situatia, in cazul pandemiei care va ingrijoreaza.

Va fi o experienta pe care o veti trai fara prea multa exactitate.
Da, incet, incet, devine inevitabil ceea ce ziceti...

Este insa posibil sa se ajunga la o testare in Bucuresti daca se va ajunge la un varf deoarece Bucurestiul fiind foarte populat, este orasul cu cel mai ridicat grad de transmitere a virusului in ritm alert si daca nu rezolvi cu Bucurestiul vor fi in sah si celelalte judete limitrofe.
Pana in prezent nu au existat probleme deosebite dar riscul ramane iminent datorita aglomeratiei.
Nu se va putea evita la nesfarsit aglomeratia.
Daca se va deschide economia aglomeratia va deveni inevitabila.
Am vazut ca MAI a recomandat si el ca programul de lucru sa inceapa la ore diferite dar tot va fi aglomeratie.

Dupa parerea mea, daca nu se testeaza toata populatia, ar trebui ca cei de la firme sa asigure transferul angajatilor la serviciu prin autobuze proprii pentru a se putea controla gradul de infectare pe grupe zonale, respectiv pe locurile de munca in scopul de a nu se raspandi in mod necontrolat si nestiut noul coronavirus.
Doar asa nu s-ar ajunge la o raspandire necontrolata.Macar sa putem controla cat de cat si sa stim unde ar fi risc de focare zonale la firme pentru ca daca virusul se transmite de la o firma la alta va fi haos.
Acelasi lucru este valabil si pentru orasele mai mari din provincie cum ar fi Cluj si altele.

Referitor la pensionari as recomanda sa aiba un autobuz de transport propriu care sa transporte doar pensionari.Un autobuz care sa vina la 30-40 de minute ar fi in regula deoarece ei nici nu se grabesc sa ajunga undeva anume.
Un autobuz doar pentru pensionari este mai mult decat necesar.

Ar trebui macar calculat gradul de imunizare al populatiei dar este prematur acest lucru in acest moment.

In celelalte orase situatia va putea fi tinuta sub control mult mai usor.

In orasele unde oamenii merg la lucru pe jos riscul de transmitere a virusului este foarte redus si este mai usor de controlat situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Unde ar putea sa stea noul.coronavirus ascuns luni de zile daca moare în câteva zile?
Nu am inteles acest lucru.

[ link extern ]

Stiti ca virusul moare pe suprafețe cum ar fi plasticul, clantele, etc.
Cum.sa reziste câteva luni, adica pana la iarnă, daca nu rezista pe suprafețe câteva luni?

Se susține că s-a stabilit științific ca virusul moare daca este in directa bătaie a razelor solare.
Dar, cum ar putea supravietui câteva luni la umbra daca nu are cum?

Doar daca virusul se va transmite in ritm mai lent la oameni ar putea supravietui pentru ca alta varianta nu vad sa existe.
Deci, daca nu il.exterminam isi va redea de drum...
Asta înseamnă sa trăim cu el?

Aveti la acest link momentul la care a apărut noul coronavirus:

[ link extern ]

"O nouă analiză genetică a noului coronavirus realizată cu ajutorul a 7600 de pacienți cu COVID-19 din toată lumea arată că acesta a circulat în oameni doar de la finalul anului trecut și s-a răspândit extrem de rapid după prima infectare, relatează CNN.

„Rezultatele exclud orice scenariu care presupune că SARS-CoV-2 s-ar fi aflat în circulație cu mult înainte să fie identificat și că astfel ar fi putut să infecteze segmente mari de populație”, au scris cercetătorii în raportul lor, publicat apoi într-un jurnal științific."

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Intrebarea este cum ar putea supravietui noul coronavirus daca nu ar mai fi niciun om infectat?
Ar.putea supravietui virusul luni de zile pe o suprafață infectata, o masa, in praf undeva pe.o pardoseala , etc?

Alte discuții în legătură

Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)