avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... România ar avea potențial sa produca testele pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus?

Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat.
Am văzut că medicii merg pe presupuneri si nu prea imi par deloc bune estimările.lor făcute asa aiurea fără teste concrete...

Fără a se testa în mod masiv populația vom bate pasul pe loc.

Cum ar fi nevoie de cel puțin 60 de milioane de teste PCR si de celelalte teste câteva milioane, ma gandesc ca ar fi si rentabil sa producem chiar noi aceste teste.

Am putea sa si exportăm astfel.de teste si ar fi ceva economic.

Nu cred ca avem o altă variantă mai bună si daca Romania ar putea produce asa ceva ar fi de mare utilitate.
Nu cred ca ar fi o activitate care să meargă în pagubă si chiar ar putea sa fie si ceva economic.

Stie cineva care ar fi impedimentele daca acestea ar exista?

Sau, daca ar fi mai avantajos sa importam decat sa producem...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:19, 25 Mai 2020
Am.remarcat si eu ca se afirmă că există o luptă politică mondială între sistemele ideologice.
Exista o astfel.de lupta de foarte mult timp.

Nu este ceva functional ceea ce va creaza această temere deoarece nu se poate impune prin lege asa ceva în societățile democratice.

Chestia cu implantarea de ceva în om nu este ceva functional nici acum si nici in urmatorii ani.
Este posibil ca multi.sa accepte asa ceva dar nu va fi acceptat de toti.

Eu raman la.parerea mea ca lupta de eradicare a noului coronavirus ar trebui adoptată pe strategia recomandată de mine cu testarea tuturor si o atenție mai mare pe viitor.
Adică să existe specialiști pe asa ceva si nu persoane care să nu aibă habar despre ce este vorba ca de aici a plecat problema.
In România, oamenii au avut încredere în pregătirea autorităților.
Eu am.avut îndoieli serioase.
Am văzut problema.la nivel mondial si mi-am.dat seama ca Romania nu poate fi peste UE...desi am.sperat la un moment dat pentru ca toti pariau pe specialiștii din România.
Eu nu am.pariat...dar.am.crezut ca daca toti zic asa...asa o fi...
Dacă toți zic asa...pare sa stie ei ce zic...

Si, bineinteles, ca.nu a fost asa...
Problema.este însă.si aceea că fiecare acționează în funcție de propriile interese.
Oamenii în general nu pot constientiza ceva până nu ii lovește desi este ceva previzibil.
Rari sunt aceleia care au puterea de anticipare.

Lăsând la.o.parte ceea ce a fost pentru ca nu mai.conteaza, incerc sa privesc în viitor.

In Romania nu se poate intampla ceea ce va creaza o temere.
Nu cunosc situația posibilă din alte state dar Romania nu se află în situația de risc cu încălcare a drepturilor fundamentale la nivelul menționat de dvs.

Ca sa fac o glumă...
Atunci când ă venit sfarsitul lumii si a fost anunțat Ceaușescu acesta a zis, ca noi nu trebuie sa ne facem griji pentru ca suntem in urma cu 50 de ani fata de alte națiuni...si.mai durează până să vină sfarsitul lumii si la noi...

Poate ca FSN și urmașii sai au avut un rol pozitiv sub acest aspect...
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Numărul.redus de.locuitori contează foarte mult.
Vedeti Islanda.

[ link extern ]

La ei nici nu s-a extins noul coronavirus ca la noi.
Gradul de testare este redus dar este putina populație și daca s-a facut testarea la momentul oportun este ca si cum a fost testată toată populația.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu este ceva functional ceea ce va creaza această temere deoarece nu se poate impune prin lege asa ceva în societățile democratice.

Chestia cu implantarea de ceva în om nu este ceva functional nici acum si nici in urmatorii ani.
Este posibil ca multi.sa accepte asa ceva dar nu va fi acceptat de toti.

Lăsând la.o.parte ceea ce a fost pentru ca nu mai.conteaza, incerc sa privesc în viitor.

In Romania nu se poate intampla ceea ce va creaza o temere.
Nu cunosc situația posibilă din alte state dar Romania nu se află în situația de risc cu încălcare a drepturilor fundamentale la nivelul menționat de dvs.

Astfel de sisteme, mai mult sau mai putin sofisticate deja exista si ni le atasam singuri. Pe piele. Cele mai simple si uzuale se cheama bratari fitness. Alea mai avansate poarta denumirea de "health surveillance and monitoring systems".

Probabil stiti deja ca sunteti monitorizat in diferite moduri, atat pe internet, cat si in alte locuri, asupra preferintelor pe care le aveti.

Nu ne obliga nimeni sa luam carduri de fidelitate si telefoane sofisticate, sa folosim pe internet diferite produse free, sa ne inscriem pe retele sociale samd .Poarta catre cei care ne urmaresc "miscarile" e deja deschisa.

Acum, depinde unde ajung aceste date, dar e o chestiune de timp sa intereseze pe cat mai multi. Si nu va fi nimic impus prin lege, simpla existenta a tehnologiilor ce pot duce la asa ceva, e o tentatie la care unii nu vor rezista.

Oamenii pot alege...
Si daca pot alege nu inseamna ca le este impus.
Nici nu prea ii deranjează sa fie monitorizati.

Poate ca se si intreaba care ar fi beneficiul daca nu s-ar lasa monitorizati...

In Norvegia au implantate cipuri in antebrat ca sa plateasca cumpărăturile dar ei au vrut asa din motiv de comoditate.Nu le-a impus nimeni.

Așadar, nu putem vorbi de dictatura în aceste condiții.
E un proces in derulare, dictatura vine abia la sfarsit :).
Acum e fun sa ai asa ceva.
[ link extern ]
Altii fac petitii:
[ link extern ]

Vom ajunge si la momentul cind distractia se va transforma in obligatoriu.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)