avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... România ar avea potențial sa produca testele pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus?

Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat.
Am văzut că medicii merg pe presupuneri si nu prea imi par deloc bune estimările.lor făcute asa aiurea fără teste concrete...

Fără a se testa în mod masiv populația vom bate pasul pe loc.

Cum ar fi nevoie de cel puțin 60 de milioane de teste PCR si de celelalte teste câteva milioane, ma gandesc ca ar fi si rentabil sa producem chiar noi aceste teste.

Am putea sa si exportăm astfel.de teste si ar fi ceva economic.

Nu cred ca avem o altă variantă mai bună si daca Romania ar putea produce asa ceva ar fi de mare utilitate.
Nu cred ca ar fi o activitate care să meargă în pagubă si chiar ar putea sa fie si ceva economic.

Stie cineva care ar fi impedimentele daca acestea ar exista?

Sau, daca ar fi mai avantajos sa importam decat sa producem...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:19, 25 Mai 2020
Uitați de ce nu este bine sa stam pasivi.
Fără o analiză atentă vor fi probleme.
După părerea mea, se pot face si teste combinate.Unele care să caute pe cei imunizati iar altele care să vizeze căutarea celor asimptomatici.Pe mine ma intereseaza sa combatem infrcția dar sa stim si cine nu transmite virusul.
Avem 3 categorii:
1. Infectati
2. Imunizati
3. Neinfectati până în acest moment

Ca se deschizi economia trebuie sa sti pe ce te bazezi.
Cei imunizat ar putea lucra fără probleme si ar circula fără probleme pentru ca nu ar transmite virusul.

Si un test pe familie care locuiește în comun ar fi suficient deoarece ar arata situația din familie si s-ar face o economie de teste.
Deci, daca locuiesc 5 persoane impreuna este suficient să testezi si o singura persoana.

Medicul din link zice ca persoanele nu au avut contacte dar este greu de spus daca este asa.Poate sa se fi infectat si in magazin.Poate ca s-a infectat pentru ca a pus mâna la gură fără o igienizare corespunzătoare.

[ link extern ]

"Să nu ne relaxăm absolut deloc, din punctul meu de vedere cazurile grave abia de acum vor începe să vină pentru că sunt pacienţi, am avut şi astăzi, pacienţi vârstnici, fără un istoric de contact cu cineva şi care vin deja cu suspiciuni majore", a avertizat dr. Lucian Miron.

Si.nemtii bajbaie si vor bajbai daca nu vor face cum am arătat eu.La ei însă este foarte greu pentru ca sunt foarte multi.

[ link extern ]

Germania a amânat relaxarea restrictiilor.
Era de așteptat.

Stiti cumva daca s-au deschis deja fabricile pentru producția de teste în România și câte teste se fabrica pe zi?
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Nu am auzit sa se producă ceva în România.
Iar în ceea ce privește testarea nu cred ca avem resurse sa urmărim eficient, în România situația infectării / imunizării. Pur și simplu suntem prea săraci. Nu avem puterea financiara a, de exemplu, unei metropole ca Los Angeles, care testează gratuit toți rezidenții și nici nu am ajuns la nivelul din Coreea de Sud, cu sistemul TTT.
[ link extern ]
Chestia asta cu libertatea îngrădită conform opiniei unora pe mine ma agasează.
Eu iubesc atat de mult.libertatea incat daca ar fi existat vreo problema reala as fi remarcat.
Suntem liberi sa facem ce vrem...
Problema este insa aceea daca este bine sa ne exprimăm aiurea si fara cap libertatea.
Libertatea în acest caz poate duce la moarte, la moartea celui care se plânge de lipsa de.libertate si sa si-o exercite in mod nerational sau sa aduca moartea altora si nu a celui care își exercită libertatea.Aici este de fapt marea problemă pentru ca cei care se plâng de restrângerea libertății nu prea are preocupare de aproapele sau.
Lăsând însă chestiunea aceasta cu libertatea restrânsă în mod necesar si justificat dar numai prin acordul celui care este liber sa aleaga ce sa faca sa trecem la problemele reale si serioase.

Cred ca a devenit evident faptul că fără testarea tuturor va fi haos.
Stiu ca guvernul.roman nu are bani pentru ca altfel.as fi fost foarte vocal si as finreprosat acest lucru mai ales ca eu nu vreau o testare masivă ci o testare totală a populației.
Trebuie însă găsită o solutie cât mai urgent.
Bucureștiul va deveni mai rau ca Suceava daca vor circula cu metroul 500 000 de.oameni pe.zi.
Dacă am estompa transmiterea virusului in Bucuresti o mare parte a problemei ar fi rezolvată pentru Romania.

Președintele Klaus Johhanis ă declarat la o conferinta de presa, daca am inteles eu Bine, ca urmeaza ca in România sa se produca kituri de testare.
Aparate aveam noi dar nu era tot personalul pregătit si instruit, a mai declarat președintele României.
Eu sugeram să se instruiască chiar si studenti care se pot descurca foarte bine deoarece si numarul.de personal.constituie o problema.

O acțiune în forță împotriva COVID-19 ar ajuta enorm deoarece ar reduce substanțial numărul.de.imbolnaviri în viitor.

In contra a ceea ce consider eu, un cercetător străin ă susținut că în toate statele impactul va fi la.fel.indiferent de măsurile.ce vor fi luate.
El.se referea mai ales la întinderea în timp cred Eu, în sensul că oricât amani inevitabilul se va produce.
Aici mi-a scapat mie ceva.
Bănuiesc că se referea la numarul.de infectari si nu la numărul.de decese.

La.numarul de vindecati stam.foarte bine.
Si.la numarul.de decese prin raportare la Italia si Spania stam foarte bine.

Însă, sunt si state estice care stau mai bine ca noi.
Însă, conform acelui cercetător si acele state vor ajunge la acelasi numitor comun cu toate statele.

Problema îngrijorătoare apare deoarece am observat ca si China se teme de un al.doilea val:

[ link extern ]

Am.sa va citez exact ce mă îngrijorează si ce mă nedumireste:

"Epidemiologii chinezi susțin că noul coronavirus nu poate fi anihilat și va reveni în fiecare an, motiv pentru care China se pregătește să întâmpine deja un al doilea val al infecției, pe fondul unei timide reveniri la normal după primul."

Eu raman cu intrebarea mea.De ce sa nu poata fi eradicat noul.coronavirus?

De unde sa mai revină în China?
Ar trebui să înțelegem că de fapt nu au reușit să stingă tot focarul si acesta fiind precum.focul.se va extinde din nou daca nu l-ai exterminat.
Si iar ajungem la ideea ca daca nu virusul el va tot reveni cu aceeași forță.
Sau cu o.forta mai mica, cu o virulența mai redusa daca avem in vedere faptul ca oricarui virus in timp ii scade virulența.
Acest lucru este stabilit științific cu privire la alte virusuri.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Măsurile de carantină nu sunt necesare, spun cercetătorii israelieni, conform sursei citate:

[ link extern ] /

Eu sunt de o parere diametral opusă.
In cazul nostru carantinarea ar fi împiedicat transmiterea virusului in asemenea maniera incat am.fi avut doar câteva cazuri.Eu consider ca, daca se impiedica importul masiv de COVID 19 situația ar fi fost cu totul alta.Nici măști nu mai trebuia sa purtam.
Am în vedere ipoteza ca diaspora ar fi intrat in tara dar era toată carantinata.

Profesorul israelian face referire la un dezastru din economie.
La noi ar fi mers deja economia.
Însă...economia noastră cam schiopata si inainte...

Sa tratezi un om este mai costisitor decat sa il testezi pe altul sau pe altii multi.
Ideea este ca asimptomaticii nu necesitau tratament dar evitai noi contaminari.

O.sa va dau mai jos si Turnul Babel referitor la ceea ce spun expertii cu privire la noul.coronavirus:

[ link extern ]

"Analiza profesorului israelian arată cu epidemia atinge vârful la 40 de zile, după care intră într-un declin rapid, iar la 70 de zile dispare. Deci, măsurile de distanțare socială impuse de guverne sunt inutile."

In schimb, China se teme de al doilea val de infectari, atrag eu atenția din nou.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
Aveti aici si opinia domnului Nelu Tătaru, ministrul sanatatii:

[ link extern ]

Eu as avea o observație.
Gripa porcina nu a avut o asemenea virulența.

Alte discuții în legătură

Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)