avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontari in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontari in valuta

Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce apartine unui cetatea egiptean cu permis de rezidenta care si-a infiintat o firma in Romania de intermedieri comert cu materiale lemnoase,respectiv trimite aceasta cherestea luata de la noi unei alte firme din Egipt.
Speta este urmatoarea: societatea noastra ii intocmeste acestei firme inregistrate fiscal in Romania,factura pentru avans in EUR.Aceasta societate vireaza c-val.facturii in Eur in contul nostru in valuta EUR in banca,dupa care,la livrarea cherestelei i se factureaza marfa (in c-val.EUR)si se storneaza factuta de avans (care a fost si incasat in EUR).
Este corect? Se poate asa ?
Multumesc mult pentru informatiile pe care mi le dati.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 15:06, 17 Decembrie 2009
nu am avut nici o problema la banca si evident ca banca vede de la cine ne intra noua valuta in cont si aceasta incasare reprezinta c-val.unei facturi.
avand in vedere toate acestea,credeti ca pot avea probleme la un eventual control de la finante ?
potrivit codului de procedura fiscala sau legea contabilitatii decontarea in valuta intre doua societati rezidente constituie contraventie si se amendeaza ?
nu cred, numa trebuie atentie la diferentele de curs valutar la transformare,
avind in vedere ca regulamentul valutar e emis de BNR, nu mi-e clar daca finantele au competenta de control pe acest temei ; dar stiti cum e :depinde de ochiul care vede si de mintea care interpreteaza ; dpdv fiscal nu stiu sa fie vreo norma care sa interzica plata in valuta intre rezidenti

Alte discuții în legătură

Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Incasari in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sunt un srl cu obiect de activitate organizari evenimente business in strainatate pentru clienti din Romania. As dori sa stiu daca facturile emise catre acesti ... (vezi toată discuția)
Cum este corect factura din ue + chitanta sau .. icoman icoman Buna ziua. Cumparaturile pe persoana juridica din alta tara din UE ( aprovizionare cu marfa) fara TVA (inreg in Reg Intracomunitar, platitoare TVA - la ... (vezi toată discuția)