avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontari in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontari in valuta

Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce apartine unui cetatea egiptean cu permis de rezidenta care si-a infiintat o firma in Romania de intermedieri comert cu materiale lemnoase,respectiv trimite aceasta cherestea luata de la noi unei alte firme din Egipt.
Speta este urmatoarea: societatea noastra ii intocmeste acestei firme inregistrate fiscal in Romania,factura pentru avans in EUR.Aceasta societate vireaza c-val.facturii in Eur in contul nostru in valuta EUR in banca,dupa care,la livrarea cherestelei i se factureaza marfa (in c-val.EUR)si se storneaza factuta de avans (care a fost si incasat in EUR).
Este corect? Se poate asa ?
Multumesc mult pentru informatiile pe care mi le dati.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 15:06, 17 Decembrie 2009
Va multumesc frumos pentru raspuns.Deci sa inteleg ca,conform celor de mai sus, nu este nici o problema ca incasez in valuta si nu in moneda nationala de la clientul care este si el firma romaneasca?
nu, n-am spus asta : personal , optez pentru respectarea regulamentului valutar ;
:)
am spus ca algoritmul de facturare e corect , in cazul in care nu tinem cont de prevederea din regulamentul valutar ;
Multumesc mult.Voi vedea cum va intelege clientul meu acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Incasari in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sunt un srl cu obiect de activitate organizari evenimente business in strainatate pentru clienti din Romania. As dori sa stiu daca facturile emise catre acesti ... (vezi toată discuția)
Cum este corect factura din ue + chitanta sau .. icoman icoman Buna ziua. Cumparaturile pe persoana juridica din alta tara din UE ( aprovizionare cu marfa) fara TVA (inreg in Reg Intracomunitar, platitoare TVA - la ... (vezi toată discuția)