avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am scapat ......sau nu???? Asta-i intreberea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am scapat ......sau nu???? Asta-i intreberea

Acum 8 luni de zile un grup de prieteni de-ai mei au fost arestati de diicot invinuiti de
Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat si de inselaciune punctele 1,2,3,4 etc (toate cred) Eu in perioada respectiva printro coincidenta (ultrafericita ) am fost certat cu unu din ei asa ca nu prea am fost pe acolo pe la firma lor.Tot acest timp adica 8 luni eu nu am primit nici o citatie, pentru ca aproape de final sa fiu si eu citat de diicot in calitate de invinuit. Imediat dupa ce am fost anuntat de citatie l-am sunat pe avocatul meu si lam intrebat ce sa fac.El ma sfatuit sa-mi vad de treaba inca vreo 2 sapt.Acum am vazut pe just ro ca a aparut rechizitoriul si eu nu apar acolo in nici o calitate si nici citatii nu am mai primit.
Intrebarea me e am scapat sau pana la urma voi avea si eu probleme.
Si ce sfaturi imi puteti da.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 16:58, 7 Noiembrie 2010
Sa va auda dumnezeu .......si procuroruuu acum si in veacu vecilor ....amin:D
Oricum nu ma duc ca sant timid (mi-e frica)

Iar daca ajung totusi acolo si ma intreaba ,,ceva" am sa-i spun ca nu stiu si ca sa-mi aduc aminte astept sa vad ce zic martorii.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
menumoruth, utilizator
Chiar daca nu a fost disjunsa inca aceasta cauza,exista posibilitatea sa se fi facut acest lucru pentru alte fapte comise de prietenii dvs. si sa fiti ivinuit in acea sau acele cauze,mai ales daca exista indicii si temei drept cu privire la o eventuala participatie a dvs in vreun fel la savarsirea altor infractiuni comise de catre "prietenii" dvs.
Tot atata de posibil este ca pana in acest moment sa nu existe astfel de indicii care sa va incrimineze sau ca eventual indicii sa apara eventual in alta cauza care poate face ulterior obiectul urmaririi penale.
Dvs,stiti cel mai bine daca ati particpat cu acestia in vreun fel la savarsirea unor fapte penale,iar daca nu ati participat sau nu se poate dovedi participatia dvs.,nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Cu respect va arat,ca ultima sustinere,facuta de dvs.la in ultima postare este "puerila",dar oricum aveti avocat si acesta va va spune exact ce este de facut.
In mod normal,trebuia sa vi se faca cunoscute rezultatele anchetei desfasurate pana acum, pe simplul fapt ca ati fost citat initial in calitate de invinuit
Justitia in romania este perfecta in carti si utopica in instante.
Deci ca sa lamurim lucrurile nu este vorba aici de mai multe infractiuni
,este vorba de 1 firma 1 inselaciune si asocierea=1mare dosar.
2-Eu nu am participat efectiv la nimic dar acum 5 ani am fost condamnat ptr inselaciune cu suspendare (proba 3 ani)
3-Pe 3 din inculpati ai cunosc personal si normal ca am vorbit cu ei la telefon.
Dar cu toate ca efectiv nu am vreo vina sansele mele sa fiu condamnat in instanta daca se gandesc ei sa ma inculpe sant cam de 90%
Cam asa functioneaza justitia la noi.

De curiozitate poate cineva sa-mi dea un exemplu de caz pierdut de procurorii diicot in instanta????
Puteti vorbi cu oricine despre orice,cat timp acele covorbiri sau eventuale intalniri nu au legatura cu eventuale fapt savarsite de cei cu care ati vorbit sau nu ati avut niciun fel de discutii legate de acele fapte ale prietenilor dvs.Daca discutati despre vreme si masini sau despre meciul de la tv.,de ce sa fiti invinuit si de ce sa existe suspiciuni.Chiar daca ati comis candva o fapta, prin hotarare judecatoresca, ati fost condamnat definitiv si v-ati platit"tributul" catre societate.Daca lucrurile s-au desfasurat astfel ,cum am artat mai sus,nu aveti de ce sa aveti nicio teama,mai ales ca in cazul unei eventuale implicari a dvs.,trebuiesc administrate probatorii care sa dovedeasca acest lucru.
Oricum ,ca si toti ceilalti oameni,beneficiati de prezumtia de nevinovatie.
Asta cam asa este.Dar totusi discutiile nu au fost chiar nevinovate in sensul ca ei mi sau laudat la telefon cu anumite lucruri si desi nu am facut nimica totusi (aici nu cunosc legea) ar putea sa ma puna la favorizarea infractorului.Oricum noaptea asta e alba ptr mine pana dimineata cand ma intalnesc cu avocatul.
Cat despre mine eu am fost condamnat ptr inselaciune si evaziune fiscala acum 5 ani si deja cred ca imi pot face reabilitarea (am achitat integral atat paguba cat si cheltuielile de judecata) Acum sant administrator la firma cuiva si culmea e ca imi merge chiar bine si o chestie de asta ma poate pune la pamant.Asta e motivul ptr care imi este frica.Singurul lucru care ma incalzeste este ca grupul a fost deja trimis in tribunal(sa facut rechizitoriul cazului ) si eu nu apar pe lista de inculpati.

Alte discuții în legătură

Cercetare dupa condamnare menumoruth menumoruth Eu am fost condamnat cu suspendare in anul 2005 pentru inselaciune art 215 (toate punctele ) evaziune fiscala etc. Am fost condamnat cu suspendare. In perioada ... (vezi toată discuția)
Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu nemuritorul nemuritorul am un prieten care a fost audiat de catreDIICOT in calitate de invinuit intr-un dosar --infractiune==contrabanda dar la intocmirea rechizitoriului afost scos ... (vezi toată discuția)