avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobari sonerie video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobari sonerie video

Buna ziua.
Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio.
Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se activeaza in momentul in care apesi butonul si prin aplicatia de mobil vezi cine este la usa.
Soneria este conectata la internet si in momentul respectiv primesti un apel video prin intermediul aplicatiei sale si poti discuta cu persoana.
Soneria este plasata la usa. Locuiesc la bloc. Am vecini care au usi care sunt langa usa mea sau vis-a-vis, ca orice scara de bloc.
Intrebarea mea este:
- Aveti idee ce legislatie este aplicabila.
- Aveti idee daca trebuie luat acordul de la vecini ca sa instalezi sonerie vodeo ca teoretic cand suna cineva la usa poate trece pe scara blocului un vecin si te poate reclama ca il filmezi.....etc....sau eu stiu ce mai trece prin cap oamenilor din ziua de azi care au o predilectie deosebita pentru plangeri sau sesizari.
Ma poate cineva lamuri care are idee despre legislatia aplicabila sau eventuale precizari suplimentare ale autoritatilor in legatura cu aceasta situatie.
Ca idee un model la care m-am gandit este: EKEN S1 Pro
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 16:16, 3 Septembrie 2023
Multumesc pentru pretioasele informatii.
Am facut adresa la ei de mai bine de doua saptamani (15 zile) dar nu am niciun raspuns.
Dupa ce primesc raspunsul revin.
Daca ei spun ceva si politia exact pe dos eu dupa cine sa ma iau?
Ca de regula cei care reclama o fac la politie si nu la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Cred ca o sa revin cu adresa la politie sau o sa fac direct la MAI daca cei din judete sunt pe dinafara sa se puna de acord si sa faca un ghid. Sonerii, drone, tot felul de echipamente se vor ghida video si daca nu reglementeaza rapid problema va fi un haos.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți proceda cum doriți. După cum ați remarcat politia nu are nici o responsabilitate în aceasta privința legal vorbind.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
latka, utilizator
Iata un scan de pe raspunsul MAI.
[ link extern ]
Deci daca te reclama vecinul pana lamuresti problema .....
Ideea este ca am o vecina (practic vedere daca ar fi sa o iau asa ar fi spre 5 usi de apartament) bolnava psihic cu acte in regula. Ce fac daca unul dintre vecini nu vrea? Poate chiar tipa. Ca politia spune clar ca imi trebuie acordul vecinilor ca sa nu fie probleme (nu imi invoca insa nici un text de lege). Eu tot nu sunt lamurit (nu am nici raspunbsul de la anspdcp....). Mie mie se pare ca o probleme extrem de simpla autoritatile in tara noastra o transforma intr-un cosmar bircocratic.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
giv, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va complicați de fapt singur. Politia nu e izvor de drept iar ANSPDCP nu va răspunde din simplul motiv ca v-a scris deja răspunsul la secțiunea de "Întrebări și Răspunsuri". Renunțați la sonerie...
Din moment ce ai inregistrat la ANSPDCP o sesizare confrm legii sunt obligati sa raspunda. Nu este la latitudinea lor daca o fac sau nu. Astept raspunsul lor. Tocmai asta e ideea...ca nu vreau sa renunt dar vreau sa fiu lamurit exact. Tot ce am pana acum sunt doar pareri fara baza legala (articol si numar de text de lege). Mai insist.

Alte discuții în legătură

cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)