avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobari sonerie video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobari sonerie video

Buna ziua.
Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio.
Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se activeaza in momentul in care apesi butonul si prin aplicatia de mobil vezi cine este la usa.
Soneria este conectata la internet si in momentul respectiv primesti un apel video prin intermediul aplicatiei sale si poti discuta cu persoana.
Soneria este plasata la usa. Locuiesc la bloc. Am vecini care au usi care sunt langa usa mea sau vis-a-vis, ca orice scara de bloc.
Intrebarea mea este:
- Aveti idee ce legislatie este aplicabila.
- Aveti idee daca trebuie luat acordul de la vecini ca sa instalezi sonerie vodeo ca teoretic cand suna cineva la usa poate trece pe scara blocului un vecin si te poate reclama ca il filmezi.....etc....sau eu stiu ce mai trece prin cap oamenilor din ziua de azi care au o predilectie deosebita pentru plangeri sau sesizari.
Ma poate cineva lamuri care are idee despre legislatia aplicabila sau eventuale precizari suplimentare ale autoritatilor in legatura cu aceasta situatie.
Ca idee un model la care m-am gandit este: EKEN S1 Pro
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 16:16, 3 Septembrie 2023
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu, mi-aș instala soneria la nivelul minim de intruziune în viata privata a celorlalți vecini. As șterge absolut toate înregistrările nerelevante după un timp relativ scurt(o săptămână să zicem) și nu as pune absolut nimic pe net sau arătat prietenilor (nici la beție). Sa vină oricine sa ma reclame. Ce?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitari latka

latka a scris:

Simplu, mi-aș instala soneria la nivelul minim de intruziune în viata privata a celorlalți vecini.


Aici e relativ.
Soneria da catre houl comun unde sunt 5 apartamente in afara de al meu. Se vad automat toate. Ideea este ca daca nu suni sau nu te apropii de usa nu te filmeaza nimeni. Senzorul de miscare se poate dezactiva si poate filma doar cand apesi pe buton dar as lasa activat si senzorul de miscare ca au fost probleme la contorii de apa cand un vecin cu probleme psihice (cu acte in regula) venea si oprea apa sau mai rau doamne fereste iti poate umbla la contorul de gaze. Ambele sunt pusa langa usa de la intrare. Am mai gasit o data sigiliul la contorul de apa rupt (nu stiu cine a facut-o). Sensibilitatea si zona care se pot filma la detectie miscare pot fi reglate.
Deci ideea cu nivel minim de intruziune e relativa caci vecinii cand vina acasa e posibil sa ii filmeze daca se apropie prea mult de usa mea (e cam 1 metru la o usa, si 2 metri la alta) pot sa ii iau pe video daca e detectia la miscare activata.


As șterge absolut toate înregistrările nerelevante după un timp relativ scurt(o săptămână să zicem) și nu as pune absolut nimic pe net sau arătat prietenilor (nici la beție).

Bineinteles ca timpul de inregistrare se poate seta si e relativ la marimea cardului SD. Dar softul are posibilitatea sa stearga automat la un numar de zile. De aratat nu ai cui sa arati ca nu asta e interesul ci doar sa vezi cine suna la usa.

Sa vină oricine sa ma reclame. Ce?

Este o pierdere inutila de timp. Atata tot.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, eu as cauta un model la care camera sa fie separata de butonul de sonerie, sa fie instalata cumva deasupra usii, sa "bata" in jos si sa aiba un reglaj de sensibilitate care sa permita doar fotografierea celor care apasa pe buton, sau stationeaza in fata usii, la o distanta foarte mica si intra in raza camerei, mai mult de 20 de secunde.

Camera nu ar fi indreptata spre vecini, ar viza strict spatiul meu de proprietate si nu ar mai fi nici un comentariu.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
latka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-ati complicat cu intrebari la Politie sau MAI. Singura autoritate in acest domeniu este ANSPDCP, De la ei trebuie sa primiti raspunsul corect
Ideea d-lui latka, referitor la camera separata fata de sonerie nu mi se pare potrivita. Camera trebuie sa fie incorporata.
O camera separata ar crea suspiciuni ca se filmeaza pe tot palierul si da, este necesar in acest caz, acordul vecinilor ,
Una incorporata nici nu ar fi sesizabila si dispozitivele astea, functioneaza cand sunt activate doar prin actionarea soneriei. La una din astea nici nu e nevoie de acordul vecinilor(vezi si mesaj mira 55) Sigur pot fi unele si cu setari de activare pentru miscare in proximitate, dar vorba aia: multi vad putini pricep.
Ca sa nu va complicati, o sonerie cu camera incorporata mi se pare cea mai buna solutie

Alte discuții în legătură

cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)