avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, au 80% dar eu am spus de vreo 2 luni ca nu ajunge doar atât.
Trebuie cam 96%.

Ei au și tulpina delta Plus.
Depinde și dacă au murit vaccinați sau nevaccinati.
20% de nevaccinati duce la cca 200 de decese pe zi dacă sunt multi infectati în termen scurt.
Mai sunt și cei cu comorbiditati care tot mor în continuare peste tot în lume.
În fiecare an apar altii cu comorbiditati. Poate chiar și la 6 luni tot apar...
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
Am văzut ca astăzi a decedat un episcop nevaccinat.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Banescu, a îndemnat astazi credincioșii sa ia în serios sfaturile medicilor.
Este bine ca a spus acest lucru

El este și vaccinat dacă știu eu bine.

Sfaturile medicilor sunt în sensul ca populația sa se vaccineze masiv.
Practic la aceasta se rezuma totul în acest moment.

Am văzut ca se va respecta distanțarea fizica la Patriarhie pentru a se merge la moaștele Sfântului Dumitru.
Sper sa fie lăsați și cei nevaccinaţi sa mearga intrucat se respecta restricțiile de distanțare la Patriarhie, se sta mai ales în aer liber cu mastile pe fata și spațiul bisericii este bine aerisit conform recomandărilor medicale.

O interdicție legala de aceasta natura ar duce la încălcarea drepturilor constituționale cu privire la dreptul la religie.
Nu vad sa reziste dpvj o astfel de interdicție.

Pe de altă parte, sub aspect logico-rational, șansele de infectare sunt foarte reduse la aceasta procesiune religioasă.
Nici nu se poate afirma ca fără procesiunea religioasă la moaștele Sfântului Dumitru s-ar limita numărul de infectati și nici ca nu va creste indiferent de aceasta manifestare religioasă.
Mai degrabă sper eu, am putea ajunge la o scădere miraculoasă a numărului de infectati vizibili.

Am văzut ca INSP crede ca vom avea 25000 de infectati pe zi în noiembrie 2021.
Rămâne de văzut...
Iarăși cu calculele lor...
Nu zic ca ar fi greșite calculele estimative dar zic ca sunt improbabile.
Vom vedea în 2-3 săptămâni...
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
Va spuneam ca exista voci care afirma:

,,Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, susţine că în prezent nu se întrevede finalul pandemiei de COVID-19, existând posibilitatea ca numărul infectărilor să ajungă la peste 20.000 de cazuri zilnic."

[ link extern ]

Și prof Rafila zicea la.fel acum vreo luna.

Oamenii se vor vaccina destul.de rapid de acum înainte și nu vom putea afla dacă au sau nu dreptate.

Se mai afirma ca nu exista o noua tulpină românească.

,,Trebuie un număr foarte mare de populație ca să ajungem la o tulpină mutantă, nu ne putem compara noi cu populația Indiei”, a declarat medicul Adriana Pistol, director în INSP, joi, la Digi 24."

[ link extern ]

A mai fost o tulpină mutanta românească și noi am aflat din Danemarca.
Nu stiu insa cati din România știau.

În fine, am.impresia ca aceasta doamna dr. a vrut lockdown total ceea ce era total inoportun.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Am văzut ca astăzi a decedat un episcop nevaccinat.

Stire falsa.
[ link extern ]
De ce ziceti ca este falsa știrea?
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)