avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
,,Adriana Stoicescu: Suntem la 1mm de dezastru pe absolut toate planurile. Nu te poate nimeni obliga să iei un medicament sau să te vaccinezi, pentru că încă există o fițuică ce se numește Constituție"

[ link extern ]

Constituția apara in primul rand viata.
Exista o.ierarhie a Drepturilor fundamentale ale omului.
Viata este maximum ce exista ca drept și de aceea și este interzisa pedeapsa cu moartea în tarile din UE.

Trebuie ca oamenii sa înțeleagă ca nimeni nu este mai presus de viata altora și ca viata este o valoare suprema care trebuie apărată.

Mereu am zis ca este foarte greu sa stăpânești Constituția.Eu o studiez de când a apărut, de la nașterea ei...
Acesta fiind un atribut exclusiv al avocaților de cele mai.multe ori deoarece unii dintre ei sunt pregătiți pe asa ceva si nu judecatorii.
Este ceva care se vede des în justiția din România.

Nu este nimic neconstituțional în tot ce a fost pana acum cu restrictiile actuale și cu ceea ce va urma prin lege data de parlament din câte am văzut eu pana acum.
Cei de la AUR vor vota contra si se vor opune legii dar este greu cu Constituția mai ales pentru cei care nu au dreptul la baza.

Legea trebuie respectata și de judecatori și sa ne unim toți ca sa terminam pandemia aceasta și nu sa o prelungim aiurea.
Sunt unii judecători care se cred zei ( nu ma refer la aceasta doamna judecator) si vor ei sa fie peste lege.
Nu se va putea asa ceva în materie pandemica.

Cei din parlament se plângeau ca, este posibil sa.le fie interzis accesul în parlament dacă nu sunt vaccinați. FOARTE BINE.Legea trebuie aplicata în mod impartial.
Și asa cum.dorm parlamentarii în băncile din parlament sau spun tâmpenii când vorbesc treziți din somn n-au decât sa stea acasă.

CEDO a dat unda libera la ceea ce zic eu.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
Cea mai mare incidenţă este în:

Brănişca (Hunedoara) - 39,87

Dăbâca (Cluj) - 26,65Vorţa (Hunedoara) - 25,21Tunari (Ilfov) - 24,43Ciulniţa (Ialomiţa) - 24,21Crevedia (Dâmboviţa) - 23,24Valea Argovei (Călăraşi) - 22,1Boiu Mare (Maramureş) - 21,68Livada (Arad) - 21,64Malu (Giurgiu) - 21,11Ulmu (Călăraşi) - 20,7
Domneşti (Ilfov) - 20,22

În total, 284 de oraşe şi 2.008 comune au o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

[ link extern ]

Și încă sunt destui oameni care nu cred ca exista Covid-19!
Iata aici cum oamenii aleg sa moara:

[ link extern ]

Pentru a salva cât mai mulți oameni prof. STREINU CERCEL ar avea dreptate sa fie testată fiecare scara de bloc, dar, ce te faci ca, exact cei care refuza sunt cei care se afla in primejdie.
Iata ce zice:

,,Medicul Adrian Streinu-Cercel propune "testarea la fiecare scară de bloc" pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2. Prezent duminică la Biblioteca Națională din Capitală, unde se desfășoară Maratonul vaccinării, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat a declarat că "trebuie să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil". 

[ link extern ]

Iata ce declara cancelarul Austriei, pe buna dreptate:

,,Suntem pe cale să ne împiedicăm de o pandemie a celor neprotejaţi”, a spus cancelarul Alexander Schallenberg vineri noaptea, după o reuniune de criză."

Schallenberg a exclus un lockdown pentru cei care au fost vaccinaţi sau care s-au recuperat după COVID-19. El şi-a exprimat speranţa că planurile vor trimite un semnal, relatează Agerpres."

[ link extern ]

Și la noi va fi la fel daca nu ne grăbim sa terminam cu pandemia măcar în București.

Este deosebit de important sa rezolvam în București și sa vadă toată tara rezultatul.
Doar ca va trebui sa depășim 90%.
Trebuie sa ne mișcăm mai rapid decât virusul care se misca foarte rapid.

Daca nici Austria nu este o tara democratica deja vorbim...discuții...

Am văzut ca romanii confunda democrația cu anarhia și au făcut niște proteste ceea ce nu ajuta deloc.

Sper ca PSD sa dea dovada de maturitate politica și sa voteze favorabil legea cu certificatul verde în parlament.
Ciolacu,președintele PSD, a făcut a treia doză de vaccin.
În opinia mea, un parlamentar nevaccinat nu are dreptul de a intra în parlament fiind o.cladire publica.

Nici președintele României nu ar fi avut dreptul.de a intra la Cotroceni dacă era nevaccinat.
Aceasta înseamnă că nimeni nu este mai presus de lege, conform Constituției României...nimeni...indiferent cine ar fi sau ce funcție ar deține...
Am văzut ca cei de la AUR vor sa fie mai presus de lege...
Încă, nu este legea data dar va fi edictata în curând și va întra în vigoare...

Ar fi bine sa se grăbească cu vaccinarea deoarece daca în lege nu se va prevedea intrarea in spatiile publice după prima doză ar trebui sa faca toți vaccinul Johnson&Johnson la care se face o singura doză.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Claudiu, imi permit sa nu fiu de acord cu solutia sustinuta continuu de dvs.
Israel are valul 4 chiar dupa a 3-a doza, au avut si peste 15000 de infectari la o populatie de un pic peste 9 milioane locuitori.
Intre timp, Ungaria a dat drumul la fabrici de medicamente.
Si ei au rata mare de vaccinare, la fel ca Israel.
Diferenta este data de tratament
, ceea ce v-am explicat deja.

Trebuie aplicat tratament personalizat la fiecare caz in parte daca vrem sa salvam oameni. Atfel degeaba vaccinam si 100%. Tot vom avea foarte multi morti. In acest moment la ATI sunt cam 30-40% vaccinati. La pozitivi aveam 25% vaccinati, exact cand era procentul de vaccinati tot cam atat. Datele sunt de la INSP, nu se pot contesta.
Deci 95% (promisiunea initiala) tot scade vazand cu ochii.
Nici EMA nu a putut explica detaliat cum au obtinut 95%, doar ca au trimis acasa pe cei din cadrul studiului.
Israel la 6 din 10 vaccinati erau 8 din 10 morti vaccinati. Exista film cu doctor de acolo care a scapat pe internet. Comorbiditatile isi spun si ele cuvantul. Comorbiditatile nu fac diferenta intre vaccinat si nevaccinat. Daca nu esti sanatos, ai risc crescut indiferent ce ai face.

Asadar comparati Ungaria cu Israel sa vedeti ce inseamna eficienta unui tratament. Acesta a facut clar diferenta deoarece Israelul a folosit restrictii mult mai drastice fata de Ungaria, deci putem exclude restictiile.

Cautati direct pe google "israel covid stats" si hungary covid stats". Va va arata direct graficul.

Ramane de vazut ce se alege de situatia trista din Romania. Va depinde de ce se intampla pe plan politic, iar in zona aia dezastrul e la fel de mare.

Oricum, cu cat se va da mai repede liber la tratamente si se vor debloca stocurile de medicamente, cu atat vom iesi mai rapid din aceasta situatie.
În privința medicamentelor am inteles ca chiar ar exista probleme.
Nu pot înțelege de ce.
Am inteles ca zilele trecute Gigi Becali a vrut sa aducă medicamente din Rusia în România dar au fost oprite la vama.
Insa, nu cunosc detalii și nici motivele pentru care s-a procedat asa.
Sper ca a dat cineva explicații despre acest lucru desi nu am văzut nimic în acest sens.

Ar fi o problemă ca oamenii ar lua aiurea pastile fiind cam disperati și confuzi în aceste momente.
Insa, daca spitalele nu au medicamente problema este de mare gravitate.
Dar, nu cunosc bine aceasta situație ca sa o pot comenta.
Ar trebui ca medicii sa dea explicații în acest sens, inclusiv ministrul sănătăți de la UDMR.

Cat privește vaccinarea pana la 96% eu zic ca trebuie încercată în București.
Nu cred ca a ajuns nimeni la 96% persoane vaccinate.

Cat privește Israel și Ungaria nu cred ca au secțiile de ATI pline.
Aceasta este de fapt problema de baza care trebuie rezolvata și nu prin golirea spitalelor prin decesul celor internați cu Covid-19.
Vaccinarea ajuta la evitarea formelor grave și severe în multe cazuri.
Și prof. dr. Streinu Cercel a declarat presei la TV ca se impune vaccinarea si stie el ce zice.
Se pricepe foarte bine la asa ceva.

Din păcate, acest virus parșiv va ajunge la toată lumea intr-un final fiind inevitabil acest lucru în acest moment.
Trebuie sa îl primim în asa fel incat sa fie exterminat la.nivel individual de fiecare, de toti cei care îl vor putea învinge.
Problema este insa si aceea ca el ii va dobora pana la urma și pe cei care îl vor învinge deoarece peste câțiva ani el va reveni ca sa își facă treaba.
Va trebui găsit un vaccin care sa extermine virusul dar acest lucru va mai dura.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)