,,Premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, joi, referitor la varianta privind acordarea certificatului verde şi celor care au trecut asimptomatic prin COVID-19, nu au fost înregistraţi la DSP şi dovedesc că au anticorpi, că nu există o altă ţară din Europa care să aplice acest lucru."
,,Aici trebuie discutat cu specialiştii dacă este o variantă. Acum nouă ne place să reinventăm toate aceste lucruri. Toţi cei care au trecut prin boală şi sunt deja înregistraţi, ca să zic aşa, au fost în toată Europa. (…) Nu ştiu dacă există o altă ţară în care certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiţi prin altă metodă, dar vom vedea. Eu cred că cel mai simplu e să avem această variantă pe care o are toată Europa, folosim certificatul verde şi mergem mai departe. E trist să vezi că PSD se cramponează de fiecare dată şi când e o măsură bună încearcă să o amâne”, a afirmat Cîţu, întrebat în legătură cu posibilitatea avansată de unii reprezentanţi ai PSD de obţinere a certificatul verde şi pe baza dovezii existenţei anticorpilor."
[ link extern ]
Este cu adevărat o ipoteza legala care trebuie prevazuta în lege.
Am.spus și eu cu mult timp în urma asa ceva și aici are dreptate și prof. dr. Streinu Cercel și implicit PSD prin vocea lui.
Nu contează ca în alte legislații nu este prevazut asa ceva deoarece e legea o putem face noi pentru noi.
Exista insa o mare problemă.
Anticorpii se pot măsură dar nu se stie ce studii există în lume despre ceva sigur în timp.
Daca nu se stie când a fost infectata persoana este greu de stabilit cât ar rezista anticorpii.
Insa, timp de 3-4 luni acestia ar trebuie sa aibă acoperire în certificatul verde în funcție de numărul.de.anticorpi existenți la momentul constatarii.
Prof. Streinu Cercel ar trebui sa vina cu dovezi științifice, având abilitate profesionala în asa ceva.
‐----------------
,,Un al treilea oraş din China a intrat joi în carantină după depistarea unui singur caz de COVID-19, în contextul în care autorităţile încearcă să împiedice o reizbucnire a epidemiei, cu mai puţin de 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, informează France24."
[ link extern ]
Este clar ca nu au un singur caz de COVID-19.
Daca nu au fost cooperanți atunci când trebuia sa fie nu vor scăpa nici chinezii de probleme.
În momentul în care virusul Sars-Cov-2 a ieșit din China a devenit o problema planetara.
Ignoranta costa pe oricine în materie de COVID-19.
,,Un cercetător acuză: Puteau să împiedice valul 4 să ajungă la 15.000 de cazuri. Acest document spune că ei știau la ce să se aștepte și au acceptat prețul ăsta, plătit în vieți"
[ link extern ]
Nu aveau de unde sa știe ca vor fi 15000 de cazuri pe zi din moment ce unii specialiști spuneau ca vom ajunge la 20 000 de cazuri pe.zi.
Chiar dacă eu am estimat bine ca nu vor fi 20 000 de cazuri pe zi nu m-am bazat pe niciun grafic și pe nicio statistica.
Ăștia au tot dat greș pana acum cu statistica lor.
Nici festivalul Untold nu a generat valul 4 atat de virulent.
Mulți vorbesc complet aiurea.
Au existat experimente anterioare în Barcelona și în alte orașe mari cu mult timp înainte de Untold.si nu au existat probleme.
Va dau acest exemplu ca sa se înțeleagă mai bine pe baza de situații similare.