avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde scrie că în acest moment la ATI sunt cam 30-40% vaccinați?!

LE
Nu mai aștept răspunsul, nu scrie niciunde în statisticile INSP o asemenea aiureală. Nu vă mai permit să postați dezinformări pe forumul nostru nici dvs. nici lui BX. Libertatea cuvântului înseamnă cu totul altceva decât libertatea de a dezinforma. Mai ales în situația în care suntem.

Ban 7 zile.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Eu sunt profund dezolat de cei care cer libertate.
Acestia nu înțeleg esenta democrației.

Niciun stat din lume nu poate accepta ca oamenii sa mearga printre bombe pe.motiv ca ei sunt liberi.
Se mai întâmplă asa și în timpul bombardamentelor în al doilea război mondial.doa ca erau luați cu forța după stradă și băgați în adăpost.
Problema este ca aceștia mai au și dinamita în buzunar și umbla printre bombe...

Asemenea încăpățânare nu am crezut ca exista.

Oare cât de greu de înțeles este ca libertatea deplina vine atunci când nu mai mor oameni?
Daca și CEDO a dat liber la vaccinare chiar nu înțeleg.
Parca țin cu virusul si vor restrictii.

Eu vreau sa ieșim cât mai rapid din restricții dar nu se poate asa ceva pana când nu mai mor oameni ca acum.

Sunt vaccinați peste 4 miliarde de oameni în lume.Asa a zis Arafat.

Unii se tem de vaccin dar chiar nu are logica.
Nimeni nu ar vrea sa ucidă 90% din populatia planetei.
Este nevoie de oameni sa lucreze.

Un pământ gol nu poate susține nicio teorie a conspirației.
Este nevoie de mulți oameni pentru munca.

Nimeni nu este atât de nebun încât sa ucidă 90% din populatia planetei.
Sa creadă oare anti-vaccinistii ca ei sunt aleșii supraviețuitori ai Terrei?

Chiar e de noapte mintii, nimeni nu ar ucide atâția oameni și tocmai de aceea este exclusa o teorie a conspirației bazata pe o logica de acest fel.

Sunt unii care în continuare nu vor sa se vaccineze nici morti.
Unii se cam cred nemuritori și ca ar avea imunitate naturala.

Azi am.discutat cu o persoana care a avut fiul infectat și deși a stat în casa cu el nu s-a infectat.
Sunt mai multe cazuri de acest fel dar aproape toți s-au infectat ulterior de la alții cu care nu au stat în casa și au luat virusul aiurea.

E loterie și ei nu înțeleg.
Le place sa joace ruleta ruseasca.

Marea problemă cu ruleta lor ruseasca este ca stau eu și altii în restricții complet aiurea în loc sa începem.sa.controlam situatia.

Mie nu imi place deloc ca stam toți în restricții desi restricțiile lor sunt mai dure puțin.

Purtam toți masti in București din cauza lor și sunt obligat sa o port ca asa...este legea...din cauza lor...
Trebuie ca ei sa fie protejați...
Și tot ei se plâng de restricții...
Mihai Fifor, fost ministru la apărare și MAI, a făcut Covid-19 după ce a facut a treia doză dar nu a avut nicio problemă fiind asimptomatic.
I-au ieșit 3 teste rapide negative și PCR i-a ieșit pozitiv.

Un exemplu ca o persoana vaccinata cu a treia doză nu a avut nicio problemă cu Covid-19.

Omul e serios și a spus clar la RTV ca l-a ajutat a treia doză.
Sunt persoane care au tendința de a crede ca suspendarea contractului de munca ca urmare a nevaccinarii ar fi neconstituțional.
În situații de dezastru, cum este cea în care ne aflam, este constituțional sa funcționeze societatea și statul și nu sa fie blocata și sa moara oameni aiurea.

Suspendarea va dura pana se iese din criza Covid-19 sau pana se iese din starea de dezastru, în funcție de cum va vota parlamentul.
Nu le este desfăcut contractul de munca, este doar ceva provizoriu doar ca este greu de spus cât va dura suspendarea în concret.

Va ataca în mod sigur AUR la CCR legea și se va respinge obiecția lor de neconstituționalitate.
Este firesc sa se respingă o astfel de obiecție intrucat este doar ceva provizoriu.

Și la judecatorii de drept comun legea se va aplica la fel.
Și la parlamentari sau la cei din guvern.

Se spera ca atunci când se va ajunge la imunitatea de turmă la.peste 80% sau la 96% persoane vaccinate și trecute prin boală, după cum consider eu, vom ieși din pandemie.Dar, riscul de a apărea din nou probleme oricând va exista în permanenta.

Pana atunci situatia va fi incerta în context pandemic.
Depinde și cum.se va da legea.
Se poate da cu o suspendare a contractului de munca pentru 2-3 luni sau pana se declara ieșirea din pandemie de către OMS.

Sunt curios ce vor face cei care câștigă 10 000 lei lei sau 20 000 lei pe lună.

Ma întreb dacă se va da sau nu ajutor de șomaj acestora.

Nu consider ca ar trebui sa se dea ajutor de șomaj deoarece ei aleg sa stea acasă.
As sta și eu acasă ca să primesc 6000 lei pe luna.
As merge într-o tara unde nu exista probleme cu Covid-19 și as sta liniștit pana se va rezolva problema în România.

Ar fi oare corect asa?

Se pare ca la instantele de judecata vor exista excepții dar nu am inteles care ar fi...
Pentru justitiabili și inculpați este normal sa existe excepții ca sa nu fie judecati în lipsă dar nu prea vad legătură cu locul de muncă.
În fine, se discuta în comisia juridica din parlament.

În privința inculpaților vreo 50% nu vor fi vaccinați.Nu le pasa de alții și nu au motive sa se vaccineze. Lipsă de educație duce la indiferenta fata de alți membrii ai societății.Lor sa le.mearga bine și altceva nu contează.
O parte din ei, care se ocupa de infracțiuni lucrează ilegal deoarece infracțiunile nu sunt legale și nu le trebuie certificat verde decât dacă vor sa iasă din tara.

De prin martie 2020 am constatat ca atitudinea antisocial și lipsă de educație va genera probleme.
Va aduceți aminte ca nu respectau carantina și statul era prea blând, cu masuri ineficiente.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
,,În ultimele 72 de ore în România s-au vaccinat peste 365.000 persoane, din care mai mult de 260.000 au primit prima doză.

Azi la ora 19.00, peste 30.500 de persoane erau vaccinate împotriva COVID-19 în cele 6 centre angrenate în “Maratonul de vaccinare pentru viață” din Municipiul București!"

[ link extern ] /

Este binișor, un început bun dar mai este mult pana departe.
Este bine ca bucureștenii au inteles ca este lata treaba și trebuie sa ne apararam la modul serios de virus.
Daca bucureștenii vor continua la fel nu va exista un risc de Lockdown de sărbători în București.

Celelalte orașe pot face ce vor ele.
Este treaba lor, eu sunt mulțumit sa se rezolve problema în București.

Austria analizează un Lockdown total pentru nevaccinați.
Și este o tara democratica, zic eu.
Mie imi.pare corect și constituțional asa ceva, o măsură normala de protecție a oamenilor chiar dacă nu mor toți este suficient sa moara câteva sute de tineri precum la o loterie a morții.

Tot mor tineri am observat.
Persoane de 35 de ani...

,,Octavian Jurma: ”Ne apropiem de anarhie sanitară” / Epidemiologul cere un comandament unic și măsuri predictibile legate de pandemie"

[ link extern ]

După parerea mea, în prezent este suficient ca oamenii sa se vaccineze.
Ceea ce zice dr. Jurma trebuia făcut în martie 2020 dar fără o lupta la nivel mondial la acel moment nu rezolvam mare lucru.

Mie nici astăzi nu îmi vine sa cred cât de prost pregătite au fost toate guvernele lumii.
Și romanii mai făceau și pe deștepți...autoritățile romane...
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)