avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, scrie clar in actualizarea articolului:
Informația inițială potrivit cărua Episcopul Devei și Hunedoarei nu era vaccinat a fost infirmată de reprezentanții Bisericii:

Domnilor si doamenlor, in loc sa ne preocupe sanatatea oamenilor ne preocupa dezbinarea lor dupa criteriul "dezbina si cucereste".
Mi-as fi dorit ca sa se afle in viata si aceasta sa fi fost informatia gresita.
Este totusi ciudat ca se afirma ca recomanda ca lumea sa nu se vaccineze desi era vaccinat.
Ma intreb de ce nu a dat BOR clarificari si pe acest aspect.
Probabil ca nu dadea recomandari la enoriasi sa nu se vaccineze.

La preoti este foarte greu sa poarte masca atunci cand tin slujba.

Oricum, este clar ca nu este de joaca cu virusul.

Este posibil sa fi ajuns prea tarziu la spital.
Dr. Marinescu, directorul de la Matei Blas, a facut precizarea ca, o persoana infectata care intra imediat ce a fost infectata sub tratament medical are sanse foarte mari sa scape cu viata.
O persoana vaccinata care ajunge rapid la spital are toate sansele sa scape cu viata.
Daca se agraveaza situatia si se ajunge la pneumonie severa lucrurile devin extrem de complicate si foarte rar scapa cei care ajung la ATI.
Cea mai mare problema in prezent este aceea ca oamenii nu mai au loc in spitale si pot muri daca au nevoie de oxigen.
Se spune ca, se elibereaza un loc atunci cand cineva decedeaza.
Ritmul de deces este insa unul rapid in contextul epidemiologic actual.

Eu prin vara nu prea m-am stresat deoarece erau locuri in spitale.
Pot spune ca chiar am si testat vaccinul pe Coasta de Azur atunci cand in Franta erau foarte mari probleme epidemiologice si erau disperati francezii.
Insa, pe Coasta de Azur erau vaccinati cam 98% din oameni, nu 70%.
Asadar, concluzia este ca testul meu de a vedea ce se intampla daca te avanti intr-o mare de oameni vaccinati a fost ca este in regula daca esti vaccinat si sunt mai toti vaccinati in jurul tau.

Latka chiar imi zicea in gluma pana sa plec, ca voi testa vaccinul in Franta.
Acolo m-am hotarat sa il testez si nu anterior.

Insa, in spatii inchise am purtat masca.
Toti purtau masca acolo in spatile inchise pentru ca altfel luau rau foc francezii.
Ii dadeau afara din magazin pe francezii care uitau de masca, nu tineau cont ca sunt conationalii lor desi ei sunt destul de uniti si nationalisti.

Cand eram in Nisa au trecut pe langa mine si multi nevaccinisti care protestau vehement impotriva certificatului verde.
Stateam la terasa si ii priveam cum protesteaza.Au trecut pe la 2 metri de mine.
Cred ca acestia erau cam singurii nevaccinati din Nisa dar erau veniti din toata Franta la protest.
Unii se testau gratuit in Franta ca sa poata avea acces la terase unde nu se putea intra decat cu certificat verde sau cu test rapid negativ.

De aceea, sunt de parere ca, vaccinul ajuta mult dar mai depinde si de organism si cat de repede se ajunge la spital in caz de infectare.
Eu nu as exclude nici varianta ca vaccinul sa anihileze sau sa neutralizeze virusul chiar daca persoana a fost infectata si sa nu fie nici macar asimptomatica in sensul ca, nu ar ajunge sa aiba o incarcatura virala suficient de mare si virusul sa fie ucis de anticorpi.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dr.M a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Am văzut ca astăzi a decedat un episcop nevaccinat.

Stire falsa.
[ link extern ]

Știrea nu are sursă oficială. Nu putem spune nici că a fost, nici că nu a fost vaccinat pe baza a ceea ce circulă pe rețelele sociale.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o stire oficiala, apare in mai multe surse de incredere. E citata si Patriarhia :
[ link extern ]

Si era vaccinat.
latka, utilizator
Manuela Rășină a scris:

Dr.M a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Am văzut ca astăzi a decedat un episcop nevaccinat.

Stire falsa.
[ link extern ]

Știrea nu are sursă oficială. Nu putem spune nici că a fost, nici că nu a fost vaccinat pe baza a ceea ce circulă pe rețelele sociale.

Au anuntat in mass-media dar nu mai stiu la ce post TV.
M-am uitat la multe posturi TV in acea zi si urmaream numai despre Covit-19.
Cand nu mai era de Covid-19 schimbam canalul.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)