avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depăşit ca viteza imunizarea prin infectare”, spune medicul.Am putea avea, astfel, 78% din populaţie vaccinată în 4 mai 2022."

[ link extern ] /

Eu cred ca va creste ritmul de vaccinare în următoarele zile.
Este puțin 80% ca sa avem ceva solid.

Este de citit ce a zis dr. Jurma, as recomanda eu.

Ar fi bine sa rezolvam cu reducerea numărului de infectari in 30.de zile.
Nu ar fi exclus ca in luna noiembrie, și cumva spre Crăciun și Revelion sa avem o stare de urgență dacă lucrurile nu se vor rezolva.

Încă sunt surse de infectare destul.de mari deoarece nu s-au închis magazinele alimentare pentru persoanele nevaccinate.

Vom vedea în următoarele 30.de zile.
O scădere a numărului de infectari va avea loc în vreo 10-15 zile insa poate sa fie și ceva de genul unui platou dacă nu va scădea prea mult numărul de infectari.

Haideți sa încercăm sa evitam o stare de urgență peste 30 de zile.
Toti politicienii au fost îngrijorați ca a fost propus generalul Ciuca ca prim-ministru și el va fi votat în parlament, după parerea mea.
Un fost militar de cariera, un general, este ascultat de cei din armata dacă s-ar ajunge sa se impună o stare de urgență.
Tancurile pot bloca străzile și nu se va mai circula.

Inclusiv in Țăndărei se pot bloca străzile, acolo unde în martie 2020 au venit foarte multi infectati din occident ca nu mai aveau ce face acolo.

Haideți sa vedem cum o rezolvam și sa fie cât mai mulți vaccinați.
Insa, mare atenție ca mulți se pot infecta după prima doză.

Daca ajungem la 20 000 de.infectati/ zi vom avea cu toții un Crăciun online, cred eu.
Anumiți medici asa au estimat.

Eu cred ca romanii s-au trezit la realitate și suntem pe drumul cel bun.
Asa pare sa se vadă...

Sper ca București sa ajungă la 80% vaccinați in scurt timp.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
Am văzut ca astăzi erau cozi la centrele de vaccinare din București.

În cât timp.s-ar putea vaccina la foc continuu pana la.80% în București?
A calculat cineva?

Trebuie neapărat rezolvata situatia in București.

Și după prima doză exista o anumita protecție cât sa ofere ceva protecție la cei tineri dacă rețin eu bine.
Știe cineva precis cata protecție au tinerii după prima doză de Pfizer?

Mai exista și problema ca, dacă se infecteaza nu ar fi bine deoarece nu cred ca vor face rapelul.
Nu cred ca se face rapelul la.persoanele infectate.
Asa știu ca era în trecut.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
În București s-au vaccinat noaptea trecuta câteva mii de oameni de la ora 20 la 8 dimineața.
Mai ales tineri.

La 8000 de oameni vaccinati pe noapte în 10 zile ar însemna 80 000.
Nu este mult dar este un început bun pentru București.

Sper sa se ajunga la 96% persoane vaccinate în București ca să se termine circul.
Apoi, dacă cei din alte orașe vor vedea ca Bucureștiul este bine vor urma și ei exemplul.

Mai sunt și cei care au trecut prin boală și completează ciclul pana la 96%.
Nu ma refer doar la vaccinați pana la.96% acum rapid.

Ajungem la ceea ce ziceam eu prin ianuarie 2021,și anume, ca ar trebui mai întâi o vaccinare intensa și puternica în marile orașe,București fiind marea mea recomandare, pentru ca este un oraș aglomerat, dar, și motorul și creierul țării.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
Vad ca oamenii se vaccinează în mod corespunzător în București și relativ încurajator in alte orase.
Daca București va continua asa va scăpa de restricții peste 30 de zile în mod normal.Vaccinarea va trebui sa își producă efectele.
Sper ca București sa ajungă la peste 90% persoane vaccinate cu toate dozele.

Se ridica insa întrebarea cu privire la cei care sunt alergici.
Nu am inteles dacă aceștia sunt exceptați de la vaccinare si in ce condiții.
Nu am văzut nicio metodologie pentru aceste excepții.

Am fost contactat de cativa clienți vechi și unii vor sa se vaccineze cu orice risc.
Au alergii destul.de severe și nu ușoare.
Vor sa se vaccineze cu orice risc și eu nu sunt de acord cu asa ceva.
Ei spun ca, dacă mor vor da moștenitorii statul în judecata.
Eu mereu prefer prevenția și sa nu moara nimeni.

Aici, în cazul persoanelor alergice, am putea vorbi de probleme juridice și de discriminare sau chiar de lipsa de predicție a normei juridice ceea ce chiar duce la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului.
Deci, ce protecție juridica au a este persoane?
Nu au dreptul la.circulatie, interna și internațională.
Deci, avem o problema internațională și nu doar una nationala ceea ce complica mult lucrurile.
De pilda, Germania cere și vaccinare si teste Covid-19 negative.
Ar trebui un proces cu Germania în acest caz dacă Germania nu are norme de drept adaptate pentru astfel de ipoteze juridice.
Nici germanii nu s-au mișcat cu talent în pandemie.
Au fost la.fel ca toți cei din vest.

Și eu am avut o alergie cândva și niciun medic nu a reușit sa afle ce a fost după teste recomandate de cei mai buni profesori universitari din România.
De atunci, nu am mai fost niciodată alergic desi medicii erau cam speriați la acea vreme.
Se mai întâmplă și sa nu se afle niciodată ceea ce a determinat o alergie.

Deci, chiar și eu as fi putut refuza vaccinarea pentru motive temeinice dar nu am făcut asa ceva.
Am ales sa fac în asa fel incat sa ajut societatea.

Deci, rămâne întrebarea cum sunt protejați cei care au alergii?
Ce risc rezulta din studiile științifice?
Ce metodologie medicala exista ca sa nu fie afectați de nicio restrictie?
Le-am.spus sa aștepte cu vaccinarea pana ma lămuresc.

Am inteles ca nu se fac teste pentru a se verifica dacă se fac alergii de la vaccin la cei care sunt alergici de fel la multe.
S-a mai avansat în acest domeniu în ultima vreme?

Aceste persoane nu s-au vaccinat din acest motiv.
Fiind alergice se tem de o alergie puternica.
Daca am spus eu sa aștepte, înseamnă că trebuie foarte bine lamurita treaba.

Din câte am înțeles, la unii prof. dr. Streinu Cercel nu a știut ce sa le spună, dacă am fost corect informat.Dar, l-au întrebat acum câteva luni.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
,,Epidemiologul Octavian Jurma spune că nici nu vrea să se gândească cât de multe vieți ne va costa decizia de a introduce doar de luni restricțiile care trebuiau introduse de vineri „tocmai pentru a împiedica petrecerile de <rămas bun libertate>".

[ link extern ]

Eu sunt de parere ca s-a procedat corect de stat.
Legea trebuie sa între în vigoare și lumea sa stie de ea.

Nu se poate face nicio estimare reala pentru aceste doua zile.
Se vede treaba ca în București mulți aleg sa se vaccineze.

Eu am.spus ca medicii epidemiologi ar trebui sa se ocupe.de ceea ce știu ei sa facă.
Nu prea se pricep la restricții și au greșit în permanenta când au fost luați în seama desi era evident ca se afla in mare eroare (pentru mine).

Este posibil ca în cca 30 de zile București sa ajungă la 80% persoane vaccinate cu ambele doze și persoane care au trecut prin boală. Este posibil și mai mult de atât.
Atunci vreau sa ii aud pe toți cei care au ceva de spus.

Se pare ca bucureștenii au început sa se mobilizeze la modul serios.in privința vaccinarii și au ieșit din pasivitatea care ne incurca pe toți.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)