avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
IATA situatia juridica la vecinii unguri in privinta certificatului verde și restricții pentru nevaccinați.

,,Curtea Constituțională din Ungaria a decis în unanimitate marți, 19 noiembrie, că limitarea prin care se permite accesul în anumite locuri, respectiv participarea la anumite evenimente, doar a persoanelor vaccinate anti Covid-19 sau a celor trecuți prin boală Covid-19 în ultimele 6 luni nu încalcă Constituția, potrivit deciziei oficiale."

[ link extern ]

Sper sa isi bage mințile în cap cei care o tot dau cu neconstituționalitatea.Mai ales partidul AUR o tine aiurea asa dar mai sunt și voci de la PSD am observat.
Nu sunt insa juriști și este normal sa greșească pentru ca nu se pricep deloc.
Dar, marea problemă este ca dezinformează lumea aiurea si dau speranțe deșarte.
Și asa unii se incranceneaza sa nu se mai vaccineze ca, au drepturi, zic ei, fără sa înțeleagă noțiunea și conceptul de drept, ceea ce ne incurca pe.toti.

Stam cu magazinele închise la ora 21 din cauza celor care nu înțeleg ce este legea și ce este democrația.

Deși ma deranjează acest lucru nu pot interveni în niciun fel intrucat este o măsură necesara pentru protecția...persoanelor nevaccinate...si chiar trebuie protejați.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
Nu au dat cea mai fericita redactare a legii certificatului verde.
Puteau copia și ei de la italieni legea dacă tot au copiat la indigo masuri de restrictie de la cei din vest.

Prof. Streinu Cercel are ceva dreptate. Am atras și eu atenția acum vreo lun ca ar trebui sa beneficieze de certificat verde toți cei care au anticorpi. Cei care au trecut prin boală dar nu stiu pot avea anticorpi suficienți și sa nu fie necesara vaccinarea imediat.

,,Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel (PSD), a declarat, în plenul Senatului, că proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat, este greşit din punct de vedere conceptual şi ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate pot să se infecteze cu noul coronavirus şi a arătat că aceia care au trecut prin boală, asimptomatic, nu pot beneficia de acest certificat, ceea ce constituie o discriminare. El a anunţat că PSD va vota împotriva proiectului, relatează News.ro."

El a arătat că ceea ce trebuia făcut şi explicat era să se vadă incidenţa în populaţie a trecerii prin boală.

„Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARS-CoV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, a spus Cercel."

[ link extern ]

Ar fi trebuit ca persoanele care aduc dovada medicala ca au anticorpi sa aiba certificat verde.
Sau, măcar prevazuta în lege aceasta posibilitate juridica.

Eu vreau o vaccinare puternica a populatiei dar sunt unii care nu vor și e posibil ca unii dintre acestia sa fi trecut prin boală.
Pe mine m-ar interesa asa ceva ca sa știu cum stam cu imunitatea totala, o imunitate de turmă care poate exista cu 10% mai mult decât ceea ce aveam declarat în total astazi.

Însă, nu inteleg de ce nu se aduc amendamente la lege.
Exista și aceasta varianta legala.

Daca se aduc amendamente se va vota legea fără probleme.

Din păcate, nu au nici comunicatori nici unii nici altii.
Legea trebuie gandita foarte bine ca sa nu aiba probleme.

Nici varianta cu desfacerea contractului de munca după 30 de zile.de suspendare nu îmi pare inteligenta.Era suficienta o suspendare cu prelungire la 30.de.zile fără desfacerea contractului de munca pentru a se evita anumite probleme de ordin constituțional.
Ar fi tot cam același lucru dar mai elegant și constituțional.
Nu trebuie suprimat dreptul la.munca ci doar suspendat.
Sunt atâția care au făcut dreptul pe acolo și nu prea gândesc profund, dând apa la moara celor de la AUR și PSD.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata date de la INSP:

,,91.2% din decesele înregistrate în săptămâna 18 - 24 octombrie au fost la persoane nevaccinate, arată datele INSP publicate miercuri. "

[ link extern ]

Am văzut ca persoanele nevaccinate se plâng de faptul ca cei vaccinați sunt asimptomatici și transmit virusul.
Vaccinarea ajuta sa fie cât mai mulți oameni asimptomatici și cei nevaccinaţi se afla într-adevăr intr-o situatie discriminatorie pe plan medico-sanitar dar tocmai ei aleg sa fie discriminați pe plant medico-sanitar.

Am văzut la TV, la Digi parca, cum în 2 zile au fost grav afectați plămânii unei persoane tinere nevaccinate.
Plămânii erau afectați în proporție de 85% în numai 2 zile.
Virusul are o viteza de infestare foarte mare și distruge tot ce întâlnește în cale, mai ales.la.plamanii persoanelor sănătoase fără probleme pulmonare.

,,Patriarhul Daniel îndeamnă la respectarea „cu strictețe” a sfatului medicilor și a măsurilor decise de autorități"

,,Viaţa şi sănătatea sunt daruri primite de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Fiecare trebuie să fie conştient, liber şi responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Pentru că noi nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”, a spus Patriarhul Daniel, conform Agerpres."

[ link extern ]

Sunt perfect de acord cu Patriarhul Daniel.

Este evident ca trebuie accelerată vaccinarea.
Și cu pregătirea de a ajunge dincolo are mare dreptate.
Daca un om poate muri în câteva ore de la Covid-19 nici măcar nu mai exista timp pentru spovedanie și împărtășanie.
Sper sa se vaccineze cât mai mulți creștini ortodocși practicanți.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
,,DSP București: Rata de infectare scade sub 16 la mia de locuitori"

,,Incidența cazurilor de coronavirus din București a scăzut miercuri la 15,93 la mie, după 11 zile în care indicatorul a fost pe un platou între 16 și 17."

[ link extern ] /

Daca țineți minte v-am spus ca nu vom ajunge la 20 000 de infectari pe zi.Ma bucur ca am dreptate și când spun ceva pozitiv.

Daca se continua cu vaccinarea vom ieși din acest platou și vom ieși din restricții în București.
Nu ne ajuta sa stam pe acest platou.
Trebuie sa coboram foarte mult în platou și se poate asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2021
Sunt profund dezolat de prof. RAFILA.
În loc sa se ocupe de pandemie și finalizarea acesteia, mai ales ca este reprezentant la OMS fa e jocuri politice pentru a aduna voturi pentru PSD.
Trist...
Nu numai ca OMS este sub orice critica și este vinovat de aceasta pandemie dar vad ca și acum cei de la OMS chiar au opinii contrare apărării sanatatii publice.
A.avut dreptate Donald Trump sa le taie subvențiile la OMS.
Mi-a părut corect de când a emis acesta opinie.
Donald Trump a zis de fapt ce am zis eu mai sus despre OMS doar ca eu am.zis mai înainte de a zice el.

Iata ce zice prof Rafila:

,,Vă dau exemplul sistemului medical pentru că sistemul medical, care are încă 20% personal nevaccinat, adică 40.000 de persoane, nu își permite să se dispenseze în acest moment de 40.000 de lucrători. Mi se pare absolut intolerabil și lucrul ăsta nu putem să-l acceptăm. Una este să folosim acest certificat verde încât să creștem siguranța în zona sănătății publice, în ceea ce privește reducerea transmiterii șamd și altceva e să venim cu un proiect coercitiv într-un moment de tensiune maximă care devine inaplicabil și care a ajuns într-o dezbatere din Senat din punctul meu de vedere care l-ar duce în derizoriu."

[ link extern ]

Nu stiu dacă prof. RAFILA stie dar toți acești medici pot fi înlocuiți urgent.
Și chiar ar fi necesar sa fie inlocuiti unii dintre ei pentru ca nu fac altceva decât sa prelungească pandemia.
Deci, iată ca sunt și.medici care vor sa.prelungeasca pandemia pentru ca ei nu lucrează în ATI și au atitudinea celor care demonstrează în piață ca le sunt incalcate drepturile și ca ce daca mor oameni.

Cam asta ne spune prof. ALEXANDRU RAFILA ...în limbaj codificat...

Mie nu imi pasa deloc de 20% de.lucratori medical care nu vor sa se vaccineze.
E treaba lor și nu doresc sa ne strice viata la toți ca ei au niște păreri rudimentare despre medicina.
Rău este ca prof. RAFILA ii susține și ii încurajează sa nu se vaccineze.

Daca fata de oamenii simpli needucați am ceva toleranta pentru ca unde nu este nu poți sa ceri, fata de medici am toleranta zero în privința refuzului nejustificat la vaccinare.

Tot la.fel și fata de alte cadre medicale care au ceva pregatire de specialitate și nu sunt chiar cazuti din pom.

Am ajuns din nou o tara de rasul Europei...Dar, și de plânsul Europei...

Dar, cei de la partidul AUR par foarte mândrii ca am ajuns sub orice critica la nivel de situatie pandemica.
Chiar nu pot sa ii înțeleg.
Mândrie nationala era sa fim peste toți din Europa și nu vai de noi la coada Europei din cauza unei contribuții remarcante negative din partea lor pentru a avea pandemie în România cât mai mult timp.
Probabil ca le aduce voturi ceea ce fac pentru ca alta explicație logica nu exista.
Probabil ca, pentru fiecare cadavru castiga câte un vot...

Revenind la RAFILA:

,,Proiectul de lege a avut două tipuri de amendamente. Unele au venit din partea coaliției majoritare PNL-USR-UDMR, un amendament din partea PSD, care a fost respins. E un proiect care a fost prost scris. El creează mai multe probleme decât generează soluții, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune, de exemplu, plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze, și lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical în momentul de față. De aceea noi am și propus un moratoriu.,,"

[ link extern ]

Mie nu imi convine sa plătim noi testele medicilor care refuza vaccinarea.
Nici vouă nu cred ca va convine.
E posibil ca RAFILA sa nu stie ca noi vom.plati testele medicilor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)